un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noutățile Facebook: nu sunt impresionat

5 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

facebookhome4Facebook a anunțat ieri două lucruri mari și late.

Home este o interfață complexă pentru telefoanele cu Android. Îți înlocuiește ecranul de blocare cu un feed de update-uri, include și alte aplicații, butoane și opțiuni, toate gândite pentru a-ți aduce mai aproape prietenii și statusurile și fotografiile lor. Va fi disponibilă începând cu 12 aprilie în Google Play, inițial pentru HTC One și One X, SGS 3 și 4 și Note II.

Nu mă entuziasmează prea tare. Întâi pentru că nu sunt atât de prins de Facebook încât să-mi doresc să-l văd non-stop în față mea și să aflu imediat de orice update. Cine este, totuși, și are și telefon compatibil, probabil este încântat.

Motivul principal pentru care nu mă entuziasmează interfața Home este că toate aplicațiile dezvoltate de Facebook sunt foarte proaste. De ani de zile în piață, cu update-uri aproape săptămânale, și totuși aplicația lor de Facebook se mișcă greu, blochează upload-urile la cea mai mică problemă a conexiunii, fiind practic imposibil să urci deodată mai multe fotografii, ratează încărcarea șamd. Și acum ar trebui să am încredere în ei că vor produce o interfață completă pentru telefon?

htc_firstApoi au lansat HTC First (nu One, ci First, da?), un alt telefon pentru Facebook. 4,3 inci, probabil specificații medii. Nu cred că ne va interesa prea mult aici în România. Cândva în viitor va apărea și în Europa, cel mai probabil prin Orange, dar până atunci nu mi-aș bate prea mult capul cu acest model.

Mai multe fotografii și detalii găsiți pe Endadget pentru Home și First.

    14 comentarii

  1. ma dezamagise articolul tau pana cand am vazut clipul de la facebook ala cu notificarile …

    acolo pe un slide scrie News Alert, something happened.

    si acum imi place, e domeniul meu ;))

      (Citează)

  2. am uitat sa zic: primul!! :))

      (Citează)

  3. In mare parte ai dreptate dar sa nu uitam ca au cumparat instagram. Au ce invata de la aplicatia aia. :)

      (Citează)

  4. Din punctul meu de vedere o sa prinda destul de bine la adolescenti prin partea de Chat Heads.
    Cica media de mesaje text date de astia sub 18 ani in America e de peste 1500 asa ca ei chiar s-ar putea sa foloseasca notificarile alea care mie mi s-ar parea enervante

      (Citează)

    • @FaraSuparare: în America au prins alte obiceiuri decât la noi. Unul ar fi SMS-ul, care la ei e foarte popular, motiv pentru care mulți tineri aveau telefoane complete QWERTY și Chira r BlackBerry. Al doilea lucru ar fi robotul telefonic și mesageria vocală, care la noi nu au prins.

        (Citează)

  5. Două mari probleme cu Facebook Home:

    1. Eu nu vreau pozele de pe Facebook pe ecranul principal. În filmuleţul lor de prezentare, toţi prietenii sunt fotomodei şi fotomodele, pe când în feedurile noastre se mai strecoară şi poze făcute noaptea fără bliţ, meme-uri ciudate, etc.

    2. Facebook Home vine cu reclame. Lumea uită că nu noi suntem clienţii Facebook. Noi suntem produsul vândut, iar advertiserii sunt clienţii.

      (Citează)

  6. 1. telefon inutil pentru 95% dintre utilizatori
    2. nu e mare lucru deloc

      (Citează)

  7. Eu credeam ca toate smartphoanele se cumpara pentru feisbuc.

      (Citează)

  8. Ma-sa, la prima vedere arata ca un device exclusiv pentru facebook (in sensul ca totul se invarte in jurul pozelor/mesajelor de pe facebook). Cine ma-sa vrea asa ceva? Nu zic, pentru facebookeri o fi intersant la inceput, dar apoi isi vor aduce aminte ca totusi, ei au cumparat un telefon, nu un device pentru facebook.

    Si sa nu zic de calitatea softului dezvoltat de Facebook, inca-i injur pentru ca porcaria lor de aplicatie (care venea preinstalata pe telefon) incerca sa sincronizeze calendarul telefonului cu calendarul de pe facebook, dar pentru ca n-avea ce sa sincronizeze dadea fail si incerca din nou… si asa-mi termina bateria in 6-7 ore.

      (Citează)

  9. da, dar nu iti trebuie facebook phone asa cum nu-ti trebuie wallpaper cu zuckerberg

      (Citează)

  10. La naiba, trebuie sa imi schimb wallpaperul. Cica nu imi trebuie.

      (Citează)

  11. oricum nu-ti merge 3G-ul in tren, intre orase

      (Citează)

  12. Da, pe Edge nici macar un poke nu reusesc sa dau.

      (Citează)

  13. Marea majoritate a impresiilor despre Home este ca e o porcarie care probabil nu va avea succes.
    Tocmai d-asta am zis ca e posibil, cel putin in America, sa prinda totusi la pustime.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus