un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Facebook Home pentru orice telefon

15 Apr 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

google_play_facebook_home
Facebook Home, noua interfață de smartphone pentru cei împătimiți cu rețeaua socială, s-a lansat pe 12 aprilie cu disponibilitate doar în SUA. Dacă vreți să o luați din Google Play, vi se va spune că nu este disponibilă în țara noastră.

Cei de pe forumul XDA-Developers au modificat kitul de instalare ca să meargă oriunde și pe orice telefon, nu doar cele anunțate inițial. Îl puteți lua de aici.

N-am reușit să testez Home, deși după câte review-uri negative a primit, nu cred că aș avea motiv. Nu pot să renunț la widgeturile și scurtăturile mele uzuale, iar Home se pare că le înlocuiește pe toate și devine foarte dificil să ajungi la ele.

Facebook Home ar putea fi o veste proastă pentru Apple, cu condiția ca noua interfață să fie beton, utilă și ușor de utilizat și bine integrată în telefon. Într-o lume ideală în care Home ar fi un produs reușit, sunt sigur că mulți utilizatori de iPhone ar trece pe Android pentru acest program, având în vedere că Apple nu permite astfel de modificări totale (nici măcar parțiale) în interfața telefonului lor. Iar dependenți de Facebook sunt mulți…

Din păcate, veștile despre Home nu sunt bune.

    7 comentarii

  1. Eu l-am instalat, sa vad cum e. O porcarie mai inutila ca aia n-am vazut. De exemplu, ca sa dai un singur telefon, trebuie sa apesi pe cercul ala, sa dai in sus de el, apoi sa faci swipe la stanga, sa ajungi in meniul cu aplicatii sa cauti Dialerul!?!?!?! O mie de pasi pentru a da un telefon? Nu stiu cine a fost responsabil cu proiectul asta, dar e de o imbecilitate crunta si precis era pe prafuri, un telefon in primul si primul rand e pentru a da telefoane, nu pentru a pune poze pe Facebook.

    Si chiar daca exista (cativa) oameni mai speciali (cunosc eu unu’ ce arde de nerabdare sa-si cumpere HTC First pentru mizeria de Facebook Home), dupa 2-3 zile tot isi vor da seama ca au nevoie totusi de functia de telefon nu de jegul de la Facebook. Probabil cu prima ocazie cand se vor imbata si vor incerca sa faca o comanda la taxi.

    Oricum, m-am simtit dator sa-i fac si un review – http://sabotor.blogspot.com/2013/04/review-facebook-home.html.

      (Citează)

  2. Scurt si la obiect reviewul,Sabotor.

      (Citează)

  3. Titlul corect cred ca ar fi fost “Facebook Home pentru orice telefon cu Android” :)

      (Citează)

  4. Home este o aplicatie pentru obsedati de facebook…nu vad nimic util la ea.

      (Citează)

  5. Eu inca astept sa apuna era Facebook…era amuzant la inceput, dar am realizat ca pot sa-mi iau informatiile si altfel. Sau socializez oricum cu prietenii prin alte metode: telefon, mesaje, IM sau viata reala.
    Vreau ceva nou.

      (Citează)

  6. L-am testat eu, inca de la primul build. Nu o fa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus