un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Paradisul este în insulele Azore

19 Mar 2013  ·

TURISM  ·

15 comentarii

insulele_azoreLa Târgul de turism 2013 am fost la o prezentare a J’Info Tours despre Insulele Azore, o destinație pe care ei insistă mult ca destinație turistică pentru 2013. Și au de ce, peisajele de acolo arată extraordinar.

Câteva informații: insulele Azore sunt în Atlantic și sunt teritoriu portughez, moneda fiind euro și limba oficială cea lusitană. Ajungi acolo cu avionul, cu escală la Lisabona (unele pachete turistice includ chiar și o zi de vizită în capitala portugheză), după un zbor de 2 ore peste ocean.

Azores.

Way to paradise by Jorge  Feteira (jfeteira)) on 500px.com
Way to paradise by Jorge Feteira


Din prezentarea făcută de o doamnă portugheză am reținut că cele 9 insule ce alcătuiesc arhipelagul Azore sunt foarte diferite. Sao Miguel este cea mai mare, Flores și Graciosa (“flori” și “grație”, în traducere) sunt paradisuri naturale, pe Pico ai ditamai muntele, iar Corvo, cea mai mică dintre ele, este genul de insulă liniștită, cu un mic sat tradițional.

Painting The Sky With Red

Insulele sunt de natură vulcanică, ceea ce din mica mea experientă de turist în astfel de locuri înseamnă că au un relief inedit, cu priveliști incredibile. Fotografiile găsite pe Flickr și 500px cu siguranță sunt foarte spectaculoase. Insulele Azore par acel loc în care poți vedea apusuri spectaculoase de pe înălțimile coastelor, lacuri verzi, câmpuri de hortensii, sate pescărești, delfini și balene, cascade înalte, vulcani și tot ce înseamnă natura în starea ei pură. Serios, uitați-vă aici, e paradisul.

Farol do Arnel ...Nordeste

Lost World by Joel Santos (Joel_Santos)) on 500px.com
Lost World by Joel Santos
Atlantic Pearl (II) by Rui David (ruidavid)) on 500px.com
Atlantic Pearl (II) by Rui David
Dreamland by Jorge  Feteira (jfeteira)) on 500px.com
Dreamland by Jorge Feteira

Am înțeles că Azorele nu sunt un loc unde să te duci să zaci la plajă. Au plaje și temperaturi de 23-25 de grade, dar acolo trebuie să profiți de priveliștile superbe plimbându-te cu bicicleta, făcând treking pe munți, caiac, înot cu delfini, privit balene, vizitat vechile orașe în care altădată opreau corăbiile ce traversau Atlanticul și tot restul zonelor și obiectivelor ce sunt protejate UNESCO. Au și diverse specialități culinare, plus multe fructe de mare, pentru cei mâncăi.

Beyond The Black Horizon, Arises a Deep Blue Hope

Ce-i important de reținut este că trebuie să alegi bine insula pe care vei fi cazat. Cum vă spuneam, fiecare are specificul ei, unele pentru distracție, altele pentru iubitorii de natură și liniște. Detalii și prețuri găsiți pe site-ul Jinfotours.ro

    15 comentarii

  1. Cam innorat :)

      (Citează)

  2. Oare cu cine ai discutat despre respectivele insule asta-iarna?

      (Citează)

  3. Fara suparare Radu dar te faci de ras cu linkul ala… Mai bine elimini ultimul paragraf sau pui un link catre o companie de turism cu un site mai serios.

    Linkul dat de tine are 5 poze, textul “Azore este provincie in Portugalia” si pretul care in mod tipic romanesc, incepe la 330 de euro daca vrei sa mergi in octombrie. Evident si o gama larga de 6 hoteluri din care sa alegi. Fail.

      (Citează)

    • @AdrianG: da, dar daca de la prezentarea Jinfotours am aflat de Azore, mi se pare normal să pun linkul către ei. Fiecare agentie cu site-ul ei, e dezastru la acest capitol în online-ul românesc.
      Mai multe informații afli dacă intri pe hotelurile prezentate în acea pagină.

      Încearcă și http://www.azores.com/, site-ul oficial.

        (Citează)

  4. neah, paradisul atlanticului de MADEIRA. believe me!

      (Citează)

  5. Subscriu la de a spus AdrianG si adaug ca pozele de pe 500px sunt prea artistice. In niciun caz nu as lua drept referinta, pentru o destinatie, asemenea poze.

      (Citează)

  6. Nu fac double post dar mi-am adus aminte. Mi s-ar parea practic ca pe facebook sa permiti comentariile celor care ti-au dat follow. In acest moment cred ca functioneaza doar pentru prieteni. Nu am nevoie sa te am in lista de prieteni (nu inca, cel putin) dar te urmaresc si daca vreau sa comentez, ma obligi sa intru pe blog sa comentez acolo. Iar unele postari pe facebook nu au articol pe blog.
    Daca e buna sau nu propunerea mea, numai tu poti raspunde.
    Mersi.

      (Citează)

  7. Nu, vorbeam de pagina ta de facebook.
    Sunt abonat doar la tine, nu si la pagina blogului. Din ce observ, pe pagina blogului se poate comenta liber.

      (Citează)

  8. Stiu Radu, dar marea majoritate de comentarii le fac la cald, cand vad postarea. Poate ca mine mai sunt si altii.
    Comentariul legat de un articol pe blog, il voi face pe blog. Pentru un comentariu la un post sau share pe facebook, prefer facebookul.
    Iar legat de pagina ta si cea a blogului, eu vad lucrurile in felul urmator: ca persoana, te identifici cu blogul si daca am un mesaj catre autor, vreau sa ti-l comunic tie, in mod direct, pe cand daca am un mesaj de transmis blogului (articolului), ma duc pe blog sau pe mail. Mailul ramane la coada, e sigur dar nu la fel de rapid ca fb.
    Cred ca poti verifica (daca nu ai facut-o deja) unde ai mai multe comentarii si unde-i lumea mai activa pe facebook, la tine pe profil sau pe profilul blogului.

      (Citează)

    • Sunt poze artistice pe 500px si ceva editate pe la saturație și contrast, dar stâncile, lacurile, priveliștile, cascadele sunt reale. Nu mă aștept să arate ca în fotografie, dar tot ai foarte multe chestii de văzut pe aceeași insulă.

      @Frowz: cam așa mi s-a părut și mie, că mai plouă pe acolo. Dacă vrei să stai la plaja, sigur sunt destule, probabil trebuie să te interesezi pe ce insulă, dar mie mi se pare un drum mult prea lung pentru un sejur doar la plajă.

        (Citează)

  9. Du-te ba, zici ca is wallpapere …

      (Citează)

  10. Peisaje fromoase dar in toate poze apare inorat :) si nu prea vad plaje doar maluri stancoase.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus