un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

O glumă proastă de la suedezi

14 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Știre citită la englezi într-un ziar:

În Belarus e cam dictatură. Unii de la o agenție suedeză de PR au închiriat un avion, au zburat cu el deasupra Belarusului fără să fie detectați și au aruncat din avion ursuleți de pluș cu un mesaj de încurajare. Guvernul din Belarus a negat că s-ar fi întâmplat așa ceva, dar apoi suedezii au pus clipul pe YouTube.

Concluzia? Un ministru și doi generali din armată au fost dați afară, dar operatorul de radar care supraveghea spațiul aerian în acel moment și n-a detectat avionul a fost condamnat la 2 ani de închisoare. Glumă proastă, nu?

    8 comentarii

  1. pai stai putin, cum adica gluma proasta? operatorul radar nu a detectat un avion din carton care arunca ursuleti de plus. putea la fel de bine (sau mai bine) sa fie in loc de ursulutei de plus bombe. treaba e ca aia nu si-au indeplinit datoria, iar in armata asta e mai grav decat la ghiseul de la administratia publica.

    la fel ca aia de la radio care s-au dat drept regina si printu si au cerut detalii despre kate de la o asistenta. asistenta s-a sinucis, dar dincolo de asta, greseala a ramas: aia a dat niste informatii confidentiale, cu atat mai mult cu ca pacienta era cine era (ma rog, nu le-a dat direct, i-a pus pe aia in contact cu o alta asistenta). greseala in primul rand a fost a ei si daca era profesionista si isi vedea de treaba nu se ajungea aici.

      (Citează)

    • Da, e vina operatorului, dar tot o glumă proastă se cheamă. Erau mai multe scenarii posibile:
      – operatorul nu detecta avionul, intră la pușcărie pentru asta => s-a întâmplat
      – operatorul detecta avionul, antiaeriana îl dobora direct => suedezi morți
      – operatorul detecta avionul, un alt avion îl silea să aterizeze, suedezii ziceau că ei doar aruncau ursuleți => scandal media în toată lumea, viral instant, probabil planul lor efectiv acesta era.

      Oricum ar fi, tot o glumă proastă se cheamă. Vrei să faci ceva amuzant și iese o prostie. Cine a dat OK-ul pe planul acela a fost tăntălău.

        (Citează)

  2. Bine că nu le-a trecut prin cap celor de la Lone Wolves să facă “gluma proastă”…

      (Citează)

  3. mircea + 1.

    Culmea: apararea statului nu este o gluma.

      (Citează)

  4. Eu ma mir ca le-a trecut alora prin cap sa invadeze spatiul aerian al altei tari.

      (Citează)

  5. Eu ma intreb daca radarul ala avea capacitatea sa detecteze avionul ala. Ca altfel nu prea vad ce vina avea baiatul de la aparat.

      (Citează)

  6. daca erau capaciti cu niste boabe de AA – tot gluma se mai numea? :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus