un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tineretului: sens unic

13 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

S-au introdus câteva sensuri unice prin cartier. Nu chiar în Tineretului, dar pe străzile de lângă ele, cele utilizate des pentru a ieși și intra în cartier.

Cel cu impactul cel mai mare este pe o porțiune din strada Lânăriei folosita ca scurtătură între bulevardele Șincai și Cantemir. Sensul unic este de la A la B. Strada arată de parcă ar fi fost recent și bombardată, asta pentru că s-au schimbat niște țevi pe ea, astupate apoi cu nisip fix în săptămâna în care a nins pentru prima oară în iarna 2012. S-a dus pe apa sâmbetei totul pe acolo, eu prefer să o iau pe la Șincai și să stau la semafor decât să rup mașina pe Lânăriei.
sens_unic_1

Ironic, pe o altă porțiune din strada Lânăriei, cea de peste bulevard, s-a făcut sens unic în altă direcție, figurat mai jos tot de la A la B. Iar pe strada paralelă, Frigului, sens unic în cealaltă direcție. Zona din Lânăriei cuprinsă între Cantemir și Serban Vodă a ramas cu dublu-sens. Acele străzi sunt o scurtătură bună de pe Candiano Popescu spre Tineretului deoarece au fost recent reparate și sari peste semaforul de la Budapesta.
sens_unic_2sens_unic_3

    7 comentarii

  1. Cred ca a fost o decizie extrem de proasta de a pune sens unic acolo. De exemplu, ce fac cei care locuiesc pe Radulescu si Diditel, si vor sa mearga spre Sincai ? Ocolesc jumatate de cartier, intrand pe mega-bulevard, ca sa ajunga pe Sincai, dupa un kilometru juma de trafic greu ? Nu. Intra pe contrasens, pe o distanta de 50 de metri. Si nu pentru ca incalca legea, ci pentru ca legea a fost aplicata prost de autoritati, impotriva interesului automoblistilor. Da, sunt suparat, pentru ca folosesc si eu ruta aia zilnic. Guess what.

      (Citează)

    • @Silviu: te înțeles și ai dreptate. Dar gândește-te că orice ieșire din Tineretului este cu obligatoriu dreapta (excepție la Timpuri Noi). De exemplu dacă ieși din cartier în zona Polivalentă te obligă să faci dreapta și poți să întorci tocmai la Sincai intrând pe la Mega Image, întorcând pe linia de tramvai, urcând spre Adesgo și întorcând iarăși acolo pentru a o lua pe lângă parc spre Mihai Bravu. Pare ilogic, dar ajută totuși la fluidizare pentru că o mașină nu mai traversează un sens de mers, ci se înscrie imediat la dreapta.

      O alternativă ar fi să o iei spre Budapesta și apoi prin cartier pe Elena Cuza, ca să ieși în capăt la Lânăriei.

        (Citează)

  2. da, am obsercat si io chestiile astea de ceva vreme. ultima chiar duminica, cand m-am dus un pic pe interzis

      (Citează)

  3. Sa vezi ce fun o sa fie intr-o seara pe la 18, cand se posteaza politia la capatul Lanariei, spre Sincai. Va fi ca si cum ai pune o plasa uriasa la varsarea Dunarii in mare.

      (Citează)

  4. Si prin Militari (acum 2 saptamani) s-au facut cateva strazi cu sens unic, mai degraba jumatati de strazi ca nu sunt cu sens unic dintr-un capat in altul. Mi se pare o prostie ce au facut ei pentru ca nu fluidizeaza traficul.

      (Citează)

  5. “Acele străzi sunt o scurtătură bună de pe Candiano Popescu spre Tineretului deoarece au fost recent reparate și sari peste semaforul de la Budapesta.”

    eu nu cred ca te referi la frigului, cand spui ca au fost reparate. e rupta.

    la intersectia lanariei cu cantemir, ies multe poc-uri, pentru ca multi nu respecta obligatoriu dreapta si vor sa continue pe lanariei.

    http://goo.gl/maps/QUKP0

    asta in ciuda popicelor…

    interzisul de pe lanariei, e ignorat de cei care vin pe serban voda, la fel ca si cei care vin de pe candiano popescu pe frigului.

      (Citează)

    • @ionut: nu-i chiar așa rea situația. De obicei Cantemir e atât de aglomerat încât e imposibil să-l traversezi pe acolo. E mai simplu să urmezi șina de tramvai dacă ai treabă pe Lânăriei în partea cealaltă.

      Interzisul e ignorat acum, dar în vreo lună le trece. Așa a fost și prin cartier când s-a introdus pe Trestiana și acum nu mai intră nimeni pe sensul interzis.

      La Candiano Popescu mă refeream că măcar s-a asfaltat bine pe acolo, înainte era o piatră cubică plină de gropi din acelea crunte. Frigului și Lânăriei au fost distruse amândouă iarna trecută când au băgat niște țevi și au astupat șanțurile fix când ningea, asfaltul pus ducându-se imediat.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus