un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

NEC Medias W, smartphone-ul cu două ecrane

3 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

nec_medias_w_01
NEC Medias W a fost o ciudățenie în cadrul târgului MWC 2013. E un smartphone cu două ecrane, câte unul pe fiecare față, și balamaua de pe lateral permite unui ecran să se rotească alături de celălalt, unindu-se pentru o suprafață mai mare de afișare.

Vorbind tehnic, sunt două ecrane de 4,3 inci cu rezoluția 960 x 540 fiecare, împreună alcătuind un 960 x 1080 pixeli (sau 1080 x 960, în funcție de cum ții telefonul orientat). Ceea ce sună bine în teorie, dar în practică mi-e greu să dau un verdict. E bun ca idee, e deranjant ca rămâne marginea ecranelor ca o zonă despărțitoare între ele, e bun pentru că scrii mult mai ușor la tastatură atunci când folosești ambele ecrane, e deranjant că riști să îl strici mai repede pentru că ambele fețe sunt fragile.

Procesor dual-core 1,5 GHz, cameră de 8 megapixeli, baterie de 2100 mAh, greutate 183 grame, grosime totală 12 mm. Aș spune că e mai degrabă o demonstrație tehnologică decât un model ce va avea succes pe piață.


Între 25 și 28 februarie am fost la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    8 comentarii

  1. “Vorbind tehnic, sunt două ecrane de 4,3 inci cu rezoluția 960 x 540 fiecare, împreună alcătuind un 1920 x 540 pixeli (sau 960 x 1080, în funcție de cum ții telefonul orientat)”

    Aici cred ca ai gresit. Din poze se pare ca are balama doar pe latura lunga, astfel poti obtine 960 x 1080 (sau 1080 x 960 rotit). Ca sa obtii 1920 x 540 trebuia sa aibe balama si pe latura scurta.

      (Citează)

  2. Aici ar folosi ecranul flexibil de la Samsung. Eu mi-am dorit așa ceva încă de la conceptul ăla Nokia (brățară-ceas-telefon-whatever) care circula pe net acum mulți ani.

      (Citează)

  3. Oricum l-ai ține în mână, ai mereu de-a face cu 1080 x 960 sau invers, niciodata cu 1920 x 540.

      (Citează)

  4. Foarte frumos, totusi pe ce parte il pui sa nu se zgarie display-ul :D?

      (Citează)

    • @ppay: nu șțiu, dar uită-te la partea bună: fiind două ecrane, fiecare va fi de două ori mai puțin zgâriat decât la un telefon normal.

        (Citează)

  5. @ppay: îl pliezi invers :))

      (Citează)

  6. Interesant telefonul insa ma indoiesc ca vor avea multe comenzi pentru el.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus