un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

MWC 2013 a adus Barcelonei 320 de milioane de euro

3 Mar 2013  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii

intrare_mwc_2013A venit un email despre noile recorduri stabilite la MWC 2013:

  • 72.000 de oameni au vizitat târgul
  • peste 1700 de expozanți
  • 94.000 de metri pătrați spațiu de prezentare
  • 3140 de oameni din presă, analiști și bloggeri

Și cea mai tare cifră: un studiu a arătat că MWC 2013 a contribuit cu 320 de milioane de euro la economia locală! Cam asta înseamnă să ai capacitatea de a organiza un astfel de eveniment, bani foarte mulți pentru respectivul oraș, venituri aduse de hoteluri, zboruri, taxi-uri, mâncare și băutură, turism și suveniruri, catering și tot restul.

Legitimația de acces a inclus și 4 zile de transport gratuit în Barcelona pe metrou, autobuze și trenuri locale. La început pare un efort considerabil, pentru că înseamnă 72.000 de oameni ori 20 de euro fiecare, cam cât costă un astfel de abonament la chioșc. Când te gândesți însă că toți acei oameni au adus economiei locale 320 de milioane de euro, devine ceva normal, care te încurajează să vizitezi și orașul după program.

Bucureștiul nu are infrastructura necesară pentru a organiza așa ceva și nici măcar un eveniment mai mic. Noi nu avem un hotel unde sa poți caza 600 de oameni pentru vreo mare întrunire a doctorilor sau altceva de genul acesta. Nu avem hoteluri, nu avem transportul necesar pentru a acomoda atâția oameni venind din diverse zone ale orașului, nu avem spațiul expozițional suficient. Romexpo este mic copil pe lângă ce-a însemnat MWC, unde mergeai ca de la Universitate la Romanâ pentru a ajunge dintr-un capăt în altul.

Chestiile acestea nu se pot face peste noapte. Dar măcar de s-ar face într-un ritm constant. Când metroul nici n-a început și deja se amână de pe 2014 pe 2018, nu văd nici măcar o intenție de a progresa spre un astfel de viitor.

    3 comentarii

  1. Mda. Sa compari Bucurestiul cu Barcelona. Mai bine compari Dacia Duster cu Range Rover. Are mai multa logica.
    Am uitat sa-ti recomand un restaurant cu specific asiatic: Wok Yutaka, pe Carrer de Rosello, cam 10 minute de mers pe jos de la Sagrada care vest.
    Cand am fost eu, cu 10 euro se manca la pranz nelimitat. Bautura separat. Am bagat o saptamana cantitati industriale de sushi, fructe de mare, alge, peste de toate felurile, deserturi superbe etc. De baut beam bere Moritz, facuta la ei, foarte buna.

      (Citează)

    • Chiar am căutat un un chinezesc cu all you can eat, dar nu mi-a ieșit niciunul în cale.

      Am mâncat mereu de două ori pe zi, dimineața la hotel și seara lângă MWC, unde era un mall cu un food-court și restaurante interesante. În ultima zi am mers în port și am găsit un restaurant cu vedere frumoasă la apă și vapoare și clădiri și am dat-o pe fructe de mare, că sunt mai ieftine acolo.

        (Citează)

  2. Rin Grand are capacitate dar restul problemelor raman in picioare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus