un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

5 inci pentru Galaxy S IV?

6 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

samsung_galaxy_s_iii_camera_frontalaAți auzit zvonurile despre viitorul Galaxy S IV? Anunțul oficial va fi pe 14 martie, dar până atunci bârfele spun că va avea:

  • ecran Super AMOLED de 5 inci (ok, 4,99 inci, o fi fost la ofertă specială sau chinezii au calculat cu mai puține cifre după virgulă la producție)
  • rezoluție 1920 x 1080 pixeli
  • cameră 13 megapixeli
  • procesor quad-core 1,8 GHz (de fapt cu 8 nuclee big.LITTLE)

Nu se zice nimic de baterie. Capacitatea bateriei este proportională cu dimensiunea ei și deci a telefonului, așa că putem extrapola ceva din valorile HTC One 4,7 inci 2300 mAh, Samsung Galaxy Note II 5,5 inci 3100 mAh. Din regula de 3 simplă, considerând spațiul interior cam la fel și pasul tehnologic anual, la 5 inci vom avea cam… 2500-2800 mAh. Vedem pe 14 martie.

Vouă cum vi se par zvonurile acestea? Îmi place ideea de ecran AMOLED de dimensiune mare, dar 5 inci? Nu-i ceea ce speram! Aș fi vrut un 4,3 inci, poate 4,5 inci, mă mulțumeam cu o păstrare a dimensiunilor generației anterioare.

sursa: TechCrunch.com via Zoso.ro

    20 comentarii

  1. N-ai invatat nimic … Galaxy S4 mini o sa fie anuntat putin mai incolo :)

      (Citează)

  2. Dimensiunile telefoanelor de top au devenit pur si simplu penibile. Si mai enervant e ca nu gasesti si smartphone de top cu ecran rezonabil de mare, cat sa poata fi tinut usor si folosit cu o singura mana. Pana si iPhone 5S sau cum o sa se numeasca, o sa fie probabil de 4.5 inch.

      (Citează)

  3. Galaxy S3 are un ecran de 4.8 inci si ar fi destul de usor sa pastreze aceleasi dimensiuni, dar sa mareasca ecranul la 5 inci.

    Am facut eu niste masuratori pe telefon si incape foarte usor un ecran de 5 inci in carcasa aia. Asa si cum pe Galaxy Note 2 ar merge un ecran de 6.3, asa cum se zvoneste.

      (Citează)

    • @mece: doar pe mine mă lasă rece ideea de scroll automat pentru că-ți detectează ochii? Parcă văd că în practică voi prefera oricum să dau eu cu degetul.

        (Citează)

  4. Prea tare, Abia astept, nu stiu de ce vreti teléfoane de 3-4 inch. ..
    E ca si cand vrei in living room televizor de pe timpul lu ceasca, patrat si care gaseste semnalul aplicand palme…

      (Citează)

  5. @nic citi ani ai ? Sari de 20? Intreb sincer, ca incerc sa-mi dau seama de unde concluzia asta a ta.

      (Citează)

  6. Radu e încă o dată deranjat de dimensiunea exagerată a unui telefon, doar pentru că se numește Samsung. Optimus G-ul cu care s-a jucat zilele trecute (5.5 inch) nu i s-a mai părut mare. Eye scroll-ul, ca inovație, mi se pare extraordinar. Dacă va fi implementat sau nu corect, vom vedea. Și oricum, pentru ăștia ca Radu, care consideră extraordinar tot ce nu-i Samsung, există opțiunea de dezactivare. Mă-ntreb dacă HTC-ul ar fi venit cu așa ceva.. Câte posturi ar fi scris pe zi Radu, numai despre asta?

      (Citează)

    • @Ștefan: e bine să te dai mare când ai și niște cârți bune în mână, ca să poți câștiga.

      În primul rând, e alegerea mea pe ce dau anual vreo 2600 de lei și până acum am ales HTC. Am ocazia să văd/testez toate telefoanele din piață și deci alegerea mea este mai relevantă decât a multor altora.

      Doi la mână, indiferent cine venea cu funcția eye-scroll, tot o chestie inutilă mi s-ar fi părut inițial, până poate m-aș fi condus de contrariu. Așa cum și HTC Zoe mi s-a părut o chestie inutilă de marketing și am zis asta, până am văzut cu ochii mei un demo live. Așa cum și pe Samsung mi s-au părut inutile funcțiile de gesturi cu shake sau să nu stingă ecranul dacă detectează că te uiți la el și tot așa, până când le-am văzut cu ochii mei. Și inutile mi s-au părut și în practică, nu doar în teorie.

      Mai ales când se prezintă un telefon, se laudă multe aspecte ale acestuia și se face mult marketing pe diverse funcții. Învată să citești printre rândurile lor și să vezi ce-ar putea fi cu adevărat util și ce nu. Să-ți aduc aminte ce entuziasmați erau toți de Siri când s-a lansat? Wow, iPhone e cel mai tare la faza asta! Da, păcat că nu merge și in română, așa că este inutilă aici (culmea, eu nu consider chiar asta, dar nu-i aici discuția).

        (Citează)

  7. Functia eye-scroll mi se pare utila, dar nu cred ca va functiona foarte bine, la fel cum s-a intamplat si cu Smart Stay si alte functii cu care au venit S3 si Note 2.

    Toata lumea isi doreste functii noi si “revolutionare”, dar deabia dupa ce folosesc putin telefonul isi dau seama ca nu merg foarte bine.

      (Citează)

  8. Prietena mea dezactivează rotirea ecranului pe S3-ul ei din cauză că citește în pat, culcată pe o parte și nu vrea să i se răstoarne imaginea, iar asta devine enervant când vrei să te uiți la un video sau o poză wide sau să citești ceva pe un site al cărui text nu se ajustează la lățimea telefonului. O funcție ca smart rotation e perfectă aici. Funcția de scroll iar este utilă, însă în mod sigur va funcționa doar în aplicațiile integrate, pentru că dezvoltatorii fie nu vor fie nu au acces la API-urile astea (la S3 e funcția aia de căpăcit telefonul ca să sară în vârful listei, extrem de utilă, însă merge doar în contacte, lista de mesaje și music playerul default).

    Speranța e ca Google să integreze o parte din funcțiile astea direct în Android ca să aibă acces la ele toate aplicațiile, că e greu de crezut că ar sta un developer să scrie o bucată mare de cod doar ca să optimizeze un gest pe un model…

      (Citează)

    • @Flo: și nu în ultimul rând, funcția Smart Stay și Eye Scroll consumă o grămadă de baterie, că țin camera frontală pornită permanent și fac continuu analiză de imagini.

        (Citează)

  9. Da, dar se presupune că o activezi atunci când chiar ai nevoie: seara în pat, când te pui pe citit o carte, când te pui pe browsing etc, doar nu-l ții pornit ziua la muncă sau în metrou cât asculți muzică. Pentru asta ar fi util să se facă un widget, fie în notification bar, fie de pus pe homescreen pentru a activa funcțiile astea.

      (Citează)

    • @Flo: uită-te în linkul lui Mece, sunt chiar screenshot-uri cu acea funcție. Mie mi s-ar părea mai utilă tocmai în metrou când ai de citit un email, te ții de bară cu o mână și scrolezi cu ochii.

        (Citează)

  10. Posesor de S3 fiind, pot sa zic ca abia dupa un an am pus mana pe one x. Mi-a placut mai mult. Daca S4 nu vine sa rupa gura targului htc one va fi noul meu telefon. Sau poate ma convinge Motorola anul asta … ?

      (Citează)

  11. Flo, exista widget pt ce zici tu.

      (Citează)

  12. “Am ocazia să văd/testez toate telefoanele din piață și deci alegerea mea este mai relevantă decât a multor altora. ”

    fraza asta e bancul zilei. imi plac articolele de aici in general dar nu poti sa vii cu o atitudine de genul asta elitist fara sa te astepti la o penalizare din partea cititorilor. redusa la esenta fraza suna cam ” eu sunt destept voi sunteti prosti”.

    Fiecare avem afinitatile noastre sau nu pe baza experienteleor trecute dar pana la urma trebuie aplaudata inovatia. Si de Apple rade toata lumea dar daca nu produceau un telefon pe care sa dai cu degetul oricat de prost a fost primul sau nu la momentul de fata nu am mai fi strambat din nas ca ala are gorila1, ala are gorila2, ala are 2 nuclee mici ,ala doua mari si tot asa. Samsung are smart stay-ul, da , prost implementat dar e un pas. HTC-ul cu ce-a venit pana acum la nivel de software ? din pacate nu-mi aduc aminte ceva notabil, poate imi spune cineva. Mie mi se pare ca aici va fi lupta in viitor , la nivel software. Hardware-ul va fi aproximativ la fel in cazul tuturor, cu mici diferente cauzate doar de marketing si de contractele din spatele usilor inchise.

    Pentru noi ca si clienti conteaza sa fie cat mai multi competitori, sa se lupte , sa scada preturile, sa vina cu inovatii. Lasati atitudinea de fanboys pentru americani , e invechita :)

    p.s.ca sa nu existe dubii, si eu stiu despre ce vorbesc , am avut / testat aproape toate telefoanele de top din ultimii ani de la Blackberry seria 8700 cand romanul de rand se uita la el ca la un artefact extraterestru pana la cele din generatia actuala

      (Citează)

    • @AdrianX: nu-i că-s mai deștept, doar văd mai multe telefoane, de obicei câte 2-3 săptămâni. Dincolo de chestiunile subiective, la cele inutile de marketing am o listă mare văzută pe toate modelele posibile.

      De exemplu nici HTC ONE nu e perfect. Toate acele știri din Blinkfeed sunt bune, dar câți citesc The Guardian și altele dintre ele? Probabil că 20% din surse ne vor interesa. Versurile melodiilor pe ecran? Super tare, dar asculți muzică uitându-te la ecran? Vezi, nu-s greu de descoperit, trebuie să te gândești dincolo de anunțul plin de patos și să te gândești cât de des vei folosi asta.

        (Citează)

  13. Generatia anterioara avea 4,8 inci. Nu aveau cum sa scoata un ecran mai mic. Cel putin egal cu ala. Asta este trendul din pacate… ecrane cat mai mari

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus