un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus VariDrive – accesoriu pentru ultrabook-uri

6 Mar 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

asus_varidrive_06
Asus VariDrive este accesoriul perfect pentru ultrabook-uri, oferindu-ți o multitudine de porturi suplimentare și soluții de conectare. Ultrabook-ul este definiția mobilității, dar carcasa sa subțire vine de obicei cu un compromis la numărul de porturi integrate pe acesta.

VariDrive rezolvă această problemă, transformând orice ultrabook într-un PC performant pentru muncă “de birou”. Unitatea este subțire (15 mm) și o balama inteligentă oferă posibilitatea de a o ține dreaptă pe masă (spatele este cauciucat) sau “în picioare”, luând o formă de “L”. La calculator o conectezi printr-un port USB 3.0.

Odată conectată, VariDrive îți oferă următoarele:

  • DVD writer 8x
  • trei porturi USB 3.0 suplimentare
  • interfață HDMI
  • interfață VGA
  • interfață Ethernet RJ-45

Încă nu am văzut-o la noi în magazine, dar se va găsi în curând. Deși fabricată de Asus, funcționează cu orice ultrabook sau laptop și eu zic că rezolvă orice plângere ai putea avea legat de numărul de porturi de pe calculator. Mai mult, fiind subțire și ușoară o poți duce cu tine chiar și când ai nevoie de interfața VGA pentru conectare la vreun proiector sau monitor.

    12 comentarii

  1. Ce sa mai spun! Misto chestie.

      (Citează)

  2. Foarte misto, mai ales ca sunt multe lapto-uri, mai ales de 13 care nu au dvd.

    Ce greutate are?

      (Citează)

  3. gata, am vazut in poze, 452g

      (Citează)

  4. vad o mufa de alimentare de la retea? poti sa imi spui la ce foloseste? multumesc:D

      (Citează)

    • @Stef: pai dacă este o mufă de “alimentare de la retea”, la ce crezi că folosește? Pe cutie scrie că include și adaptor, dar nu mai țin minte exact.

        (Citează)

  5. aaaah si inca ceva…si daca adaptorul de retea este inclus in pachet?

      (Citează)

  6. eu am pus ochii de ceva vrem pe o solutie similara de la Toshiba (fara optic). Având în vedere că am 2 HDDuri in laptop, o unitate optica nu strica.

    Dacă o mai ai, încerci te rog o si conectarea simultana cu 2 monitoare: 1 pe laptop si unul pe varidrive ?

      (Citează)

    • @Ariel: nu o mai am, doar i-am făcut fotografii, n-am scris un review. De exemplu ar trebui să meargă porturile și fără alimentare externă și probabil doar DVD writerul să necesite mai mult curent. Partea de video este iarăși interesantă, sunt curios dacă scoate și HDMI și VGA în același timp. Pentru asta ar fi bună una la review.

        (Citează)

  7. scuze….exprimare gresita…..ii trebuie alimentare de la retea ca sa functioneze sau doar de pe usb?

      (Citează)

  8. Cum adica, inteligenta?

      (Citează)

  9. Serban Marius

    26/03/2013 la 2:25 PM

    Salut Radu!

    Stii cumva vreo data de lansare? Sau vreun posibil pret.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus