un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Sony Xperia Z, noul smartphone de top, este bun, dar nu perfect

28 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

sony_xperia_z_02
Atât de multă lume mi-a lăudat smartphone-ul Sony Xperia Z, un model nou și super-super, încât m-am dus la el ca la moaște, stând și la o coadă asemănătoare pentru a-l vedea.

Xperia Z este un telefon bun, cu o singură hibă. Partea bună este că arată bine, e subțire, ușor și performant. Avem un ecran Full HD de 5 inci, cameră de 13 megapixeli, procesor quad-core la 1,5 GHz, 2 GB de memorie RAM, 16 GB stocare internă și slot de card.

Carcasa este din sticlă pe ambele fețe. Tipul de la stand, care tocmai își cumpărase un asfel de smartphone și era foarte încântat de el, mi-a spus că Sony a vrut să păstreze o simetrie: sticlă pe fața, sticlă pe spate. Eu am vrut să-i răspund că este din cauză că iPhone avea sticlă pe spate, dar n-am vrut să-i stric bucuria.


sony_xperia_z_09

Până la urmă, nu-mi pasă. Dacă cineva a copiat pe altcineva (și aici deja am deviat, că nu zic că Sony a copiat), să se judece ei la tribunal, pe mine mă interesează doar sa primesc un telefon cât mai bun.

Revenind la Sony Xperia Z, un avantaj inedit al acestuia este că rezistă la apă, mai exact la adâncime de maxim 1 metru pentru 30 de minute. Asta ți-l poate salva dacă-l scapi în chivetă, cazi în piscină, îți cade din buzunar într-o baltă, îl folosești în ploaie torențială sau faci snorkeling și vrei să trimiți fotografii pe Instagram cu “fishy fishy”. Toate porturile sunt bine protejate de căpăcele cu rol de garnitură.

Hiba? Ecranul. Culorile se modificau imediat ce-l roteam și mi s-a părut un ecran de model ieftin, nu de vârf de gamă. Mi-a stricat o parte din bucurie.

Am văzut și un fel de docking station foarte eficient. Sony Xperia Z stă sub sloganul “one touch to…”, iar eu am văzut funcția de “one touch backup”. Pur și simplu atingi telefonul de acel docking station și telefonul transferă în ea (are un HDD de 1 TB înăuntru) fotografiile, contactele, folderele și ce altceva mai configurezi tu. Docking station-ul respectiv are și porturi USB pentru a putea fi accesat și cu alte dispozitive, fiind un aparat bun la casa omului nu doar pentru Xperia Z.
sony_xperia_z_01

Mai jos clipul “cu de toate”

Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    4 comentarii

  1. Sony are meritul ca a lansat un telefox XZ care iese in evidenta prin eleganta, performanta si calitate.
    Sony au nume in domeniul TV, camere foto si gaming cu PS3.
    XDA a votat Sony ca si “OEM of the Year 2012!” si developerii de la HTC s-au mutat pe Samsung si Sony.

    Clar Sony XZ se va lupta cu S4 si HTC One in acest an. Important e ca avem telefoane pt fiecare gust.
    Vrei telefon cu sticla, cumperi XZ. Vrei telefon cu metal, cumperi HTC One. Vrei telefon cu plastic, cumperi Samsung.

      (Citează)

  2. Minus din punctul meu de vedere este diagonala display-ului – e aproape cu dimensiunea unei palete de ping pong (NOTE2) si alt minus este bateria . DPmeuDV fara 3.5Ah pe QuadCore performant nu ai ce cauta … ii scade utilitatea

    Imi place ca au incercat sa inoveze , sa vina cu ceva nou , au pus certificarea IP 57 si rezistenta la socuri / apa / praf . Se pare ca mai au dept de cercetare nu doar COPYatoare ca cei de la Samsung

      (Citează)

  3. Ar fi frumos sa ofere si o hirtie care sa-ti spuna de certificarea aia. Altfel e doar un telefon ce se lauda ca indeplineste conditiile IP57 dar nimeni nu le-a oferit o hirtie.
    Cazul Motorola Defy si Defy+ de exemplu. Rezista, unii chiar testind din greu, insa nu au voie sa spuna ca au certificarea fara autorizatia care le da voie la asa ceva.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus