un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Yahoo face prezența

28 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Angajații Yahoo sunt supărați că CEO-ul i-a pus să vină la muncă, interzicându-se să mai lucreze de acasă prin VPN-uri și video-meetings. Ironic este că o companie precum Yahoo a trecut de la munca la birou la munca de acasă, dacă poți face asta, și acum înapoi la munca de birou, pe când în România majoritatea șefilor și angajaților sunt blocați în ideea “te plătesc să stai 8 ore aici, chiar dacă nu ai nimic de făcut sau deja ai terminat treaba”.

Decizia are logică: e criză în companie, ieșiți din zona voastră de confort și hai să ne vedem la birou, să discutăm mai mult, să lucrăm în echipă. Este un exemplu clasic de decizie care place șefilor și displace angajaților.

Cu această ocazie am aflat și un termen nou: telecommuter, adică un angajat care face “naveta” virtuală spre muncă, făcându-și treaba de acasă, discutând cu colegii prin email și video, fără să mai piardă câteva ore cu drumurile între casă și birou.

Citiți pe CNN mai multe opinii de bine și de rău despre ce se întâmplă acolo. Știu că sunt și la noi firme ce permit munca de acasă. Ridicați mâna dacă lucrați într-una și lăsați un comentariu spunând eventual domeniul și ce restricții există (de exemplu poate ai voie doar 3 zile pe lună etc).

    11 comentarii

  1. Aici o mana sus :)
    E vorba de o firma de IT, americana…iar restrictie, dar: un 2-3 zile pe saptamana poti lucra de acasa (deci macar 50% din timp trebuie sa mergi la birou).

      (Citează)

  2. La noi din cate stiu marea problema cu lucrul de acasa tine de protectia muncii, nu cred ca lucrul de acasa este reglementat prin lege. Da lucrez in IT si pot sa lucrez si de acas din cand in cand.

      (Citează)

  3. I se mai spune si HO :) (Home Office)

      (Citează)

  4. Eu imi dau voie să lucrez de acasă.

      (Citează)

  5. HP, 3 zile pe luna pe dept meu. Alte dept pot si 4. Fiecare luni si vineri WFH ar fi perfect, imho. E mai lejer pt mine fara naveta de 2h, drumuri la Q pentru pranz si altele, iar productivitatea e la acelasi nivel.

      (Citează)

  6. Lucrez intr-o companie (IT) care permite lucrul de acasa. Oficial ai voie doar 2 zile. Neoficial, cam oricat.

    Totul depinde de manager si mai ales de departament. In departamentul meu nu trebuie sa-ti anunti managerul daca vrei sa lucrezi de acasa. In special managerii romani sunt mai .. refractari. Eu am manager din Australia (inainte am avut din UK). Discutia avuta cu ei in privinta acestui lucru s-a rezumat la – din partea managerului: poti lucra cat vrei de acasa sau de oriunde vrei atata timp cat imi lucrezi.

    Am coleg din Irlanda care are casa de vacanta in Nisipuri. 1 luna vara se muta cu familia acolo. 2 sapt are concediu si 2 sapt lucreaza de pe sezlongul de la piscina sau de pe terasa.

    Multe companii romanesti sau cu management romanesc sunt refractare in privinta lucrului de acasa pt ca “nu pot controla omul”(cat sta la coffe, daca intarzie, daca isi face treaba etc). Asta e o aiureala. Sunt zeci de tool-uri si moduri prin care poti monitoriza pe cineva indiferent ca e langa tine sau la zeci de km departare.

    Chiar in compania mea, in filialele din alte tarzi este promovat lucrul de acasa – costuri reduse cu intretinerea, chirie, etc. In anumite tari angajatii au internet platit de companie, subventii la electricitate etc.

      (Citează)

  7. Eu lucrez de aproape 2 ani de acasa, pentru o agentie de publicitate specializata in online. Sunt colaborator. Nu e nevoie sa merg la birou. Sunt o norocoasa;)

      (Citează)

  8. Si eu pot lucra de acasa 2-4 zile pe luna, prin vpn.

      (Citează)

  9. Decizia e corecta. Parerea mea.
    Chiar daca si eu o mai ard pe acasa ( cam in fiecare vineri ), asta nu inseamna ca stau degeaba. Ori bag ca prostul mult peste programul normal ori nu fac mai nimic.
    Totusi yahoo e cu fundul in faliment, deci ar avea nevoie de multe lucruri care sa-l ridice.
    Si ideile bune nu vin din comunicari seci pe mail sau telefon.

      (Citează)

  10. Eu cred ca nu lucrati sau nu va conectati prin VPN ci: La VPN…

      (Citează)

  11. @catalin:
    Termenul e foarte corect:
    Lucrezi PRIN vpn: Te conectezi LA reteaua fuzica a intreprinderii (intranet) PRINtr-o extensie virtuala a acesteia si lucrezi LA ce lucrezi tu acolo.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus