un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noile Orange San Remo și Nivo la MWC 2013

27 Feb 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

orange_san_remo_smartphone_01
La standul Orange de la Mobile World Congress am găsit și cele două telefoane anunțate recent la noi: Orange San Remo și Orange Nivo, două modele ce vor fi oferite în curând chiar sub brandul operatorului. Le-am butonat pe amândouă, le-am filmat și fotografiat.

Orange San Remo este fabricat de Alcatel, ceea ce este un semn bun privind calitatea sa. Are 4,7 inci, un ecran de bună calitate și o carcasă ușoară și subțire de 8,2 milimetri. Rulează Android 4.1 și pe spate are o cameră de 8 megapixeli. Nu știu ce chipset utilizează, dar este unul suficient de performant pentru a-i asigura funcționarea fără probleme în orice fel de programe. La MWC rula pe o rețea Orange 4G și în teste am obținut chiar și 60 Mbps download.

Interesante mi s-au părut două aplicații. Prima este Orange Gestures, disponibilă și complet în limba română. Trasezi un “gest” pe ecran, adică un simbol, și programul lansează aplicația sau meniul sau sună contactul atașat acelui gest. Poți să alegi din gesturi predefinite sau poți să ți le faci tu pe ale tale. De exemplu poți trasa litera C pentru a deschide camera sau F pentru Facebook sau un triunghi pentru a accesa meniul Wifi.

Al doilea soft este Asistent, un ghid care te ajută să te înțelegi cu telefonul dacă ești nou venit pe Android. Nu doar că te ajută cu sarcini uzuale (cum schimbi tapetul, cum configurezi emailul etc) ci chiar îți activează opțiuni și deschide meniurile, neoferind doar simple instrucțiuni.

Orange Nivo este un model entry-level, bun pentru începători, copii, părinți etc. Nu s-au anunțat prețurile, dar mă aștept să fie foarte ieftin, pentru că este mai mic decât San Remo și are o rezoluție scăzută. E fabricat de Gigabte, camera este de 5 megapixeli, rulează desigur Android 4.1 și beneficiază de aceleași softuri ca și San Remo.

Mai multe detalii în hands-on-ul de mai jos.

Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    8 comentarii

  1. “cum schimbi tapetul” ?!? really ?

      (Citează)

    • @Sid: da, sună ciudat în română, dar gândește-te că sunt foarte mulți oameni care nu cunosc engleza și vor telefoane în română. Si browser, Facebook, Windows, Office etc totul în română. Eu nu mă pot descurca așa, dar piața se gândește la milioane de oameni.

        (Citează)

  2. @Sis :)))

    @nwradu daca Nivo ala detine si senzorul IR, cred ca ar fi o achizitie interesanta. L-as lua doar pt aia :))

      (Citează)

  3. Abia acum am vazut raspunsul tau, sorry. Ce voiam eu sa zic e ca n-are sens sa romanizezi niste cuvinte pe care teoretic cine pune mana pe un smartphone le stie. Sau daca o faci, macar fa-o consecvent. Trei cuvinte mai la dreapta tapetului ai email. De ce nu posta electronica. Nitel mai jos ai “entry-level”. Chipset nu exista in romana, nici megapixel, nici download, nici wifi. Cine stie toti termenii astia stie ce inseamna si wallpaper.

      (Citează)

  4. Buna ziua va rog daca se poate specificati tehnice mai amanuntite se poate la Orange San Remo Va multumesc

      (Citează)

  5. Stie cineva cand apare San Remo? A mai spus ceva Orange in legatura cu telefonul respectiv?

      (Citează)

  6. Acum am vazut ca incep sa actualizeze site-ul privind Orange San Remo, ia priviti ce scrie aici, ca stocul este suficient, mai trebuie sa bage doar optiunile si preturile, ceea ce probabil se va intampla in decursul zilei de maine… : https://www.orange.ro/magazin-online/telefoane/orange-san-remo

    Sunt curios, pt. ca e un telefon bun din cate se vede, si nu pot rata o asa oferta :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus