►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
LG Optimus G Pro este un telefon despre care se vorbește mereu la superlativ. Proaspăt lansat, l-am butonat cât de mult am putut la Barcelona și m-a impresionat în toate aspectele sale.
Ecranul este perfect. Un Full HD 1920 x 1080 în tehnologie IPS, afișând culori atât de vii încât e imposibil să nu-ți smulgă un “wow”. LG știe asta și folosit tapete cu fructe și alte scene colorate pentru a scoate în evidență ce-ți poate oferi G Pro la acest capitol. Din păcate, tot aici avem și singurul element care vă va supăra: are 5,5 inci diagonala ecranului.
Carcasa arată foarte bine. Față este albă, spatele este tot un alb, dar texturat ca la Nexus 4 într-un fin mozaic. La Nexus 4 acest mozaic nu prea se observa din cauză că era pe negru, dar la Optimus G Pro îți sare în ochi din orice unghi și îi conferă un aspect foarte plăcut. Acest telefon este mult, mult mai arătos decât Galaxy S III și Note II și o mare schimbare de la ceea ce mi s-a părut un design destul de banal, mai degrabă funcțional decât estetic, în telefoanele LG.
Ca să-i fac un benchmark, am făcut un hotspot rapid pe propriul meu telefon, am instalat Quadrant pe un Optimus G Pro de la stand și l-am rulat. Rezultatul este foarte bun și pe măsura chipsetului Qualcomm S4 Pro, un quad-core la 1,7 GHz cu 2 GB de memorie RAM. Conectivitatea LTE este inclusă.
Tot la LG am mai văzut demonstrate și alte funcții interesante. LG lucrează la o integrare puternică a telefoanelor lor cu electrocasnicele, așa că erau diverse puncte în stand în care puteai utiliza telefonul pentru a controla un aspirator, funcțiile casei și, întrucât Optimus G Pro are și emițător IR inclus, îl poți utiliza ca telecomandă universală pentru dispozitive (și nu numai LG). Nu poți înrola propriile telecomenzi în sistem, mi s-a spus, deși aș vrea să verific personal asta, dar programul Qremote cuprindea o listă mare de tipuri de aparate și producători.
Ce nu vă pot spune este prețul și încă nu a fost confirmat pentru România. Cred că ar fi o greșeală să nu-l aducă și aici, una pe care nu cred că o vor face. Varianta mai mică Optimus G se lansează la noi la finalul lui martie, cel mai probabil la Orange. Mai jos un hands-on complet.
Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
27/02/2013 la 12:12 PM
Eterna comparație cu S3 și/sau Note 2. Altceva mai știi? Dacă Samsung-ul scotea paleta asta de 5.5, cu spatele ăla glossy, de-a dreptul ORIBIL (e și părerea mult review-eri prezenți la MWC), îl făceai praf acum, fără discuție.
Ionuț(Citează)
27/02/2013 la 5:40 PM
@Ionuț: așa funcționează lumea, concurenții sunt comparați mereu cu produsul pe care-l concurează sau care a deschis gama respectivă. De asta toți se visează iPhone Killer. Aș fi putut să-l compar și cu Alcatel-uri… dar nu are nimic în comun cu ele.
Cine are spate glossy oribil, Note II sau G Pro?
nwradu(Citează)
27/02/2013 la 12:38 PM
mie unu mi se pare o copie fidela a lui note 2……din foarte multe aspecte….astept un test comparativ intre cele doua
stef(Citează)
27/02/2013 la 12:40 PM
aaah…si inca ceva….gresesti cand spui ca e un design nou…..copiat perfect dupa note 2
stef(Citează)
27/02/2013 la 5:42 PM
@stef: mă refeream la design nou pentru LG, care le avea mai puțin rotunjite până acum, mai apropiate de Galaxy S 1 sau iPhone 4.
Să vezi pe la ZTE, e un telefon care parcă e identic cu Galaxy S III la culoarea de pe spate și formă, ba chiar până și grila speaker-ului este împărțită în două bucăți și plasată în același loc.
nwradu(Citează)
27/02/2013 la 4:08 PM
Vezi ca ai gresit, ai scris ca e telefon. :)
BellaDiva(Citează)
27/02/2013 la 7:40 PM
Si ce parere ai despre trendul de uniformizare a designului mai ales ca specificatiile tehnice sunt mai mult sau mai putin identice…..ce crezi ca v-a diferentia telefoanele in viitor mai ales ca piata este impartita doar in patru(android, iOS, windows si blackerry, in rest ar mai fi doar incercari izolate)
Stef(Citează)
28/02/2013 la 2:48 PM
Și mie mi se pare identic cu Note 2, de la butonul de home hardware alungit pus între back și menu capacitive, până la culoare, plasarea centrală a camerei foto, dunga gri / argintie pe margine și chiar până la modul de utilizare cu o mână (unde tastatura e micșorată și trasă într-o parte, cu tot cu butonul de switch către partea cealaltă). Și astea doar în cele câteva poze postate de tine…
Flo(Citează)
19/05/2013 la 4:31 PM
Pai si cand apare in Romania?
Razvan(Citează)