un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Huawei Ascend Mate – cel mai mare telefon mobil

26 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Acesta este Huawei Ascend Mate, cel mai mare telefon actual, cu o diagonală a ecranului de 6,1 inci. Uriaș! Eu nu m-am putut descurca doar cu o mână, este un telefon clar gândit pentru a fi utilizat cu două mâini, una de susținere și alta de “atingere”. Dacă vă uitați mai jos la fotografia cu One X-ul meu lângă Ascend Mate veți vedea diferența mare de gabarit (și One X-ul este un telefon mare).
huawei_ascend_mate_7huawei_ascend_mate_8

Culmea, ecranul de 6,1 inci are o rezoluție de doar 1280 x 800 pixeli. Un Full HD s-ar fi potrivit perfect aici, dar poate în generația următoare. Ecranul are, însă, culori foarte bune, iar telefonul pare bine construit, deși Huawei mai are de îmbunătățit la acest capitol unde nu ține pasul cu ceilalți jucători ai pieței. Nu știu prețul acestui Ascend Mate, dar telefoanele Huawei sunt mai ieftine decât celelalte de pe piața, așa că până la urmă nu mă pot mira că se fac compromisuri în diverse aspecte.

Fotografii și clip video găsiți mai jos:

Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    7 comentarii

  1. De Galaxy Note 8.0 ca telefon nu mai zici nimic?

      (Citează)

    • @Matr3o: ce-aș putea zice? Vrei să folosești o tabletă de 8 inci pe post de telefon? Funcționează, dar eu n-am nimic de zis despre asta.

        (Citează)

  2. Astea se mai pot numi telefoane?

      (Citează)

  3. sau despre faptul ca toate datele pe care le introduci in telefoane huawei/zte trec si prin mainile guvernului chinez nu se zice nimic?

      (Citează)

    • @alex.d: telefoane nu, parcă era vorba doar de aparatura de comunicații. Și nu-i nimic de zis pe subiect, întâi pentru că se pot uita chinezii la ce fac eu pe telefon cât vor ei, mi se rupe că-mi văd posturile de pe Facebook și mesajele de “iau și pâine sau doar apă” și, desigur, doi la mână, toate rețelele mobile din România (poate cu excepția Cosmote, care a zis Alcatel și Ericsson) sunt făcute cu echipamente Huawei, așa că nu mai contează.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus