un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus Fonepad, tabletă 3G accesibilă

26 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

asus_fonepad_3
Update: a apărut la eMAG la 1.099 lei, un preț foarte bun pentru o tabletă de calitate cu 3G.

Asus Fonepad este urmașul lui Nexus 7, aș spune eu, o gamă nouă, o tabletă de 7 inci sub nume propriu, construită pe aceleași linii și cu un procesor Intel Atom. Rulează Android, desigur. Poți să o folosești și ca telefon, dacă vrei și nu te deranjează râsetele altora.

O puteți vedea în clipul și imaginile de mai jos. Avantajul principal este prețul: în jur de 220 de euro, adică 1000 de lei, pentru varianta cu 3G inclus, ceea ce este foarte rezonabil (Nexus 7 3G ajunge la 1350 lei acum). S-ar părea că-i lipsește camera foto, pentru că nu există pe spatele tabletei, deși în imaginile de la stand apare și o cameră foto acolo și inclusiv specificațiile de lângă modelul expus amintesc de o cameră de 3 megapixeli.

Specificații: 7 inci, ecran 1280 x 800 IPS, chipset Intel Atom Z5420 la 1,2 GHz, video PowerVR SGX540, 1 GB memorie RAM, 8/16/32 stocare internă, autonomie 9 ore.



Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    7 comentarii

  1. Chiar crezi ca ajunge la 1000 de lei in Romania?

      (Citează)

  2. francisc kurko

    26/02/2013 la 5:28 PM

    “Asus Fonepad este urmașul lui Nexus 7, aș spune eu, o tabletă de 7 inci sub nume propriu” – tot respectul Radu, dar asta este cea mai eronata afirmatie a zilei…si am auzit destule de la MWC. Este ca si cum ai spune ca un laptop de 15 inci este urmasul unui alt laptop de 15 inci, doar pe considerentul ca este mai nou.

    Si inca ceva, Nexus 7 a intrat in Romania oficial cu 1149, a ajuns la 999 de-abia acum. FonePad-ul va fi usor mai scump la inceput, probabil in timp va ajunge la 999 Lei…

      (Citează)

  3. Nu e urmasa lui Nexus 7, e varianta cu chip Intel.

      (Citează)

  4. Daniel Popescu

    26/02/2013 la 9:11 PM

    Radu, tableta are doua versiuni: una cu 16 GB fara camera foto pe spate pentru Europa si una de 8 GB cu camera foto pe spate pentru alte zone (nu mai stiu exact care).

    Nici mie nu mi se pare un urmas pentru Nexus 7. As indrazni sa spun ca urmasul lui Nexus 7 ar trebui sa aiba ecran Full-HD si o platforma hardware mai puternica decat Tegra 3.

      (Citează)

  5. francisc kurko

    27/02/2013 la 9:17 AM

    un studiu (nu stiu cine l-a facut) arata ca europenii sunt mai degraba interesati de capacitatea de stocare extinsa (16GB in loc de 8GB) si folosesc de la putin spre deloc camera de pe spatele tabletei, pe cand cei din Asia (APAC, bine punctat Daniel Popescu) vor exact pe dos: isi doresc mai degraba camera, sunt de acord sa scada din capacitate, sa pastreze acelasi pret. De asta ai vazut poza acolo cu camera: vizualul a fost facut in orientul foarte indepartat ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus