un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vendomate Visa Paywave și NFC

26 Feb 2013  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Acesta este un vendomat de la standul Samsung, folosit pentru a demonstra tehnologia NFC de plată pe care Samsung și Visa o experimentează. Băuturile se puteau plăti cu carduri Visa Paywave (fără contact), dar și cu telefoane cu NFC. Funcționează, desigur, și cu carduri normale, care se introduc prin partea de jos.

Vendomatele se pot găsi deja prin Barcelona, nu e vreun prototip. Supremul ar fi să poți cumpăra cu telefonul și plata pe factura de la operator. Mori de sete prin oraș? Atingi telefonul de aparat, bei, plătești mai târziu cei 3 lei.

Vă voi spune mai multe despre Visa și plăți cu cardul contactless și NFC mai târziu pentru că este un subiect foarte interesant.

Între 25 și 28 februarie sunt la Mobile World Congress în Barcelona, la invitația Orange România. Urmăriți toate noutățile pe tag-ul MWC2013, Twitter și Facebook!

    7 comentarii

  1. Asa ceva nu ar trebui sa lipseasca dintr-o tara “civilizata” ca a noastra… :)))

      (Citează)

  2. Ibericii se pare ca iti iau 5% in plus daca platesti cu card bancar din ce se vede din inscriptiile din poze.

      (Citează)

  3. În multe țări se percepe un astfel de comision, Mark-3000. Cel mai bun exemplu este SUA, acolo comisionul e ceva normal.

      (Citează)

  4. @Amalia BCR si BRD cred ca au astfel carduri (doar cu atingere)(poate si altii) si limita de 100 lei/zi parca. Cat despre NFC si plati cu telefonul mobil, Europa e abia la inceput. Japonia da tonul.

      (Citează)

  5. “Supremul ar fi să poți cumpăra cu telefonul și plata pe factura de la operator”
    Se poate. La fel cum se poate plati pe Google Play cu factura de la operator. Doar ca nu in toate tarile (inca).

      (Citează)

    • @mece: știu, dar mă refeream la noi în țară. Am fost la standul Visa și am văzut o demonstrație a plății cu telefonul, dar mai avem mult până acolo, trebuie SIM-uri speciale etc.

        (Citează)

  6. Vezi Wirecard (ii gasesti inclusiv la MWC – standul 7F03). Au incheiat anul trecut contracte cu toti operatorii mari.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus