un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La McCafe

25 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Am petrecut miercuri aproape 3 ore într-un McCafe, aștepând să treacă timpul între mai multe întâlniri în aceeași zonă. Știți cum este: la Starbucks e doar pentru cei cu Macbook-uri, așa că pe mine m-am trimis la McDonald’s, în ciuda strigătelor mele de “știți cine sunt eu? știți? o să vedeți voi!”.

Nu-i rău la McCafe: culori plăcute, muzică plăcută, scaune confortabile, prize pentru laptop, wifi gratuit. Unde a fost problema? Cafeaua.

Nu e că-i rea. Doar că este preparată pe mașini complet automatizate, multi-funcționale. Barista nu se uită la cafeaua măcinată, nu o pune în portafiltru pe care să-l înșurubeze manual în espressor și, pe baza experienței proprii, să știe câte secunde să lase apa să curgă prin el. La McCafe-ul unde am fost eu era o mare mașinărie Franke ce avea butoane pentru latte, cappuccino, espresso și restul. Am cerut un cappuccino, a apăsat acel buton și cafeaua a curs automat în cană.

mccafe_1mccafe_2

Singurul aport al persoanei aflate de partea cealaltă a barului a fost să prepare spuma de lapte și să o toarne peste cafea. Măcar aceasta se face prin metoda tradițională a aburului. În rest este, cum v-am zis, frumos, prăjiturile arată apetisant, servirea se face la cană, cu farfurie și ciocolățică etc. Dar tot nu-i ce mă așteptam de la o cafenea. Parcă aș fi fost la IKEA.

    7 comentarii

  1. scumpe ambele si nesatisfacatoare. cel putin in ultimul an ciocolata calda de la starbucks a devenit de nebaut. de cea de la “mec” nici nu mai vorbesc.

      (Citează)

  2. Offtopic, dar poate ajuta: incredibil de greu se incarca pozele. Poate e plug-inul sau sunt pozele prea mari.

      (Citează)

    • @byte00: cred că-i de la conexiunea ta, fotografiile sunt la 800px

      @un muc: dacă vrei o cafea bună și frișcă excelentă, mergi la Gloria Jean. La Starbucks mergi pentru atmosferă, arată mai bine, e mai plăcut, au și prăjituri ok etc.

        (Citează)

  3. Exista diferenta de pret intre Starbucks si McCafe?

    La Starbucks o parte din treaba o faci tu. La McCafe nu.

    Starbucks iti arata ca ei iti prepara cafeaua. De fapt in spate angajatii tin de un pahar si/sau toarna in el ceva deja preparat de o masinarie. Vizual iti da ideea de handmade dar tot “sirop” bei :)

      (Citează)

  4. @Nwradu
    Adevarul e ca un cheesecake cu fructe de padure merita.

      (Citează)

  5. Chiar saptamana asta am experimentat si eu o cafea la McCafe. Un frappe, mai exact. M-a lasat rece si nu era de la tona de gheata din pahar. Nu avea absolut nici un gust! Nici de cafea, nici de frisca (cel putin asta am presupus ca au spritat deasupra), nici de nimic. Si tot nu pot intelege de ce este asa greu sa puna inghetata in frappe, ca doar este in aceeasi incapere cu McDonald’s-ul care vinde inghetata…
    Dar…da…atmosfera este placuta :)
    Si frappe-ul l-a preparat un baiat, cu manuta lui (n-a apasat pe buton sa curga zeama).

      (Citează)

  6. Awwww, să nu-mi zici că nici nu ți-au desenat un unicorn în spumă ca să ai și tu ce pune pe instagram. De aia crește rata sinuciderilor. Politicienii e de vină. O/un barista la toată lumea. Cine nu are barista să-și cumpere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus