un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Abatorul modern

19 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Culmea este că filmul de mai jos (nimic grețos în el, apropo) nu m-a uimit deloc (poate doar partea cu tractorașul de la început).

Odată ce conștientizezi că suntem foarte mulți pe planetă și mâncăm foarte mult zilnic, că restaurantele și fast-food-urile au nevoie de un număr imens de animale moarte și prăjite în fiecare zi, la care conștientizare adaugi cunoștințe măcar minime despre fluxuri de producție și automatizări, clipuri ca cel de mai jos par absolut normale.

Într-un fel mă bucur să văd grija pentru igienă. Alternativa ar fi fost cu alergat animale ca pe câmpul de bătălie, ceea ce ar fi fost și mai oribil. Din nou, nu trebuie să vă mire nimic de aici. Atunci când vedeți rafturile hipermarket-ului pline cu carne sau cozile imense la fast-food-uri, zi și noapte, de unde credeați că vine totul?

Înțeleg că este din Samsara sau Baraka, două documentare care arată scene de tot felul din lumea modernă.

    15 comentarii

  1. Si unde este filmul?

      (Citează)

  2. Probabil are postul programat și bug-ul cu youtube-ul nu s-a rezolvat.

      (Citează)

  3. Raduuuuuuuuuu!!!

      (Citează)

  4. Cred că ceva în genul ăsta a vrut să ne arate:

    http://youtu.be/4MliYT9p06U

      (Citează)

  5. @nea, nu merge, bre:

    The page you requested cannot be displayed right now. It may be temporarily unavailable, the link you clicked on may be broken or expired, or you may not have permission to view this page.

    Facebook. :(

      (Citează)

  6. @roxana
    merge, eu l-am vazut.
    Sunt amuzante comentariile de pe facebook. Toti se dau cu curu’ de pamant ca vai, animalele sunt procesate pe banda, vai, n-o sa mai mananc carne. Niste idioti, credeau ca toata carnea din supermarket creste in copaci?
    Legea naturii – cel mai puternic il mananca pe cel mai slab. Simplu.

      (Citează)

  7. mda, pe internet explorerul meu nu merge si pace. Facebook imi merge in rest :)

      (Citează)

  8. Imi place ipocrizia de la sfarsit, ii filmeaza doar pe cei care sunt obezi incercand sa imprime idee cum ca doar cei ce mananca carne sunt obezi.

      (Citează)

  9. tot nu se vede :) pe firefox. era un documentar pe discovery despre un tip ajuns la 300 si ceva de KG. omul era “abonat” la mac si baga undeva la 4-7 meniuri la o masa. In conditiile in care un meniu la ei e 1$ , hamburgerul ala n-a vazut carne nici la televizor macar. Porcariile pline de chimicale ingrasa oamenii nu carnea.

    a mai circulat acum cativa ani un filmulet de la PETA despre fermele kfc si iarasi oamenii au fost oripilati. totusi nu cred ca au trecut multi la regim vegetarian.

      (Citează)

  10. Si daca o sa vezi cum cresc rosiile o sa mai doresti regim vegetarian?

      (Citează)

  11. Baraka este unul dintre cele mai superbe documentare facute ever…

      (Citează)

  12. Din Baraka sigur nu este.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus