un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mania armelor

19 Jan 2013  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Eu sunt uimit de reacția poporului american atunci când li se spune că nu vor mai avea arme. Care-i faza? Se tem de o invazie? Vin englezii să-și ia înapoi coloniile? Comuniștii din Red Dawn? Aliens?

Pricep cum au pornit legile care le garantează dreptul de a purta arme de foc. Era o țară mare, trebuia cucerită pas cu pas, războaie de independență și de unificare, indieni, mexicani, marea depresie; poate trebuia sa te aperi de cei ce-ți doreau răul. Dar s-au cam dus vremurile acelea, nu? Acum au poliție, armată, legi, securitate… de ce SUA trebuie să fie altfel?

Uitați-vă la clipurile de mai jos și minunați-vă. Colbert e amuzant, dar problema mare mi se pare tragică. E un refuz de a evolua.

    8 comentarii

  1. Vezi că bug-ul cu video tot nu s-a rezolvat.
    Păi eu îți fac page-view-uri degeaba :P ?

      (Citează)

  2. Citeam zilele trecute ca vor sa faca un oras-fortareata care sa adaposteasca 7000 de familii, iar de la 13 ani in sus fiecare locuitor este obligat sa poarte arma de foc. In permanenta. Americanii sunt un popor de ‘glorified retards’, norocul lor a fost ca au avut cativa lideri extraordinari.

      (Citează)

  3. Au pe dracu politie si securitate. In marile orase au cartiere in care politia oricum nu intra (ca nu se justifica efortul pentru a asigura legea pentru niste suboameni car eoricum isi rezolva problemele intre ei de cand se stiu). Iar in rest (USA e enorma si nu are decat vreo 300 de milioane, in timp ce germania care este mai putin de juma’ de texas are vreo 80 de milioane) dumnezeu cu mila. Problema americanilor, este ca de atata timp nu mai au un “dusman” natural care sa ii mai filtreze, astfel ca au atins pragul de jos al retardarii (mai jos de atat, si s-ar “muta” din specia umana)

      (Citează)

  4. Radu: What we don’t understand, we fear. What we fear, we judge as evil. What we judge as evil, we attempt to control. And what we cannot control…we attack.
    Si din păcate nu vei înțelege niciodată de ce americanii nu își vor pierde armele, Daca nu trăiești printre ei, sa le intelegi motivele si cultura, e imposibil sa le intelegi reacțiile!
    S-a mai spus, si o știe toată lumea ca o eventuala lege, ar afecta doar pe cei care le obțin in mod legal, si nu pe cei care au arme obținute ilegal. Thanks God for 2nd Amendment!
    Nu stiu daca știți despre Los Angeles riots din 1992, si cum si-au aparat coreenii business-urile cu shotguns si semi-Automatic rifles, pentru ca Poliția era incapabila sa-i protejeze? Abia după 5 zile autoritățile au fost in stare sa calmeze spiritele, si asta cu ajutorul militarilor si Național Guard.
    “Carl Rhyu, a participant in the Korean immigrants’ armed response to the rioting, said, “If it was your own business and your own property, would you be willing to trust it to someone else? We are glad the National Guard is here. They’re good backup. But when our shops were burning we called the police every five minutes; no response.”

      (Citează)

  5. @diana: uita-te inca o data la ceea ce ai scris si te rog spune-mi si mie, ti se pare ca America e o tara civilizata? Nu de alta, dar daca logica este sa ai un arsenal in casa pentru a te apara impotriva unor concetateni… cred ca problema e putin mai grava decat al doilea amendament.

      (Citează)

  6. Nici eu nu inteleg de ce sunt asa de panicati fara arme…Armele nu au decat un scop : sa aduca tragedii si tristete !!! Se investesc foarte multi bani in arme…probabil o sa vina vreo invazie de care noi nu stim. Va doresc sa aveti parte de o duminca excelenta !

      (Citează)

  7. Al doilea amendament pe care se bazeaza aceasta “manie” a armelor suna asa:

    “A well regulated Militia, being necessary to the security of a free State, the right of the people to keep and bear Arms, shall not be infringed”

    Aceasta lege a fost inclusa in constitutie pentru a le da cetatenilor o sansa sa se apere de propriul guvern, de un posibil dictator local.

    Pentru cei care cred ca asa ceva este o imposibilitate, sa nu uite de Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot (cel mai recent, 1975-1979, intre 1,4 si 2,2 milioane de morti). Toti umanistii astia au fost foarte interesati de bunastarea cetatenilor si au avut grija sa-i protejeze de pericolul armelor *private* de foc.

    Pe de alta parte exista si siguranta confortabila a iobagului modern mandru de neputinta lui.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus