un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul HTC One SV și poziția sa în gamă

13 Dec 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

htc_one_sv_colaj

HTC anunță un nou telefon de top, modelul One SV. După lansarea din februarie a gamei One și exceptând upgrade-ul adus prin modelul One X+, n-am văzut de la HTC decât modele ieftine ca dotări.

Au nevoie de un nou model vârf de gamă și One SV aproape că este acel model. Aproape.

  • 4,3 inci Super LCD2
  • procesor Snapdragon S4 dual-core 1,2 GHz
  • compatibil cu rețelele 4G din România, plus 3G
  • Beats Audio
  • cameră foto rapidă 5 Mpx, filmare Full HD
  • stocare internă 8 GB și slot de card microSD
  • baterie 1800 mAh

Sună foarte bine. În acest moment ar fi primul telefon cu adevărat interesant pentru rețelele 4G din România, suportând frecvențele actuale de 1800 MHz și cele viitoare de 2600 MHz.

Procesorul la “doar” 1,2 GHz eu estimez că este la fel de performant ca și cele mai bune de acum, iar “doar” 5 Mpx la camera foto sunt suficienți.

Mare problemă? Cum se împiedică HTC fix când să treacă linia de sosire?

  • rezoluția ecranului 800 x 480 pixeli
  • 1 GB memorie RAM
  • Android 4.0

Nu pot să înteleg de ce. Rezoluția 1280 x 720 este cea necesară pentru a te impune la vârf, iar telefoanele generației curente fac trecerea la 2 GB de memorie RAM, care credeți-mă că este crucială pentru o experiență mult mai bună în Android. Note II m-a convins de asta, LG Nexus 4 pare că a învățat lecția.

Prin urmare, One SV este mai degrabă un telefon de gamă medie, undeva între One S și One V, poate acesta fiind și motivul pentru care se cheamă SV. Totuși, simt că HTC ar trebui să spună clar asta utilizatorilor, altfel se vor trezi cu multe review-uri ce vor depuncta telefonul pentru rezoluție sub cea a concurenților și a propriilor modele lansate la începutul anului.

Sigur, ecranul de rezoluție mai mică și memoria de 1 GB vor ține prețul lui One SV mai jos (și vor crește autonomia) și cu siguranță eu l-aș recomanda ca pe un best-buy atunci când apare la sfârșit de an în culorile albastru și alb. Totuși, HTC avea mai degrabă nevoie să vină pe piață cu un model de top și să o facă ceva mai devreme, nu în ultimele zile ale anului, ca să mai prindă ceva din piață de Crăciun.

Alta de astăzi:

HTC anunță astăzi încheierea unui parteneriat pe 3 ani, prin care devine partenerul global oficial, furnizor de telefonie mobilă al UEFA Champions League și UEFA Europe League.

Ca parte a asocierii cu UEFA Champions League și UEFA Europa League, HTC va fi de asemenea Partenerul Oficial Global, Furnizor de Smartphone-uri al UEFA Super Cup Final în 2013 și 2014 și al UEFA Women’s Champions League Final în 2013, 2014 și 2015.

    4 comentarii

  1. E slab. E la fel ca si Desire X, arata bine pe hartie dar defapt e slab. Acum depinde si ce pretentii ai si de cati bani esti dispus sa dai. Pe mine nu ma incanta deloc acest telefon.

      (Citează)

  2. btw pe mobbi n-ai mai scris nimic, l-ai abandonat? sa stiu sa-l scot din bookmarks :)

      (Citează)

  3. Inca un smartphone pentru prosti ohh the joy ….
    Eu sunt multumit de amaraciunea mea de Samsung …care nu e smart …

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus