un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

La etajul 18 by the Embassy

3 Dec 2012  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

18 by the Embassy este la etajul 18 al turnului City Gate de sud, din fața Romexpo. Este unul dintre acele baruri/restaurante care oferă și o priveliște frumoasă asupra orașului, așa că vizitați-l și din acest motiv (dar într-o zi senină, nu cu ceață).
18_by_embassy_6_priveliste

Pe lângă cafeaua bună, meniul de restaurant este interesant, cu tot felul de preparate mai speciale în ofertă, diverse rețete cu fructe de mare, rață și altele.

Mai jos vedeți o porție de tagliatelle cu scoici St Jacques și rucola și cremă de dovleac, servite cu doi creveți deasupra (32 lei). Creveții sunt mai mult de formă, că nici pofta nu ți-o faci cu două bucăți, dar pastele au fost foarte bune, cu multă “carne” prin ele și un gust excelent. Am apreciat și servirea cu o scoică în ele, farfuria de o formă mai specială și, culmea, piperul foarte aromat. Vedeți în imagine și un mocaccino (9 lei).
18_by_embassy_2_tagliatelle_st_jaques18_by_embassy_1_cafea

Am mâncat și pui cu creveți și gorgonzola (34 lei), servit împreuna cu un medalion de legume mărunțite și trase la tigaie într-un sos care le dădea un gust caramelizat. Puiul a fost foarte bine făcut, fraged, o plăcere de mâncat. Avea chiar și vreo doi creveți prin el, iar legumele erau o garnitură foarte bună și deosebită la gust.
18_by_embassy_3_pui_creveti_gorgonzola18_by_embassy_4_pui_creveti_detaliu

Pe total am fost foarte încântat de mâncare. Porțiile nu sunt mari, ca să mănânci ca nesătulul, ci gustoase și făcute după rețete mai simandicoase (ca și prețul un pic mai ridicat decât al restaurantelor de duzină).

18lounge.ro, City Gate South în Piața Presei Libere [Google Maps], deschis începând cu 10:30, accesul de la parter cu primul lift din stânga, care urcă la etajul 18. Mai sunt și alte baruri și restaurante la înălțime, poate le voi vizita în viitor.

    11 comentarii

  1. Stii cumva daca se poate parca la subsol?

      (Citează)

  2. Probabil ai fost in weekend, in timpul saptamanii au ceva de genul cat poti sa mananci la doar 20 sau 30 ron.(am fost invitat, nu am platit eu, asa ca nu stiu suma exacta)

      (Citează)

    • @cartus: vreo 25 de lei parca este :P
      Pun ei niste boluri cu mancare pe bar si iti iei de care vrei, ca la bufet suedez, dar nu stiu daca este all-you-can-eat sau iti iei o data din ce vrei si gata. Daca vrei sa comanzi a la carte, astea sunt preturile.

      @Ovi: nu cred, acolo cred ca-i pentru firme parcarea. Eu parchez in fata la Casa Presei, sunt locuri multe.

        (Citează)

  3. Ai platit tu sau te-au platit ei sa scrii articolul ?

      (Citează)

  4. Povesteste-ne despre deserturile localului. Ceva deosebit?

      (Citează)

    • @Andreea: nu am retinut nimic, ca nu mai puteam sa mananc si desert, dar erau cateva retete interesante in meniu, chestii mai diferite. Poate sunt pe site-ul oficial.

        (Citează)

  5. Ultima fitza in materie de f*tut: sa te f*ta grija daca a primit proprietarul blogului bani sau nu. Si daca o fi primit, ce?

      (Citează)

  6. se poate parca la subsol, maia les in weekend, deserturile sunt foarte bune, nu mai stiu insa ce-am incercat.

      (Citează)

  7. Toate pozele tale arata minunat..cred ca si gustul a fost pe masura….

      (Citează)

  8. Frumoasa descriere, voi incerca si eu… :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus