un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Avion radioghidat

2 Nov 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Avionul acesta radioghidat l-am văzut acum două săptămâni în Parcul Izvor, la o demonstraţie militară. Nu ştiu de ce ar avea aviaţia aşa o jucărie, că ei mai degrabă ar folosi UAV-uri cu mai multe funcţii, dar este o jucărie foarte spectaculoasă.

Este comandat dintr-o telecomandă mare, dar “normală”, zboară cu ajutorul unui mic motoraÈ™ cu elice din coadă, se lansează din mână È™i aterizează planând pe iarbă sau alta suprafată moale. A zburat vreo 20 de minute în continuu, a făcut loopinguri, s-a răsucit, ba chiar am văzut ÅŸi o manevră Cobra executată ca la carte. Impresionant! Acum vreau ÅŸi eu unul.

Ştie cineva ce avion este? Cu acele aripioare mici în fată seamănă cu un EuroFighter 2000, dar pare vopsit în culori ruseşti. Video mai jos.



    12 comentarii

  1. http://www.bananahobby.com/

    Tipul are un canal de youtube cu review-uri de nu te mai opresti o data ce incepi sa te uiti. Sunt modele care au camera si transmit live pe ecranul telecomenzii video low cality dar in acelasi timp salveaza HD pe cardul SD in avion.

      (Citează)

  2. Daca vrei unu… gasesti aici: http://www.bananahobby.com/sukhoi-su-47-berkut-v2-rc-edf-jet-arf-75452-prd1.html :D

    si ce poate sa faca:
    http://www.youtube.com/watch?v=op0y1NG-tJs

    Din ce vad in pozele tale, cel vazut de tine nu cred ca e vreun model la scara al unui model real.

      (Citează)

  3. Poate scopul e sa arate ca o pasare si nu ca o drona..

      (Citează)

  4. Asta probabil este un model facut de amatori pentru demonstratii si competitii de profil. Alea ‘pe bune’ folosite atat de armata cat si de fortele speciale sunt de obicei mult mai silentioase. Se folosesc in situatii in care trebuie sa arunci o privire de ansamblu asupra unor detalii de moment cum ar fi cati oameni se afla intr-o zona de interventie, ce fac etc sau pe campul de lupta pentru a vedea ce dispozitive militare poseda fortele inamice.

    In loc sa iti cumperi pur si simplu unul, ai putea sa cauti vreun club de aeromodelaj in zona ta ca mai mult ca sigur vei gasi si dupa ce te pui acolo pe treaba, vei putea sa iti faci in cele din urma si tu singur unul pe gustul tau :D. E un hobby foarte simpatic :P

      (Citează)

  5. Aici mai au jucarii din-astea: http://www.sierra.ro/

      (Citează)

  6. SU-37

      (Citează)

  7. Acest hobby este ca un drog. La tipul asta de Stunt Airplane.. recomand Simulatorul pt ca vei salva ceva bani. Foarte usor da`i cu el de pamant.

      (Citează)

  8. Cauta hydrofoam. Sunt mult mai manevrabile si pot merge si pe apa. Poate sunt si mai rezistente in timp. Ce ai vazut acolo nu se compara cu ce fac avioanele astea hydrofoam. S-ar putea sa fie unul si acelasi lucru.

      (Citează)

  9. Nu stiu de ce aeromodelele sunt percepute ca fiind jucarii. NU sunt deloc jucarii! Sunt aeromodele. Sa fim realisti, de la o jucarie nu ajungi fara degete sau cu rani groaznice la chirurgie. Te previn, daca te apuci de sportul asta, o sa ajungi sa crezi ca ai gauri prin portofel :)). Te salut!

    Un aeromodelist

      (Citează)

  10. Este un simplu aeromodel din stiro cu servomecanisme si motor ieftine, care se pot gasi la orice magazin de profil.
    Mi se pare totusi amuzanta asocierea cu tehnica militara, este mult trasa de par aceasta comparatie….

    Corect este Aeromodel RC (Remote Control) si nu radioghidat !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus