un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Predicțiile mele despre iPhone 5

11 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Mâine se va anunţa noul iPhone. Eu voi fi în Paris, probabil alergându-l pe Mickey Mouse după o îmbrăţişare prin Disneyland, dar să vă spun ce cred că se va întâmpla şi cum va arăta noul iPhone 5:

  1. fotografiile de aici se vor dovedi reale.
  2. va exista o variantă 4G. Foarte posibil ca toate versiunile să suporte şi 4G (în România, desigur, va fi inutil, că nu avem reţea de generaţia a 4-a).
  3. ecranul va fi mai lung, dar nu mai lat, probabil cu un raport de aspect 16:9 şi rezoluţie mai mare decât modelul curent.
  4. mă aştept la o stabilizare optică mai performantă. Dacă poate Nokia, poate şi Apple.
  5. procesor mai rapid decât iPhone 4S, dar s-ar putea să fie A5X-ul de pe iPad 3.
  6. conector mai mic.
  7. NFC.
  8. căşti mai bune.
  9. baterie mai mare, proporțional cu creșterea dimensiunilor întregului telefon.

Dacă se confirmă punctele 3 şi 6, o grămadă de firme de accesorii şi mulţi parteneri auto vor fi supăraţi că trebuie să schimbe dimensiunile locaşelor şi conectorii, creând probleme imense de compatibilitate.

Pe termen lung, s-ar putea să fie un accelerant în viitoarea decădere a firmei Apple (orice imperiu are un sfârşit, după cum demonstrează şi Nokia sau Microsoft). Un conector propriu va aduce mereu probleme atunci când este înlocuit cu o altă versiune. Mai ţineţi minte vremurile telefoanelor mobile standard, unde fiecare avea alt tip de încărcător şi unde un car kit funcţiona doar cu 2-3 modele de la Nokia sau Sony, că restul aveau alte mufe şi protocoale? Pe termen lung, o parte dintre clienţi vor fi alungaţi de faptul că trebuie să-şi schimbe dock-uri, căştile, încărcătoarele, suporturile de tablete şi telefoane şi boxele de iPhone şi tot ce mai este pe piaţă acum.

Mă interesează mai mult un iPad de 7 inci. Fingers crossed pentru așa un anunț!

    5 comentarii

  1. Sunt puține șanse ca punctul 7 să se adeverească, iar legat de punctul 9, bateria are o capacitate mai mare cu 20-40mAh decât la iPhone 4S, cel puțin astea spun imaginile prezentate de chinezi. Iar trecerea la un conector mai mic, era și logică, plus la asta era și timpul. Au rămas pe același conector mai mult de 11 ani. Având în vedere că următoarele generații de device-uri Apple vor avea acest tip de conector nou, nu e o problemă, va fi o tranziție, iar produsele precedente folosindu-se din ce în ce mai puțin cu timpul.

      (Citează)

  2. generatia 4-a include printre altel wimax si hspa+. ca urmare exista 4G in Romania. daca ne raportam numai la LTE, da. nu exista.

    http://en.wikipedia.org/wiki/4G

      (Citează)

  3. Domnule, sa clarificam o chestie cu 4G asta: nu exista d.p.d.v. comercial sau nu exista deloc? E o diferenta mare! Iar, prima optiune are termen relativ rapid de schimbare, doar se face licitatie zilele astea pentru acele benzi alocate 4G.

      (Citează)

  4. Dar nu s-au terminat discutiile de standardizare a alimentatoarelor ?

      (Citează)

  5. A5X e un A5 cu partea grafica imbunatatita pt a face fata Retinei de pe iPad 3. Daca e sa aiba chip nou, va fi un A6. NFC nu cred, casti mai bune ar fi si cazul iar conectorul mai mic eu zic ca e o miscare buna. Mai ales ca va fi de-ala de nu trebuie sa te uiti cum il bagi.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus