un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

iPhone 5. Nu trebuia să fie mai mare?

3 Sep 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

31 comentarii

Să fie acesta noul iPhone 5? TechCrunch aşa crede.


Sunt dezamăgit. Mă aşteptam ca noul iPhone să aibă un ecran mai mare, măcar un 4 inci. Din ce văd în imagine, este doar mai lung, creşterea diagonalei fiind deci artificială.

Eu folosesc acum un telefon de 4,7 inci. Butonând unul de 3,7 inci pentru câteva secunde am crezut că-mi va trebui o lupă ca să citesc textul de pe ecran. Gândindu-mă că posesorii de iPhone au la dispoziţie doar un ecran de 3,5 inci, fie el perfect dpdv al culorilor şi al rezoluţiei, mă făcea să cred că Apple nu va mai continuă pe aceleaşi dimensiuni.

Din ce-mi dau seama, ecranul probabil este crescut la un 16:9 sau chiar mai mult. Nu arată rău, dar sperăm să fie altceva. Luând în considerare că mulţi posesori de iPhone au fost dezamăgiţi de puţinele inovaţii aduse de iOS 6, de faptul că acesta îţi prezintă în continuare ecrane statice, nu widgeturi active, înţeleg mai bine de ce Apple îşi distruge concurenţa prin procese civile şi nu prin inovaţii proprii. E drept, nu am pretenţia să inovezi anual şi nici n-ar fi posibil acest lucru.

sursa: TechCrunch. Update: mai multe imagini pe The Verge.

    31 comentarii

  1. Am avut One X si GSIII. Acum iPhone 4s. Android inca se misca si arata ca un KIRF… indiferent de ce ai spune, nu exista telefon care sa se miste la fel de bine ca 4 sau 4s. Compara numai input lagul de pe Android cu cel de pe iPhone si o sa intelegi ce spun.

      (Citează)

  2. Cat despre ecran, s-a ajuns prea departe. Desi am maini mari, nu ma puteam impaca cu One X. Pentru mine, un maximum de 4 inch ar fi limita superioara pentru un telefon.

      (Citează)

  3. incearca android jelly bean si ai sa vezi ca lagul acela e aproape inexistent. asta pe un gnex care nu e la feo de performant ca un sgs3. iar la urmatorul update google, acest lag cred ca va fi 0. tine cont ca ios e pt ipad si iphone iar android pt sute de telefoane.

      (Citează)

  4. era interesanta o comparatie cu S2/S3 …

      (Citează)

  5. Eu nu cred că ăsta e iPhone 5. Eu tind să cred că va avea un ecran de 4 inch, eventual și altă formă, plus niște modificări mai serioase, cam cum a fost iPhone 4 față de iPhone 3GS. Dacă nu, ar fi într-adevăr dezamăgitor.

      (Citează)

  6. dumnezeula cata inovatie….arata minunat…..sa ne asezam la cozi!

      (Citează)

  7. Da…e dezamagitor ecranul…si iOS6 la fel…parca nu vine cu nimic nou…

      (Citează)

  8. WHO THE FUCK CARES?

    Sunt alte lucruri pe lumea asta mult mai importante decat un RAHAT de iphone sau samsung.

    Eu chiar nu inteleg curiozitatea asta cu telefoanele. Chiar nu puteti sa rezistati cateva ore fara internet sau fara sa va jucati fruit ninja/angry birds?

    Oameni buni, sunteti bolnavi ORI lucrati in domeniul vanzarii de telefoane si atunci va inteleg interesu si va rog sa ma scuzati.

      (Citează)

  9. Eu am jelly bean pe un galaxy nexus s si are lag mare. Din cate imi dau seama, ca sa ruleze decent, un jelly bean are nevoie de cel putin un procesor dual-core. Prietena mea are un Iphone 4 si are cam aceeasi configuratie hardware ca si nexus s, dar se misca fara lag. Probabil ca si cand o sa apara ios 6 o sa se miste la fel de bine ca si cu ios 5. In privinta ecranului pot sa fiu si eu subiectiv sa spun ca un ecran de peste 3,7 inchi e prea mare pentru a mai putea fi folosit cu un singur deget si ca mi se pare ca persoana care are un telefon de peste 4 inchi supracompenseaza… diverse. Lasand la o parte parerile subiective, un lucru este sigur: un ecran mai mare mananca mai multa baterie. Eu nu sunt pentru ecrane mai mari de 3,7 inchi din acest considerent. Un mobil trebuie sa-ti asigure mobilitate. Daca isi pierde acest atribut nu il mai pot numi mobil. Nu vreau sa-mi incarc mobilul la munca sau acasa in fiecare zi. Daca tin mobilul mai mult in priza atunci nu mai am mobil, am fix.

      (Citează)

    • N-are treaba cu hardware-ul, ci sunt prost optimizate sistemele de operare. S-ar putea face minuni daca producatorii ar fi mai atenti la asta. Ce naiba, imi rula Windows XP pe un 486 si nu merge bine un sistem mobil pe un dual-core?

      @Unul: zeci de milioane de oameni care cumpara astea te contrazic. Ai fost prin vreun bar? La concert? In parc? Jumatate dintre oameni stau cu telefonul in mana, asa e societatea.

      @1nu: pai cred ca are 4 inci, dar l-au crescut doar in lungime, nu si latime. Vom vedea pe 12 sept, desigur.

        (Citează)

  10. nwradu, stiu ca toata lumea are smartphone-uri. Merg cu trenul spre Bucuresti si jumate din calatori au smartphone-uri desi put a branza si transpiratie. Eu intrebam DE CE? Nu poti sa vb de pe un Nokia 1100? Trebuie neaparat sa dai din deget sa joci fruit ninja cand te ‘plictisesti’? Asta nu pot s-o inteleg.
    Sa nu mai vb de faptul ca te tine bateria o zi la un rahat de asta.
    Ajunge telefonul sa te aiba in posesie si nu tu pe el avand in vedere ca trebuie sa mergi cu incarcatorul dupa tine si sa te uiti permanent de prize.
    De ce trebuie sa iti iei un smartphone cand tu ai salariu de 1000 ron pe luna?

      (Citează)

  11. @nwradu, nu mai trolla cu dimensiunile! Ce, daca tu esti chior, crezi ca toti vrem sa tinem o paleta de ping pong in buzunar? Pff, pff!

    @UnuL: smartphone-ul, desi denumirea te poate induce in eroare, nu este un telefon. Are doar forma aproximativa a unuia.

      (Citează)

  12. nasule pun pariu ca faci parte din categoria jucatorilor de fruit ninja.

    sunt sigur ca esti un businessman si iti folosesti smartphone-ul pt a-ti programa intalniri importante.

      (Citează)

  13. Sunt un manelist imputit care merge cu trenul.

      (Citează)

  14. Hai frate, trolli si aici?

      (Citează)

  15. Ma doard in p.. de ecran, sincer sa fiu ar putea ramane si asa de 3.5″ dar ideal ar fi un 4″ cu mentiunea nu mai lung ci si mai lat un pic… Pt mine cel mai mult conteaza sa aibe LTE 4G si desi zvonurile nu sunt favorabile o baterie mai buna… Si chipul NFS ar coafa un pic… nush imi plac inovatiile si sper sa ca Apple an asta sa ne surprinda si cu softul cumva… Ceva nou, ceva bun si stabil…

    Hai ura pana pe 12 mai e putin :)

      (Citează)

  16. @Nic : locuiti in Germania sau in USA? Ca la noi LTE o sa fie functional cam o data cu iPhone 10,11. In ziua de azi pe 90% din teritorului tarii si HDSPA-ul este o gluma proasta.

      (Citează)

  17. @Daniel Mitran USA dar sunt pe reteaua t-mobile care in combinatie cu iphone = sucks! Pt ca reteaua lor 3G nu este compatibila si de asta am zis sa astept 4G-ul, daca merge bine daca nu trec pe alta retea anul acesta…
    In Romania cand am fost in mai-iunie mergea bine reteaua peste tot mai putin in cladiri unde uneori nu aveam semnal deloc…

      (Citează)

  18. UnuL are dreptate in felul lui. Totusi UnuL ar trebui sa inteleaga ca traieste intr-o societate consumista si frustrata. In aceasta societate s-au creat alte valori. Astfel, daca nu ai smartphone sau tableta sau macar un e-reader… daca nu ai cont pe FB – unde sa postezi si sa pui poze si atunci cand te caci… daca nu ai freza ca-n desenele manga… daca nu asculti muzica in casti… daca nu joci la pariuri… daca nu bei whisky cu bourosu… daca nu citesti libertatea sau can-can… daca nu stii cat de maro s-a cacat azi dimineata cine-stie ce “vip”… etc… nu existi. Esti un looser, un neadaptat, un terminat.

    Ceilalti ar trebui sa inteleaga ca viata nu se reduce la smartphone, la internet, la lumea virtuala… viata e mult mai mult de atat.

      (Citează)

  19. Da, ma, ai dreptate: aia care nu inteleg adevarul suprem ca smartphoanele’s sunt niste fite pentru complexati sunt prosti. Si complexati.

      (Citează)

  20. nashule, ai inteles fix puma…

    nu era cu directie commentul meu.

      (Citează)

  21. Eu zic că am înţeles perfect. E un flame slăbuţ, de genul “s-a lansat o noua generaţie de ip-uri dar ce-ţi trebuie ţie pc şi internet când e Băsescu preşedinte?”

      (Citează)

  22. Bine. In definitiv, esti liber sa crezi ce vrei… si sa faci ce vrei.

      (Citează)

  23. nasule, fa-ti un update la softu telefonului ca a ramas in urma si lasa-ne.

      (Citează)

  24. @UnuL: dar mie imi place sa te intep cu batul prin gard din cand in cand, sa vad cum te agiti.

      (Citează)

  25. Nu ma agit. Tu te-ai bagat in seama ca prostu cu mine.

      (Citează)

    • “sunt sigur ca esti un businessman si iti folosesti smartphone-ul pt a-ti programa intalniri importante”

      Faza tare este ca-l cunosc pe Nashu si fix asta face cu smartphone-ul, pe langa comunicatiile non-business, navigatie, fotografiere si restul.
      Dar na, ar trebui sa-si ia harta clasica, sa renunte la emailuri “pe drum”, un aparat foto separat, sa sune lumea in loc sa le trimita un mesaj si, daca are niste minute de omorat, sa nu se joace pe telefon, ca e interzis. Cum isi permite sa-si ia un singur aparat care il ajuta in tot ce are de facut?

        (Citează)

  26. @UnuL:

    Ai dreptate, imi cer scuze ca m-am bagat peste tine cand comentai linistit la un articol despre un smartphone, pe un blog care se lauda ca e de tehnologie, iar eu, ca un manelist care nu isi permite asa ceva, am inceput sa ii fac prosti si fitosi pe aia care isi permit si folosesc asa ceva (si implicit pe tine). Imi cer scuze, promit ca nu mai fac.

      (Citează)

  27. Radule, eu zic sa stergi repede postul asta si sa uiti ca l-ai scris vreodata. Chiar sa nu mai scrii deloc despre telefoane sau alte gadgeturi, ca uite, copiii din Africa mor de foame. Mai bine sterge de fapt tot blogul si arunca-ti smartphone-ul la gunoi si muta-te sihastru in muntii din desertul Namibiei, doar cu un telefon cu disc si internet prin dial-up, ca sa mai poti sa ii mai raspunzi la comentarii idioate lui UnuL. Ca na, el e un tip cu capul pe umeri si picioarele pe pamant, care nu are altceva mai bun de facut decat sa se preocupe de viitorul societatii si sa comenteze aiurea pe bloguri.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus