un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mai contează unde sunt radarele de pe DN1?

21 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Realitatea publică o listă a tuturor radarelor fixe, inclusiv cele cu buclă inductivă, dintre Bucureşti şi Azuga. Sunt 19 locaţii.

Acum nişte luni de zile am căutat şi eu pe net aceeaşi listă. Veneam de la munte, mă cam grăbeam, mi-am zis că probabil ar fi vreo 3 bucăţi între Ploieşti şi Bucureşti, reţin 3 nume de localităţi şi stau cuminte pe acolo.

Descoperirea de atunci, confirmată şi acum, este că radarele sunt peste tot. Două în Otopeni, două la Academia de Poliţie, Bărcăneşti, Tâncăbești, Ciolpani, Baloteşti, mai scoate şi poliţia unul fix de obicei pe la Săftica sau Româneşti – e aproape întreg traseul până la munte. Concluzia a fost că mai bine stau cuminte tot drumul şi scriu articolul acesta.

Am impresia că nici măcar nu-s toate în acea listă.

sursa: livetraffic.ro via realitatea.net

    12 comentarii

  1. Ce au publicat ei sunt radare + camere de supraveghere, de exemplu intre Bucuresti si Ploiesti sunt doar 4 radare fixe: la Prisma, la Petrom (am uitat localitatea), la iesire din Romanesti si inca unul la Barcanesti, toate amplasate la pasarelele pietonale. Din acestea sincer nu stiu cate mai functioneaza pentru ca am mai uitat de ele si nici pana acum nu am primit nimic la posta.

      (Citează)

    • adica …. intre Bucuresti …. spre Ploiesti…:
      La Balotesti (iesire din localitate), la Ciolpani (unde incepe drumul spre lacul Snagov, "la Petrom"….), la Puchenii Mari (iesire din localitate si intrarea in padurea Romanesti), la granita dintre Romanesti si Barcanesti …!
      Iar prin posta ai primit amenzile, dar le-a platit tata…!
      Data viitoare ti le dau personal sa le platesti!
      :D
      Sper sa-ti creasca salariul, ca sa poti sa le achiti….!
      :P

        (Citează)

    • @Cristi Iorga: Nu stiu mai multe detalii. DN1 e supravegheat cu bucle inductive pentru determinarea vitezei si camere video ca sa vada numarul masinii. Alea dau amenzi. Radarele fixe sunt puse fie de satul respectiv fie de altii si nu stiu daca mai sunt sau nu pornite, dar nu sunt singura metoda de determinare a vitezei.

      BRML-ul merge anual si omologheaza toate aparatele de masurat viteza de pe DN1, dar nu stiu daca doar buclele, ci si radarele fixe.

      @horia: oricum numai pe autostrada as merge de acum, ca scap de stresul satelor, pietonilor si contrasensului.

        (Citează)

  2. asa ca mai bine o iei pe autostrada, macar scapi de cele de pe bucuresti-ploiesti :)

      (Citează)

  3. Mda, Radule, cum spunea cineva mai sus cele mai multe sint camere de supraveghere. Radare sint mai putine.
    Prisma, Barcanesti, Azuga cred si Romanesti. Din astea citeva nu functioneaza. Din varii motive. Si oricum nu le tin pornite non-stop. Altfel pina acum trebuia sa fiu plin de amenzi.
    Si mai e o chestie.

      (Citează)

  4. Se dau si amenzi de la radarele astea? Eu am mers tare de fiecare data si nu a venit nimic acasa.

      (Citează)

    • @Ovi: se dau, da, dar poate sa dureze chiar si 6 luni pana vine amenda. Nu stiu daca sistemul ruleaza pe automat sau trimit si ei amenzi doar la cei care depasesc masiv viteza.

        (Citează)

  5. Trimit la toti nu doar cei cu depasire “masiva” de viteza. Unor colegi de-ai mei le-au venit amenda la 82 km/h in conditiile in care la 79 nu se da legal amenda (70 e limita in sate pe DN1 si primii 10 km/h depasire nu se amendeaza).

      (Citează)

  6. @thundermar
    doar ca sa fie clar, 82 inseamna depasire cu 12 kmh a limitei legale, da? nu doar de 3km cum ai lasat tu sa se inteleaga din comentariul tau.
    e destul cat sa se dea amenda, am luat-o si eu cam la fel pe E85 pe cand functionau radarele de acolo

      (Citează)

  7. Haide sa fim seriosi, cum sa fie radar la intersectia dintre aerogarii si ionescu de la brad? Acolo e camera de supraveghere.

    La INMH, academie, agip otopeni etc sunt doar camere de supraveghere (globurile acelea nu au cum sa calculeze viteze de deplasare nici in visele cele mai frumoase ale politistilor)

    Prima camera este cea de la pasarela balotesti (aceasta este formata din doua camere pe sens, de o parte si de alta a pasarelei, acestea masoara viteza cu care te deplasezi intre ele si calculeaza viteza cu care mergi)

    Restul de camere nu stiu pe ce principiu functioneaza dar am impresia ca unele sunt diferite.

      (Citează)

    • @Alexandru: din fericire stiu eu, pentru ca in alte vremuri am facut parte din echipa care a livrat 449 de radare politiei romane si chiar am condus cu mana mea vreo 200 de masini. Camerele nu calcueaza viteza, sunt bucle inductive in asfalt care fac asta, si doar pentru ca vezi o camera pe stalp nu poti sti daca e un punct de masurare a vitezei sau nu.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus