un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce se întâmplă prin Asesoft?

21 Aug 2012  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Am văzut ieri, repetat orbeşte pe aproape toate site-urile şi blogurile care au primit comunicatul de presă, faptul că Iulian Stanciu devine acţionar unic la Flanco şi la Network One Distribution (numit înainte Asesoft Distribution). Sebastian Ghiţă, celălalt acţionar şi fondator Asesoft, s-a retras complet din aceste afaceri.

N-am văzut nicăieri întrebarea “de ce?”. De ce te-ai retrage din nişte business-uri bunicele?

Doar Ziarul Financiar observă, foarte bine, că toate comunicatele de presă nici măcar nu menţionează numele Sebastian Ghiţă. “Iulian Stanciu devine acţionar unic”, este exprimarea din ele, dar fără alte detalii. A donat Ghiţă acţiunile? Le-a vândut lui Stanciu? Cu cât? De ce? Anterior s-a retras şi din acţionariatul eMAG vânzându-şi toate acţiunile către Naspers, spre deosebire de ceilalţi acţionari care au mai păstrat ceva pentru a rămâne implicaţi în conducerea firmei.

O fi renunţat Stanciu, la rândul său, la acţiunile din cadrul altor firme din grupul Asesoft în favoarea lui Ghiţă, astfel încât îşi redistribuie averile după linii de business, sau doar se retrage Ghiţă din business? Are probleme pe alte planuri, poate juridice, poate cu RTV-ul?

Nu voi putea eu răspunde la această întrebare şi nici nu încerc. Nu sunt la curent cu toate companiile din grupul Asesoft şi nici cu mişculaţiile din politică, însă asta m-aş aştepta să citesc în ziare. Comunicatul, iată, l-am primit şi eu, n-am nevoie de jurnalişti pentru a-l citi.

    11 comentarii

  1. Sa aiba legatura cu licenta pe care vrea sa o obtina fratele sau pentru 4G?

      (Citează)

    • Conform ZF, Ghita i-a cedat actiunile in acelasi mod ca si la Flanco si NOD. E ca si cum ar incerca sa aiba cat mai putine lucruri, in caz ca pateste ceva rau.

        (Citează)

  2. Nu stiu absolut nimic de cazul de fata, dar mai exista o abordare. Nu trebuie sa fie neaparat ceva negativ pentru a te retrage dintr-un business “bunicel”. Poate fi si ceva pozitiv, de genul “am facut destui bani, imi cumpar ceva pe malul unui ocean si ma ocup de a ma bucura de ei”. O “pensionare”. Din pacate putini oameni de afaceri stiu cand sa se mai si opreasca.

      (Citează)

  3. după atâţia ani, cei doi se despart. unul vrea media, celalat online.

      (Citează)

  4. ăsta Ghiță, nu-i același tip pe care l-a amenințat marinaru’ ?

      (Citează)

  5. offtopic: nu stiam ca se pot embed-ui document de pe skydrive. damn cool :). thanks for the tip

      (Citează)

  6. “dacă mă întorc multe contracte cu statul o să pierzi băiatule!”
    http://www.youtube.com/watch?v=KMvBVng8a4w

      (Citează)

  7. http://stiri-telefoane.mobilissimo.ro/ancom/5-operatori-de-telefonie-din-romania-intra-in-licitatia-pentru-spectru-4g_14411.html

    2K Telecom. Sau cu alte cuvinte, asta se intampla la Asesoft. Sper ca n-am fost prea criptic

      (Citează)

  8. alex: “coincidenta” :))) (asta pentru cine inca mai crede in astfel de prostii)

      (Citează)

  9. Pai nu mi se pare coincidenta, sincer fratele sau nu stiu sa fi avut cine stie ce firme cu profit mare iar pentru a putea utiliza o licenta 4G la maxim e clar ca trebuie o investitie majora.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus