un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Despre DN1 și respectarea vitezei

16 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

3 comentarii


Mai ţineţi minte ce dispărere s-a lăsat în România atunci când s-au activat pe DN1 camerele de filmat şi sistemele de detecţie a vitezei în localităţi? Sute de pagini digitale s-au scris pe forumuri şi pe bloguri şi pe ziare, toţi căutând metode bune de a păcăli sistemul.

Am auzit de toate. Spray de dat pe plăcuţa de înmatriculare, ca să nu se mai vadă pe camera numărul maşinii. Mergi cu o roată pe banda 1 şi alta pe banda 2, că nu-s calibrate camerele să te filmeze aşa. Bagă flashuri în dreptul lor, să le dai peste cap reglarea luminozităţii în obiectiv. Liste cu speedcams în navigatoare, s-au făcut de toate.

Cum se circulă pe DN1, după nişte ani de la introducerea acestor măsuri? Cu mare grijă. Majoritatea o țin la 110 km/h între localităţi, adică doar 10 km mai mult decât limita legală şi la limita amenzii. Cum începe un sat, toţi reduc viteza la 70 la oră, sincron. E prea mare bătaie de cap să faci ceva mai complicat de atât.

E o dovadă că reguli de bun simţ (70 în localitate nu e aşa rău) şi amenzi aplicate clar în urma unor metode eficiente de detecţie automată a tuturor celor ce le încălca pot civiliza lumea.

Apropo de DN1, așa arată intrarea/ieșirea pe autostradă la Ploiești, un pic după Bărcănești.

    3 comentarii

  1. o tin pe dracu in 110 si 70.
    Zic eu care fec zilnic drumul asta. Mereu se gaseste cite un martalog care sa dea flashuri ca el vrea sa circule cu 200, desi in fata se vede coloana de masini cit vezi cu ochii. Si pe urma face urit daca ii faci la fel.
    Cit despre aia de 70, stai relax, poate pe prima banda sa mai dai de astia, ca in rest 90-100 prin localitatile prin care trec eu.
    Bina macar ca sint sensurile separate si trecerile de pietoni putine. Lumea nu intelege ca mersul constant e cel care iti salveaza timp, nu calcatul la rosu.
    Asta iarna au existat zile cind pe polei ajungeam mai repede la munca. Pentru ca toti mergeau constant si aceeasi viteza.
    Dar ma rog, o iau razna.

      (Citează)

  2. Da, majoritatea dar nu toti. Eu de multe ori chiar ma grabesc si nu reduc decat in dreptul camerelor. Probabil se cheama ca sunt martalog. Nu folosesc flashuri, foarte rar semnal stanga…oricum nu se prea renteaza, e piedere de timp. Exista soferi si nu putini (chiar mai multi la numar decat “martalogii”), care pur si simplu nu se uita in retrovizoare cu zecile de minute. Pe astia cum sa-i numim? Si n-ar fi nici o problema daca nu s-ar instala pe banda 2. Noroc ca prima banda ramane libera. Si ca de maine avem A3 :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus