un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Allview lansează două telefoane dual-SIM performante și o telecomandă deșteaptă

8 Aug 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Mi-a plăcut prezentarea Allview de astăzi. Producătorul român, după ce domină vânzările de tablete prin nişte modele ieftine (cele mai vândute tablete la eMAG, am auzit ceva ca 25% din piaţa ar fi a lor), vrea să facă la fel şi la capitolul smartphone-uri dual-SIM.

Am văzut astăzi două modele foarte interesante:

Allview P4 Alldro: ecran Super AMOLED Plus care afişează culori incredibile. Mi-a făcut mare plăcere să revăd un astfel de ecran, este o tehnologie mult peste fraţii ei mai mici, are camera de 8 megapixeli, dual-SIM, grosime 9,8 milimetri, 4,3 inci diagonală, Android 4.0, procesor 1 GHz, ceva memorie internă, camera foto ştie şi un burst-shot şi HDR, cu mici customizări software şi antivirus BitDefender inclus.

Allview P5 Alldro: cam acelaşi lucru, dar cu ecran IPS ca dezavantaj şi procesor dual-core ca avantaj.

Ca preţ, P4 costă în jur de 1299 lei (275 euro), iar P5 în jur de 250 euro (ecranul IPS e mai ieftin). Preţul este ţinut jos de ecranul care este de rezoluţie 800×480 pixeli şi de procesoarele care, deşi rapide din ce am butonat eu la prezentare, nu sunt de ultima generaţie. De baterie nu știu nimic.

Telefoanele dual-SIM se adresează celor care vorbesc pe mai multe reţele sau poate vor să aibă în acelaşi dispozitiv şi telefonul personal şi cel de muncă. Allview le va vinde prin canalele obişnuite (eMAG, Altex, Media Galaxy) şi prin Germanos şi Cosmote, poate şi alţi operatori.

Surprinzător, am aflat că vând foarte bine şi în Olanda, Germania şi Spania, unde au o cotă de piaţă bunicică.

Tot azi au prezentat şi un accesoriu foarte bun pentru tablete, o telecomandă numită All TV care poate transforma orice televizor într-un smart TV de top, probabil spre disperarea numelor mari din acest domeniu. Telecomanda are pe o parte butoanele de control, plus că suportă funcţie de mouse prin mişcarea mâinii, iar pe partea cealaltă este o tastatură QWERTY completă.



O legi la o tabletă printr-un mic adaptor wireless, iar tableta respectivă la un televizor normal prin HDMI. Astfel poţi vedea pe ecranul televizorului tot ce ai pe tabletă şi prin intermediul acestei telecomenzi poţi controla foarte rapid un browser web, Facebook, Angry Birds, fotografii, filme şi orice altceva iei din Google Play pentru Android. Avantajul este, desigur, că le controlezi natural, prin gesturi de mână.

Costul este minim. Telecomanda şi adaptorul ei pentru tabletă (care cică ar merge şi la calculator şi alte dispozitive), plus un suport pentru tablete Allview, costă 250 de lei. Adaugă 600 de lei pentru cea mai ieftină tableta Allview şi ţi-ai transformat televizorul într-un smart TV cu 850 de lei. Ba chiar unul mai bun, pentru că programele de Android sunt foarte bine făcute, în timp ce cele native televizoarelor nu au chiar toate funcţiile integrate.

    4 comentarii

  1. Doar dual-simuri lanseaza? Nu lanseaza si un telefon mobil cu un sim dar cu specificatii asemanatoare?

      (Citează)

    • @Razvan: la aceasta intrebare au spus ca nisa lor este pe dual-SIM, iar telefoane cu specificatii asemanatoare si un singur SIM gasesti si de la altii si deci nu are rost investitia.

        (Citează)

  2. Vad ca tot mai mult se scrie despre dispozitive Allview. Inca n-am avut ocazia sa testez produsele lor. Acum ma bate gandul sa le testestez.

      (Citează)

  3. telefoane.mobi

    24/09/2012 la 6:55 PM

    Chiar daca Allview e un producator romanesc, si nu prea avem experienta in domeniul asta mi-am cumparat si eu un telefon mobil dual sim si sunt foarte multumita, am auzit pareri bune si despre tabletele allview.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus