un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bac-ul 2012: rămâne cum am stabilit în 2011

8 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Am vrut să scriu ceva despre rezultatele bacalaureatului 2012, dar ce-aş mai putea adăuga faţă de ce-am zis în 2011? Nu-mi vine să cred că deja a trecut un an de când scriam acel post, dar sunt la fel de valabile azi că şi atunci, aşa că citiţi-le pe acelea:

BAC 2011: analiza rezultatelor
Concluzie după al doilea bac dezastruos

Pe bune, nu s-a schimbat nimic. Nişte procente în minus, nişte nume în plus. Observaţi că Funeriu, atât de înjurat atunci, n-a mai fost acum ca să-i “distrugă pe copii”, iar aceştia tot n-au făcut nimic. Iar concluzia din al doilea articol se păstrează: se fac 12 ani de şcoală pe cheltuiala statului şi la final elevul nu ştie nimic.

    13 comentarii

  1. Pentru ca elevii nu mai sunt motivati sa invete, nu mai vor, nu-i mai duce capul! Urmareste reactia lor si o sa intelegi ca peste 50% n-au ractii, nu le pasa, nu constientizeaza! Pe vremea mea se urla daca se lua 6-7, acum e sarbatoare mare la asemenea note!

      (Citează)

    • Sorin, deschide subiectele la orice materie, te asigur ca si la atatia ani dupa ce ai terminat liceul tot faceai lejer de-un 6.

      De acord ca n-au motivatie, dar aceasta ar trebui sa fie tocmai dorinta de a scapa de o problema, de stresul care vine cu picarea examenului si de o vara mai nasoala decat a celorlalti.

        (Citează)

  2. @sorin +1

    este o lipsa totala de interes din partea elevilor , nici eu nu toceam cartiile , dar cel putin in clasa a 11 si mai mult in a 12-a am rupt norma si in mare parte pentru ca imi era rusine sa ma gandesc ca as pica bac-ul pe cand pe astia acum ii doare undeva ca pica BAC-ul , oricum se fac ospatari in spania , italia sau anglia …

      (Citează)

  3. Radu, cati crezi ca mai dau bacul in sesiunea urmatoare. Eu sunt convins ca undeva pe la 50% maxim. In legatura cu subiectele de mate si romana (materiile principale) au fost chiar usoare daca invatai constant pe parcursul anului scolar.

      (Citează)

  4. Super tare mai ca anu asta ma bate gandul sa pun dosarul la ase la o facultate sa intru aplic de camin prind in Belvedere unde sunt conditii faina si dupa imi vand locul cu 500-600 euro . Daca imi aleg si o facultate mai putin cautata acolo prind si bursa un semestru .

      (Citează)

  5. Cea mai gretoasa faza e ca acum e ministra Cati Andronescu cea sinistra. Imediat a sarit cu “sa vedem ce vom face, angajatorii sa nu ia in considerare faptul ca un ins are bac sau nu, poate facem admitere fara bac”… Voma!

      (Citează)

  6. In Franta au luat bacul 85,5 la suta (2010) dar acolo bacul se da diferentiat pe 3 profile. Germania a avut un procent de 43 la suta dar acolo sunt mai multe feluri de cicluri gimnaziale. Hauptschule(pe cale de disparitie), Realschule care se termina fara diploma de bac si cu posibilitati de continuare in şcoli profesionale superioare sau chiar facultăţi cu profil tehnic si gimnaziu cu examen de bacalaureat si posibilitatea continuarii studiilor in Universitati. Procentul de 43 la suta in Germania pare mic pentru ca nu stiu care este procentul de germani care au optat pentru gimnaziu si implicit pentru diploma de bac.

      (Citează)

  7. Am promovat in 2004 cu 9.28 dar rupeam cartile in doua ca sa stiu sa iau BACu` cu nota mare sa nu ma fac de ras , sa pot sa aleg o facultate buna (influenta 25% rezultatul de admitere pe vremea aia) . Toate subiectele de anul acesta , cat si cele de anul trecut erau lejere din “orice pozitie” ai vrea sa le faci pentru nota 6 . Nu zice nimeni sa iei maxim , deh nu trebuie sa fie toata lumea desteapta sa faca facultati , sa conduca , avem nevoie si de muncitauri in tara asta (prea multi vor sa fie sefi) .

    VINA principala o au parintii , copiii si in in ordinea asta sistemul . Faceam o paralela cu o reclama (ca eu nu o sa bat covoare cand sunt mare – poate v-o aduceti aminte) dar la naiba sa vezi ce bat , o sa invat eu cot la cot cu juniorul pentru ca posibilitati vor exista , iar capul sper sa-l duca mai mult ca pe mine – obligat fortat trebuie sa ma depaseasca ! Daca nu – SAPA TATA – eu asa am fost crescut – inveti stai la birou / NU – la sant ! I-am urat foarte mult pentru conditia asta dar mi-a prins maxim de bine si dupa ani de zile e OK – planul functioneaza ! Multumim parintilor (repet au principala vina)

      (Citează)

  8. Pe ambraburica a scapat-o pasarica (gen cum l-a scapat si pe crin cu pana la 29 iulie nu-l gratiaza pe nastase) ca la toamna rezolva ea problema cu copii sa nu mai pice asa de multi.

      (Citează)

  9. @radu – poti sa schimbi titlul in “bacul 2012 – i know what you did last summer” :D

      (Citează)

  10. Acum pe elevi nu-i mai intereseaza sa invete si sa ajunga undeva, pentru ca multi au parintii plecati in afara si le trimit banii cu care se distreaza prin cluburi de fite

      (Citează)

  11. Adevarat Liviu, in perioada aceea inca se mai facea carte, nu era atata “democratie”. Dar dupa 2,3 ani cam prin 2006,2007 scoala mergea din rau in mai rau. Eu cel putin dintr-a zecea nu am mai facut nimic la scoala. Daca nu ma sustineau parintii, nu aveam nicio sansa sa iau bacul.

      (Citează)

  12. nivelul asta este si nu de ieri de alaltaieri, ci de 5 ani (ca sa nu zic mai mult). camerele introduse de anul trecut doar au scos la iveala pregatirea viitorilor becali si borcea, viitorilor cititori de tabloide si cumparatori de audi si bmw inmatriculate in bulgaria.

    principalii vinovati sunt elevii. daca esti cu capul pe umeri, inveti si singur. daca ai o boaba de mazare in creier iti poti da singur seama ca la scoala nu inveti destul si pui mana si citesti acasa, ca sa poti promova un examen care, de altfel, este frectie. majoritatea au dat vina pe profesori, ca ei nu invata copiii cum trebuie. pana una alta, lucram cu materialul clientului (asta daca clientul are material).

    la noi e trendul asta de a face toata lumea liceu, facultate si eventual vreo 2 masterate si 3 doctorate, de preferat pana a implini 25 de ani, ca sa nu se piarda vremea. fiecare sa faca cat poate, dar macar sa faca pe propriile puteri. n-ai luat bacu? asta e, inseamna ca nu esti in stare. du-te si fa-te agent de paza la bgs sau mai stiu eu.

    in rest, eu zic sa ne bucuram. astia o sa ne plateasca noua pensiile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus