un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce aștept de la Android 4.1: update-uri parțiale

18 Jul 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Aştept cu mare nerăbdare Android 4.1 “Jeleu”, chiar dacă HTC n-a anunţat nimic oficial despre calendarul de update al telefoanelor. Am văzut prezentarea Google, am reţinut punctele importante, am zis că le analizez un pic, aşa că să încep cu unul mic, dar important: update-urile parţiale pentru aplicaţii.

Momentan orice update de aplicaţie înseamnă downloadul “de la zero” al acesteia. Şi chiar dacă Android-ul face singur toate operaţiunea de download şi instalare, se adună ceva trafic, astfel încât să faci aceste update-uri peste 3G nu e recomandat.

Să vă arăt un exemplu. Aşa arăta lista de aplicaţii gata de update în ziua de 8 iulie. Vreo 50 MB de trafic. În dreapta, după doar câteva zile, pe 12 iulie, aveam de făcut o altă rundă de update-uri. Iarăşi nişte megabytes de transferat.

Google promite că Android 4.1 va permite un nou sistem prin care de pe Google Play vei lua doar fişierele modificate ale unei aplicaţii, câtă vreme şi dezvoltatorii fac efortul de a-şi modifica software-ul în acest scop.

    7 comentarii

  1. Singura așteptare pe care o am este să apară (și)pe tableta mea (motorola xoom 2).

    În rest numai de bine.

      (Citează)

  2. Mai ai de asteptat dupa cum bine stii. Eu m-am invatat: daca vreau update-uri la zi ( la Android ) merg pe Nexus, daca nu merg pe orice altceva. La Samsung e rau de tot, trec anii pana primesti un ICS pe Galaxy S2, sunt curios cum va fi la S3, probabil anul viitor primeste Jelly Bean. Ma uit la un Galaxy Nexus, asta daca nu apar noi modele dupa cum umbla zvonul.

      (Citează)

  3. Pe mine cel mai tare m-a uns Project Butter, care mi se pare că ar ajuta enorm și dispozitivele modeste la grafică.

      (Citează)

  4. Ultimul update la sensastion la android 4.0.3 de la 4.0.1 mi-a nenorocit telefonul , bateria se duce imediat chiar daca nu il folosesc , telefonul merge mai prost si mai greoi decat un galaxy S1 , toate aplicatiile au delay 2-3 secunde fata de normal pana se deschid …. acum trebuie sa caut pe xda un rom nou sau o versine de 4.0.1 cu sense ….. fuck HTC

      (Citează)

  5. Dupa update aplicatiile instalate anterior din Google Play in telefon trebuiesc re-instalate manual sau le face Google Play automat?

      (Citează)

    • La face automat. Cu noul Google Play (nou de vreun an) ai si buton de update all. O singura aplicatia a vrut update manual, adica a trebuit sa apas de doua ori in plus pentru ea.

        (Citează)

  6. Eu fac update doar pe WiFi. 1GB de trafic este, dar nu mereu prind HSDPA.
    De mentionat pentru Android 4.1 este Project Butter si controlul vocal. Si tare am asa o senzatie ca vor introduce si comenzi in limba romana.

    Un mic video in care am prezentat Android 4.1 pe al meu Nexus, este aici: http://www.youtube.com/watch?v=mxspD-4pQhI

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus