un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cei din UE sunt doar geloși pe justiția noastră perfectă

18 Jul 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Se mai miră cineva că raportul Uniunii Europene privind sistemul de justiţie din România nu va fi unul favorabil, ca să folosesc un termen blând?

Treaba stă la modul următor: orice tară are corupţii ei, manevrele ei, șpaga ei, contractele ei aranjate. Doar că prin alte părţi justiţia îşi face treaba şi te anchetează atunci când calci pe bec, nu închide ochii şi nu sunt chiar judecătorii primii la furat. De asta în Ucraina fostul premier e acum la închisoare, în Franţa se declanşau cercetări împotriva lui Chirac şi Sarkozy, iar Berlusconi e veşnic pe la tribunal. Se fac nişte paşi şi, în colaborare cu o presă puternică ce face anchete adevărate prin dosare şi ministere, nu pe plajă după ţâţe, lucrurile se reglează.

La noi? Un element urmărit de UE este marea corupţie, unde până acum o săptămână NIMENI nu fusese condamnat pentru aşa ceva. Voiculescu şi-a dat demisia din Senat ca să i se mute procesul şi să se prescrie, Băsescu şi flota sunt veşnic în standby, Vântu e bine-mersi, Patriciu la fel, Cătălin Voicu se vaită, Becali a făcut schimburi de terenuri cu armata şi acum e vedetă TV, Videanu, energia ţării, vameşii şi “Regina” lor, Blejnar, Cocoș, Oprea, întârzieri la procese, amânări de ani de zile, scutiri medicale…

Un singur om a fost condamnat: Adrian Năstase. Știți deja ce s-a întâmplat acolo. Până şi acea arestare s-a transformat într-o mascaradă cu sinucideri, ambulanţe, medici chemaţi urgent la operaţii, ca ulterior alţi medici să spună “era doar o zgârietură, trebuia să-l aduceţi direct la bulău că un leocoplast îi puneam şi noi aici“.

Apoi vine Ponta şi spune ca justiţia în România este independentă şi nu are nici o legătură cu “certurile” politice din ultima vreme. Ce, e vreo problemă pe undeva? Cred că uită că prima sa măsură ca prim-ministru a fost să-l înlocuiască pe şeful Inspectoratului de Construcţii în Stat şi primă măsură a noului șef, în noaptea în care a luat biroul, a fost să trimită la tribunal, în justiţie, un act prin care încerca să-l scape pe Năstase.

Îi poţi blama pe cei din UE pentru părerea formată?

    7 comentarii

  1. nu.

      (Citează)

  2. Cei din UE e basisti. Si care nu e basisti, e prosti si au pus botu’ la ce a zis basescu. Am zis…

      (Citează)

  3. Nu, doar sa remarc ca asa s-a format si in cei 8 ani de conducere a lui Basescu. A mai fost condamnat Muresan (ex mnistrul agriculturii parca) si Miki Spaga, asa ca acel NIMENI e eronat.
    De asemeni, ca in periuoada lui Boc a crecut ALARMANT numarul proceselor castigate de cetateni impotriva statului.
    Sincer, fara o reorganizare din temelii (eventual introducerea sistemului cu jurati, nu ca ar fi mai bun dar pare mai credibil) nici Basescu si nici Ponta nu vor schimba ceva. Pentru ca le convine.

      (Citează)

  4. Vantu nu e bine mersi, e in puscarie. Executa 1 an de inchisoare pentru scandalul cu Sebastian Ghita.

      (Citează)

  5. Si mai sunt vreo 3 primari de municipii resedinta de judet condamnati. De la PDL

      (Citează)

  6. Nu intereseaza pe nimeni raportul asta. usl-istii sunt autisti: de vina e basescu. oamenii nu stiu decat un lucru: jos basescu; ce vine dupa (si mai ales cum vine) nu are importanta acum; si asta multumita masinii de manipulare si propaganda pisiceasca voiculesciana: am numit aici latrina3.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus