un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Toshiba dă premiu un ultrabook pentru cel mai greu laptop

4 May 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Toshiba România are un concurs genial cu ocazia lansării ultrabook-ului lor, modelul Portege Z830. Dau un astfel de model ultra portabil şi uşor celui care le aduce cel mai greu laptop funcţional.

Concursul este simplu. Dacă ai un laptop foarte greu, îi faci o fotografie pe un cântar, astfel încât să i se vadă greutatea, şi apoi urci poza pe pagina de Facebook Toshiba Weight, unde se ţine concursul.

Ideea este excelentă, bine gândită pentru lansarea unui ultrabook. Cred că şanse mai mari de câştig le au cei de prin universităţi sau firme de IT unde este posibil să se găsească vreun laptop antic, bine ţinut în vreun dulap pe inventarul cuiva.

Dacă aveţi vreun laptop bun pentru concurs, dar nu aveţi cântar, vă sfătuiesc să mergeţi la vreo alimentară de cartier sau în piaţă şi să rugaţi vânzătoarea să vă lase să cântăriţi “monstrul” pe cântarul ei electronic.

Toshiba Portege Z830, primul Ultrabook de la Toshiba, cântărește 1,20 kg și are sub capotă procesor Intel Core i5, 4 GB de memorie RAM și stocare prin SSD de 128 GB.

Și că veni vorba, care este cel mai greu laptop pe care l-ați văzut până acum?

    10 comentarii

  1. Am un coleg cu un laptop 486, hehe. Mersi de pont.

      (Citează)

  2. pot sa concurez şi cu alt laptop in afara de toshiba? :0

      (Citează)

  3. Laptopul trebuie sa fie functional… altfel aveam si eu aruncat pe undeva un laptop Toshiba greu de vreo 5 – 6 kilograme.

      (Citează)

  4. Am eu un Compaq cu k6-2, floppy, cdrom etc. E functional desi porneste doar cu bateria scoasa. Buna idee!

      (Citează)

  5. Hmm, de pe pagina concursului reiese ca abatarea dintre greutatea declarata si cea reala trebuie sa fie de maxim 100 de grame, altfel laptopul e scos din concurs… Asta e abaterea (nu rezolutia) cam oricarui cantar “de casa”.

      (Citează)

    • Da, 100 de grame este cam putin. Baga-te pe un cantar de piata, care ar trebui sa fie mai precis, sau cauta pliantul sau manualul si vezi ce greutate declarata avea acolo.

        (Citează)

  6. laptopul meu are 1kg de mâncare printre taste! şi o baterie extinsa de incă 1kg.

      (Citează)

  7. Am un HP ProBook 4720S ce cantareste 3.4KG, un HP Mobile Workstation NW9440 ce cantareste 3.8KG si un Toshiba Satellite vechi ce cantareste in jur de 3.5KG. Deci, cam slabut..
    Maine ma duc la depozitul de “gioarse” de la serviciu sa vad ce pot gasi :))

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus