un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noi detalii despre Samsung Galaxy S III

20 Apr 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

28 comentarii

Telefonul va fi anunţat oficial pe 3 mai şi vom afla atunci totul despre el, dar momentan nişte vietnamezi au pus mâna pe o mostră de test, adică un telefon care are hardware-ul lui S III, dar nu şi carcasa acestuia, fiind făcut doar pentru testarea componentelor.

Trebuie să spun că sunt un pic dezamăgit de detaliile hardware care au ieşit la iveală:

CE SE ŞTIE

  • ecran 4,6 sau 4,65 inci
  • rezoluţie 1280 x 720 pixeli, densitate 320 ppi (un fel de retina display)
  • camera foto de 8 megapixeli
  • procesor quad-core 1,4 GHz, procesare grafică Mali 400 făcută de Samsung
  • slot de card micro SD, micro-SIM
  • baterie de 2040 mAh

CE NU SE ŞTIE

  • camera ar putea fi limitată la 8 megapixeli în această mostră
  • dacă ecranul este Super AMOLED simplu sau Plus, diferenţa fiind importantă la afişarea albului şi a altor culori în favoarea celui de-al doilea
  • aspectul final

Sunt dezamăgit pentru că mă aşteptam la o cameră foto mai bună. Samsung a dezvoltat de anul trecut module de 16 megapixeli pentru telefoane, mă gândeam că măcar un 12 mpx vor include în S III. Ştiu că senzorul micuţ oricum îşi arată rapid limitarea la calitatea imaginii, dar ar fi ajutat Samsung în lupta “pe hârtie” și ar fi scos ceva detalii suplimentare din fotografii. Speram ca ecranul să fie de 4,3 inci, nu de 4,7 ca la Galaxy Nexus sau One X.

Singura diferenţă faţă de HTC One X este bateria de 2050 mAh, adică e cu 10% mai mare decât cei 1800 mAh de pe HTC. Nu e chiar atât de mare. Sper că versiunea finală, de producţie, să aducă nişte surprize plăcute.

via GSMarena, unde este și un clip video.

    28 comentarii

  1. de ce plm or fi pus butoanele invers decat la nexus? sa inveti de fiecare data sa umbli cu telefonul desi esti fidel marcii. dumb fucks.

      (Citează)

    • @add: da, nu stiu, toti fac asta din cand in cand. Poate asa pare ca e un nou model.

      @vali: daca e un senzor nou, merita, mai ales daca faci crop la imagini. Poate printezi imaginile sau ceva. Poate le faci ca asta https://www.nwradu.ro/2012/03/galaxy-s-nu-mai-ai-nevoie-dslr/ de pe trepied. Altfel da bine macar pentru marketing si pe hartie, cum a facut si Nikon recent cu D3200.

      @raducu: e carcasa de test, facuta doar sa incapa hardware-ul in el.

        (Citează)

  2. cu ce te ajută mai mulţi megapixeli pe cameră?

      (Citează)

  3. oare in versiunea finala logo-ul samsung o sa fie tot in partea de jos? dafuq? ai impresia ca l-ai luat invers in mana :p

      (Citează)

  4. acolo vad i9300 care poate sau nu sa fie s3;
    OT:la cat de prost stau cu update-urile urmatorul telefon sigur nu o sa fie samsung

      (Citează)

  5. Configuratia suna foarte bine. Quad-core, ecran mare, rezolutie aproape 720p, daca e sa elimianam pixelii ocupati de lipsa butoanelor fizice in ICS. Totul se va rezuma la cat de bine va sti Androidul sa se joace cu toate aceste specificatii.

    O rezolutie mai mare a camerei l-ar fi ajutat pe hartie, dar in final tot pozele de test ar fi aratat cat de buna este camera.

    O baterie mai mare ar fi insemnat o carcasa mai mare. Hai sa lasam Samsung Galaxy Note in categoria lui. :)

    Acum, sa ne laudam un pic, eu voi participa la lansarea Samsung Galaxy S III de la Londra in calitate de Samsung Mobiler, deci stay tuned!

      (Citează)

  6. radu, caută mitul megapixelilor să te lămureşti cum e cu megapixelii.

    iar cu printatul, un senzor de 6 e de ajuns pentru poze normale.

      (Citează)

    • @Vali: nu este chiar un mit. Mit este atunci cand producatorii inghesuie artificial mai multi pixeli in aceeasi suprafata folosind o interpolare si de fapt numarul de pixeli efectivi este mai mic.

      Totusi, tehnologia avanseaza. Poti obtine senzori mai buni cu aceeasi suprafata ca cei vechi prin diverse metode:
      – micsorarea tehnologiei de fabricatie, trecerea la nanometri
      – noi materiale pentru amplificatorul fiecarui pixel (fiecare pixel este de fapt un fotoreceptor si un amplificator). Prin noi materiale se poate imbunatati acel amplificator, care de obicei introduce zgomotul nedorit, sau fotodioda in sine pentru a captura mai bine imaginea initiala, sau micsorarea a tot felul de curenti “de intuneric” care polueaza amplificatorul.

      In cazul Samsung, pur si simplu ma asteptam sa foloseasca senzorul de aici http://www.businesswire.com/news/home/20110928006676/en/Samsung%E2%80%99s-16-Megapixel-CMOS-Image-Sensor-Features-High-Resolution

        (Citează)

  7. cred ca o camera de 16 afecta si hartia pe care scrie pretul. lasa, e bine asa, vreau sa mi-l permit si eu macar inainte sa iasa din productie :))

      (Citează)

  8. Multumesc! Bineinteles ca voi fi in priza.

      (Citează)

  9. m-am oprit la dimensiunea senzorului: 1/2.3.

    poftim o ciocolată

      (Citează)

    • Eu ziceam cele de mai jos pentru senzori de aceeasi dimensiune. Daca senzorul e mai mare, e mai usor sa obtii imagini bune, dar descoperirile tehnologice nu limiteaza un senzor mic la putini megapixeli si atat.

      Ai vazut imaginile de test cu Nokia Pureview si cate detalii suprindeau. E un exemplu de tehnologie ce poate schimba calitatea imaginilor.
      https://www.nwradu.ro/2012/02/nokia-41-megapixeli/

        (Citează)

  10. ai o vârstă, ar trebui să ştii cum se fac pozele alea. mă rog, aşteptăm, comparăm, vedem.

      (Citează)

  11. Un singur lucru imi doresc la asemenea scule. BATERIA sa tina cat mai mult! Nici nu imi mai fac sperante. Vreau un producator care sa vina sa se laude cu acumulatorii. Nu vreau sa mai aud de super mega giga amoled, super mega giga mega pixeli, super mega giga GH si asa mai departe.

      (Citează)

    • Mihai, n-ai sanse, ca n-a aparut nici o tehnologie noua in domeniu acesta. Ba la cat de mari devin ecranele si ce rezolutii au, consumul tot creste.

        (Citează)

  12. uite ce zice htc despre baterie

      (Citează)

    • Samsung lanseaza o fotografie de teasing, in care forma viitorului Galaxy S III pare foarte asemanatoare cu a lui Galaxy Nexus (si iPhone, daca ma intrebati pe mine).

      http://androidcommunity.com/samsung-teases-galaxy-s-iii-with-facebook-photo-20120421/

      @vali: pai asa este. Marea masa a oamenilor nu vor sa scoata din buzunar un telefon gros ca cele din anii 98, sa-l puna langa modele finute precum iPhone, Nexus, One si restul si sa spuna “da, dar al meu ma tine 2 zile pe baterie”. S-au mai inventat prize, incarcatoare auto, conectivititate wifi ca sa reduci consumul.

      O zice bine cel de acolo, cheia este in tehnologii mai bune pentru baterii si in management mai bun al hardware-ului. Anul acesta scoate Intel procesoare de smartphone, la anul trec la 22 nm, ceea ce ar trebui sa reduca semnificativ consumul, dar cheia cred ca este si in managementul memoriei si al aplicatiilor din background, care de multe ori sunt prost facute si consuma inutil resurse.

        (Citează)

  13. radu, de acord, spune-mi unde găsesc o priză la o conferinţă sau când ies din hotel şi stau toata ziua prin oraş.

      (Citează)

    • Vali, nu știu, și eu am aceeasi problema. Dar tipul nostru de utilizare nu intra in marea majoritate a posibililor clienți și nu prea le pasa. Soluția e cu tot felul de baterii externe

        (Citează)

  14. Ok, multi nu vor telefoane groase, dar sa existe o alternativa. Pe mine putin ma intereseaza ca telefonul e ceva mai gros cat timp acumulatorul tine mai mult. Apoi asta cu managementul aplicatiilor e relativa. aplicatii vor aparea mereu. ca urmare trebuie umblat in primul rand la capacitate si apoi la aplicatii. singurul loc unde poti obtine imbunatatiri fiind doar partea hardware.

      (Citează)

  15. nu ştiu, intreabă-ţi colegii de muncă, ei isi cară încărcătorul cu ei de acasă la muncă?

      (Citează)

  16. Aveti experienta cu incarcatoarele cu celule fotovoltaice ?

      (Citează)

  17. Eu unul sunt fan samsung… Chiar daca nu imi plac toate chestiile la ei, pana la urma ei domina.. Cat despre telefon, mai mult ca sigur va fi un ecran HD SAL… pot sa pun pariu ca va fi quad core, daca nu cel putin dual core overclock… Dupa cum stiti si cazul Galaxy S plus.. Cat despre camera… Prefer o camera mesterita bine si nu o camera proasta cu multi mpx… Dar asta e parerea mea. Adica pe un telefon mobil o camera de 8 mpx e foarte extrem de ok, dar acum fiecare vede lucrurile in felul lui si este multumit la fel ca J. Clarckson ” More is better”

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus