un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Nokia cu 41 de megapixeli

28 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Nokia a rupt ieri anunţând un telefon cu camera foto de 41 megapixeli. Da, patruzeci și unu. Nu sunt reali, ci foloseşte o interpolare şmecheră pentru a simula un astfel de senzor, dar rezultatele sunt oricum fantastice.

Iată mai jos o imagine care în original are 7156 x 5368 pixeli. În dreapta vedeţi şi un crop 100%, ca să vedeţi ce detalii capturează senzorul. Impresionant! Mai multe imagini aici pe Engadget, arată toate bine, văd în ele şi adâncime de câmp, culori vii şi zgomot redus.



Telefonul ce înglobează această tehnologie este noul 808 PureView. Culmea, arată bine de tot, are optică Carl-Zeiss, filmare full HD, ecran de 4 inci. Din păcate (pentru mine), rulează Symbian Belle, aşa că are un procesor single-core la 1,3 GHz, doar 512 MB de memorie RAM şi ecranul rulează la doar 360×640.

Nokia, de ce nu Windows Phone? Chiar şi aşa, e o realizare tehnică extraordinară.

    5 comentarii

  1. Un pret orientativ?

      (Citează)

  2. hahaha, cum mai putem sa vindem un telefonul cu defunctul Symbian? Bagam 41Mpixeli, si aia fake-uti, pune botu’ prostu’…trist*

    (*comentariul de sus apartine unui ex-fan Nokia)

      (Citează)

  3. O realizare tehnica impresionanta si in acelasi timp un excelent marketing stunt. Practic Nokia isi umfla muschii pentru a ridica nivelul de awareness asupra marcii in USA, unde cota de piata e infima. Planurile de expansine cu WP sunt insa cel putin ambitiose.

      (Citează)

  4. Nokia ! Y R U NO Windows Phone ?!

      (Citează)

  5. vine si windows phone, exact acelasi model. Rabdare.

      (Citează)

  6. La nivelul asta, camera aia da clasa la multe aparate foto dedicate, poate chiar si unor semiprofesionale.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus