un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cola la masa tradițională

27 Mar 2012  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Am auzit cândva că la americani Coca-Cola merge pe reclame cu familie, masă mare, rude şi sărbătoare la care toţi au şi beau Coca-Cola la masă, în timp ce Pepsi insistă în campanii pe ideea de petrecere, distracţie, chef nebun, ceea ce de altfel se şi vedea prin sponsorizările lor de la concerte şi filme.

În România nu mi s-a părut niciodată că vreunul dintre branduri ar merge pe idea “bea o cola la masă”. Am văzut mereu distracţie, acţiune, sporturi extreme, petreceri. Recent am văzut prin oraş o reclamă cu “hai la masă” şi parcă mi-a declanşat un watchdog în creier. S-o schimba şi la noi treaba?

    13 comentarii

  1. cola sau orice alt lichid nu ar trebui baut in timpul mesei sau pana la 1 h dupa …

      (Citează)

  2. coca-cola au de ani buni reclame mai familiste, în special în perioada sărbătorilor (paște, crăciun etc).
    nu știu ce impact au, mie personal insistența lor în direcția asta nu’mi pare că are cine știe ce rezultat!

      (Citează)

  3. #obiceiurisanatoase

      (Citează)

  4. Era ceva mai demult cu “nicio masa fara Coca-Cola”…

      (Citează)

  5. @nwradu – recunosc ca ma mai scap si mai beau macar un pahar de vin , dar normal si sanatos este sa nu consumi lichide in timpul si macar 1 dupa masa .

      (Citează)

  6. O prostie! Oricine stie ca cel mai bine, la o masa, merge o bere.

      (Citează)

  7. Dupa asta ce urmeaza? “Cpca Cola va ureaza ulcer fericit”?
    sa bei cola la masa e orice, numai sanatos nu. Cu marketingu’ inainte deci, trebuie sa vindem, nu conteaza ce.

      (Citează)

  8. @L!nux. Si daca mananci ciorba? Nu e lichid?

      (Citează)

  9. Da, bun point. Au mai cochetat cu ideea asta de reclama, am impresia ca acum vreo 2-4 ani aveau niste reclame pe sticla la noi, una dintre ele cu sunetul “sizzling” al unei friptane puse pe gratar, insotita de inegalabilul sunet de dop deschis si cola varsata in pahar si “O masa buna cere intotdeauna o coca-cola” sau ceva de genul. In us of a in majoritatea restaurantelor cola este pusa in egala masura cu gheata si servita din carafa rezultand intr-o bautura mult mai decenta pentru masa, evident mult indoita si foarte rece si, am uitat sa spun, la un pret de nimic (refill gratis – paharul costa vreo 2-4 dolari in functie de tipul restaurantului). Am observat in schimb ca europenilor nu le place prea mult cola la masa, ba chiar si multi dintre cei care prefera bautura asta renunta la ea cat mananca. In orice caz, Cola a mai avut incercari asemanatoare pe piata noastra si nu cred ca o sa le prinda deloc rau, ba chiar mi se pare o cale mult mai buna pentru a “prinde” consumatorul decat a incerca sa se asocieze cu distractie, chef, nebunie pentru ca avem alcool si redbull pentru alea. La final, sa nu uitam de mixul de aur al perceptiilor gustative pe care mizeaza si ei – sarat, gras si dulce.

      (Citează)

  10. @nwradu – ai incercat Cola de la KFC? :)) Defapt chestia aia numita Cola ( apa + lichid negru -> cand curg se vad bucatele asa alb-negru-alb-negru) Parca era mai bun Pepsi

      (Citează)

    • Am incercat, mi s-a parut ok pentru ca nu e asa dulce.

      Se vede cum zici tu pentru ca se amesteca pe loc un concentrat de Cola cu apa. Cea de la dozatorul din fast-food nu este Cola ca in sticla, turnata in dozator. Poti sa studiezi de aproape asta la IKEA, ba chiar sa vezi cum curge doar apa cand se termina “siropul”.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus