un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Restaurantul “Lacrimi și sfinți”

6 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

“Lacrimi și sfinți” este restaurantul lui Mircea Dinescu și ieri, când am fost acolo, l-am văzut chiar în bucătărie, unde se spune că poate fi des găsit, ajutând la pregătirea mâncării. Restaurantul este unul cu specific românesc, ceea ce nu mă încântă în mod special pentru că am impresia că nu mănânc ceva super-inedit, dar aici sunt destule rețete ce merită încercate.

Pentru încâlzire, un țoi de țuică de pere la 10 lei.


Vinul poate fi cerut la pahar, la sticlă (0,7 litri), la carafă de 1 litru sau la damigeană de 3 litri. O carafă costă între 35 și 40 de lei, funcție de soiul vinului. Sunt disponibile vreo 5-6 feluri de vin alb și roșu, iar roze doar unul.

Lipie de la cuptor, bună când este caldă, mai tare în sensul de crocantă atunci când se răcește. 4 lei.

Sarmale “Nu mă uita” (toate produsele au astfel de denumiri amuzante sau care rimează un pic cu numele oficial), din carne de gâscă, viţel şi porc, fierte în Sauvignon Blanc şi servite cu mămăliguţă şi un ardei iute. Sarmalele, 5 la număr în acel vas verde, au fost excelente la gust. 45 de lei.

Prepeliţe “de Duminică”, făcute cu miere şi vin la cuptor şi servite cu mazăre caramelizată. Mazărea a fost extraordinar de bună. Prepeliţele sunt bune şi ele, două la număr, dar săracele animale sunt atât de mici încât n-au multă carne la un loc pe oase, iar mie nu prea îmi place să rod oase pentru câte un firicel de carne. 43 de lei.

Rață “mută“, adică o pulpă de raţă pe varză călită, foarte gustoasă. 35 de lei.

Gâscă “evreiască”, adică o iahnie de fasole cu gâscă afumată, aromată de 6 ierburi, după cum scrie în meniu. Asta nu mi-a plăcut. Carnea a fost foarte puţină şi prea afumată penrtu gustul meu. 30 de lei.

Am mâncat şi ciorbă de burtă, dar am uitat să-i fac o fotografie. A fost foarte bună la gust, dar a venit deja preparată cu smântână în ea, iar carne a avut foarte puţină spre deloc, doar câteva firicele. Pe total e gustoasă, dar nu vă aşteptaţi la ciorba clasică de burtă din alte locuri. 17 lei.

La final am luat plăcintă cu brânză şi una cu mere şi gutui. Cea cu brânză a fost cea mai bună, dar îngrozitor de mică. După părerea mea plăcinta se mănâncă la porţie mare, să bagi în tine cu adevărat. Cea cu mere a fost banală, ca la patiseria de la colţul străzii. 17 + 17 lei.

Pe total porţiile au fost mici, chiar dacă bune. Localul arată interesant, cu o combinaţie de stil ţărănesc (mese de lemn, unelte pe pereţi, un bot de tractor, servirea din vase specifice) şi… piese Lego aranjate tot ca decoraţiuni ţărăneşti. Servirea a fost foarte bună, personalul amabil, sfaturi bune inclusiv despre vin şi gustul acestuia. Site-ul oficial este în construcţie, aşa că uitaţi mai jos două fotografii cu întreg meniul restaurantului.


Îl găsiţi pe str. Şepcari nr. 16, în Centrul Istoric. Este, mai bine zis, în spatele blocului de vizavi de Cocor.

    16 comentarii

  1. Ce preturi fratzica . 45 de lei 5 sarmale ?
    Se vede ca iti merge bine blogul …. :)

      (Citează)

  2. Cam scump … Probabil ca de-aia a pus si numele asta restaurantului, cand vezi nota iti dau lacrimile si injuri de toti sfintii :))

      (Citează)

  3. Fara suparare dar preturile sunt foarte mari pentru o mancare romaneasca. As fi inteles pentru ceva exotic, dar nu chiar asa. 17 lei bucata aia de prajitura? La banii astia poti lua o pizza in multe locuri.

      (Citează)

  4. Mie ca unul care sta mai mult pe “afara” bucataria romaneasca mi se pare excelenta.
    In toamna am calatorit oleaca prin sud, mi-a placut foarte mult mamalga cu tocanita de pui si salata cu rosii/alte legume. Simplu, hranitor si usor pentru sistemul digestiv.
    Traditionalul ciolan cu fasole sau varza nu e greu de gasit pe la nemti sau unguri, dar mamaliga aia… mm…
    Preturile sunt mari, dar se presupune ca e un restaurant mai domnos ca sa zic asa. Prin comparatie, in Berlin poti sa iei pranzul lejer cu 6-7 E la un restaurant obisnuit, dar daca vrei ceva mai de fite te rupe.

      (Citează)

  5. am mancat in Barcelona la un restaurant de arata mai bine de asta , am ales ora de bufet si am dat 10 E (bautura (vin la sticla sigilata , macare cat poti si desert) totul la 10 E .
    Mancarea a fost dementiala

    adaug si niste poze

    https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=72c60bdafd836010&resid=72C60BDAFD836010!718&parid=72C60BDAFD836010!605&authkey=!ADbziUCKTSSuiZI

    https://skydrive.live.com/redir.aspx?cid=72c60bdafd836010&resid=72C60BDAFD836010!719&parid=72C60BDAFD836010!605&authkey=!AHzm28Ysem-9EQo

    nu am facut poze la tot ce am mancat , au mai fost 2 farfurii pline + desert totul cu 43 de lei , mai ieftin decat 5 sarmale :)))

      (Citează)

  6. macar e pe o strada cu un paronim predestinat – Jepcari.

      (Citează)

  7. Trebuia să pui o fotografie cu bonul fiscal ca să nu mai citesc restul articolului. Prețurile mi se par uriașe. Poate că și-a targetat doar o anumită categorie de clienți. :)

      (Citează)

    • La ciorbe sunt mai mari preturile, in sensul ca e vreo 11 lei de obicei ceva ce aici costa 18 lei.

      La mancare gatita sunt putin mai mari. La vin mi s-au parut ok. Dar da, platesti in plus numele Dinescu.

        (Citează)

  8. Am fost si io in restaurantul acesta acu’ vo 2 saptamani. M-a dus o tipa, deh. Mancarea e buna, insa nu deosebita si in niciun caz nu-si justifica banii. Numele lui Dinescu ? Oi fi io mai tanar, insa stiu cine este tipul, intamplator stiu si ce-a invartit si ce invarteste acuma si cu toate acestea nu-mi dau seama cine-ar plati pt ‘numele’ dansului.

      (Citează)

  9. Baiu am fost si io sambata si am mancat super bine, o limba de vitel si niste macrou la antreu + carnati acordati felul doi + Cornulete final. Sincer a fost f. bine si cu vin si cu tot iar preturile mi s-au parut ok. Acum sigur exista prejudecata ca daca e romnaesc e ieftin – o fi prin alte parti cu pui de alimentara si burta de la cutie de Scandia, dar aici daca te uiti vezi ca rata e de curte, pestele de captura, etc…fineturi, momite, treburi. Va recomand Casa doina daca vreti ceva scump si prost pe romaneste, dar aici mi se pare ca face banii. Oricum am apreciat un comentariu cu daca era exotic intelegea. Pai ce inseamna exotic : pui cocorico + niste lime si un bol de orez parfumat cu esente. Vezi asta e la noi daca e romanesc trebuie sa fie materie prima proasta si preturi mici, un fel de LOgan.

      (Citează)

    • In principiu ai dreptate si pretul poate fi justificat daca se folosesc ingrediente de calitate (si cred ca se folosesc). Eu nu am o problema cu pretul, ci cu portiile cam micute, ca nu te saturi mereu.

        (Citează)

  10. Nu, daca e exotic nu e indigen, drept urmare materiile prime sunt mai costisitoare, la fel si specialistii care lucreaza cu ele. Nu, daca e romanesc nu trebuie sa fie ieftin. Nici scump. Trebuie sa coste cat face. Iar restaurantul asta nu face banii. Parerea mea, normal.

      (Citează)

  11. Sa mananci romaneste pentru foarte multi inseamna, multa carne, foarte multa carne, si portii cat sa iei mancarea cu 2 tavi.
    Daca te-ai uitat la un bucatar care prepara ceva, si pune acel ceva in farfurie, nu vei vedea o portie giganta de mancare, ci o portie ca la un restaurant care se respecta si pentru care gustul si modul de preparare face diferenta.
    Din pacate, in Romania “Restaurant” este inteles altfel, cu specific romanesc unde meniul are pizza si paste (inventate si brevetate de romani) si mancare de o calitate “cat de cat”, ca doar ” merge si asa”.
    Iar legat de gust, ceva natural, din gradina, bate orice cumperi de la un supermarket sau la colt de strada, si pentru asta merita sa dai un ban in plus.

      (Citează)

  12. Execelenta mancarea – gourmet romanian fusion – credeam ca o sa am placerea abea prin 2020. Dinescu sau nedinescu eu unul ma bucur ca exista o astfel de bucatarie in Bucuresti.

      (Citează)

  13. Am fost ieri pt masa de pranz. Inceputul anunta cea mai urata experienta avuta vreodata cu un restaurant. Am avut rez la 14.30 am ajuns la timp ( 3 min intarziere). Am asteptat cateva minute sa fim condusi la masa pentru ca nimeni nu dorea sa ne duca la masa trecand indiferenti pe langa domnisoara care ne-a intampinat si cauta ospatar. De la preluarea comenzii a durat 15 min sa ne aduca bauturile si eram langa bar si le-am vazut asezate frumos pentru noi dar nu le aducea nimeni. A durat jumatate de ora sa ne aduca un platou cu 3 feluri de salam si 3 felii din fiecare fel plus niste jumari groaznic de apoase, icre si o salata de untisor si leurda. Ne-au adus o lipie arsa pe care au schimbat o la rugamintea noastra. La 4 lei lipia am pretentia sa fie calda si nearsa. La 4 fara un pic ne-au fost aduse ciorbele . Asta pentru ca intrebasem de ele. Ciorba de potroace a fost o zeama lungita dulce , fara urme de bors corcoduse sau grasime desi se vedeau resturi de piele de animale de curte si putin calduta. La 15 lei portia din nou ma astept sa fie calda si sa corespunda descrierii din meniu. Ciorba a fost consumata aproape instant . Pe la 16 si 10 am rugat ospatarul care inca nu debarasase masa sa ne faca nota la ce am mancat pana atunci ca nu mai avem timp sa stam dupa felul 2 inca o ora. A zis ca il poate aduce in 5 min. Am cerut nota si un superior. A urmat un scandal de 20 de min cu un fals sef de sala, cu alti ospatari care s-au luat la cearta cu noi si apoi o discutie de inca 10 min cu seful de sala la telefonul mobil. Concluzie : calitatea mancarii si marimea portiei nu justifica pretul , bauturile sunt exagerat de scumpe mai putin vinul care este decent, servirea si atitudinea personalului extrem de proasta. Nu mi se pare normal ca intr-o ora jumatate sa primesc un platou cu urme de salam si o ciorba calaie cu gust de nimic si o promisiune ca felul 2 va ajunge in 5 min. Nu la banii si la pretentiile lor.

      (Citează)

  14. Pai nu e prost cine cere.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus