un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Motorola XT910 la review

10 Feb 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

Am primit de la eMAG un telefon Motorola XT910, un model nou al producătorului ce acum face parte din Google. Telefonul mi-a plăcut de la prima vedere.

Nu am văzut multe Motorola la viaţa mea, dar cele văzute mi s-au părut butucănoase şi banale, de parcă ar fi fost făcute de aceeaşi echipă şi cu aceleaşi gânduri în minte ca şi staţiile radio Motorola. XT910, uneori numit şi Razr XT910, îmi place şi cred că va fi un model de succes pe piaţa internaţională.

Din specificaţii vă puteţi da seama că are “de toate”: ecran de 4,3 inci, Super AMOLED, rezoluţie 960 x 540; procesor dual-core la 1,2 GHz, accelerare grafică, 1 GB memorie RAM; stocare internă 8 GB şi slot de card microSD; carcasa întărită cu kevlar pe spate şi sticlă Gorilla pe faţă; camera de 8 Mpx, filmare 1080p; baterie de 1780 mAh; grosime de 7,1 mm pe majoritatea corpului său; ieşire HDMI; Android 2.3 cu widgeturi proprii Motorola.



Am subliniat ce-mi place. Este unul dintre puţinele telefoane de 4,3 inci cu ecran Super AMOLED şi carcasă rezistentă, are o baterie destul de mare, cameră foto bună, memorie internă, ba chiar şi HDMI. Iată că se pot pune toate într-un singur pachet, ba chiar unul foarte subţire şi uşor.

Telefon mobil Motorola RAZR XT910 Silver – 2229 lei în februarie 2012.

Mi-a plăcut şi ecranul de blocare, ce îţi oferă posibilitatea să accesezi direct camera foto a telefonului sau să activezi modul de vibrare. Mi-a mai plăcut şi un soft Data Manager inclus, care îţi arată cât trafic HSDPA ai consumat şi cu ce, precum şi Smart Actions, cu care poţi seta rapid nişte scenarii de genul “dacă e noapte, nu mişc telefonul, nu e în priză şi ecranul este stins, opreşte sincronizările”.

Acea zonă mai îngroşată din partea de sus, similară cu cea a lui Samsung Galaxy S II, doar că amplasată în partea opusă a telefonului, nu este deranjantă. Atunci când ţin telefonul la ureche îmi ajunge arătătorul chiar pe acea zonă şi mă ajută să-l simt mai bine fixat în mână. Un mic dezavantaj este că slotul de cartelă de telefonie este micro-SIM, dar noroc că aveam deja cartela tăiată de când cu iPhone 4S şi Nokia N9.

Rămâne să testez dacă rezoluția un pic atipică de 960×540 face probleme pe undeva (până acum nu a făcut și am instalat tot ce folosesc eu, dar nu și jocuri). Dacă vă interesează vreun aspect anume, spuneți în comentarii cât mai am telefonul în dotare.

Telefon mobil Motorola RAZR XT910 Silver – 2229 lei în februarie 2012.

    18 comentarii

  1. Am un telefon tot cu rezolutie de 960×540 si exceptand iGO, nu sunt probleme niciunde. Cred ca toti developerii seriosi si-au modificat aplicatiile astfel incat sa functioneze pe device-uri cu ecrane de diferite rezolutii.

      (Citează)

  2. arata dubios de subtire. o poza cu bateria ar merge. :D

    memoria interna e 16 GB. :)

      (Citează)

    • N-am poze cu bateria. Nu se desface, iar microSIM-ul si cardul SD se introduc pe lateral, sub un capacel. Au baut apa dupa Nokia.

      @Costel: pana acum nu, exceptand ca sunt dezorientat fara sunetele obisnuite de notificari. Nu prea imi place interfata de la Calendar, o preferam pe cea clasica din ANdroid in locul acesteia.
      In schimb, sunt tot felul de elemente minore care imi plac, de ex LED-ul multicolor, faptul ca te anunta nu doar de retele wifi deschise, ci si de cele securizate, difuzorul pare suficient de puternic…

        (Citează)

  3. Ceva minusuri/inconveniente la el?

      (Citează)

  4. Sa fiu al naibii daca m-ar fi deranjat sa fie la fel de gros ca celalalt telefon (poza 3) iar spatiul sa fie suplimentat de o baterie si mai puternica. Sa fi avut 3-4 zile durata bateriei la utilizare medie, un vis!

      (Citează)

  5. @sabotor -eu pe sensation am igo la rezolutie 540 x 960 si se vede full screen

      (Citează)

  6. Eu as alege varianta Maxx, mai goasa un pic dar cu o super baterie de 3300 MAh.
    PS: aveai pe undeva notat ce aplicatii folosesti in mod curent pe telefon, dar zau daca mai gasesc.

      (Citează)

    • Trebuie sa fac un FAQ si sa-l postez mare pe site, ca ma tot intreaba lumea doua lucruri: de ce nu mai scriu pe mobbi.ro si ce aplicatii folosesc pe Android.
      La a doua intrebare voi actualiza lista, ca s-au schimbat multe de la acel post de acum doi ani.

        (Citează)

  7. Linux – ce versiune de iGO? Eu am 8. ….ceva si a trebuit sa pun ceva skin facut de unu’ ca sa se vada full screen. Ma rog, nici ala nu e full screen, ca are o dunga neagra in partea de jos.

      (Citează)

  8. Super telefon l-am vazut la profesorul meu de Drept Civil tot mai glumea el ca i-a luat sotia telefonul asta si nu prea s-a obisnuit cu el si din gresala l-a scapat pe jos de pe catedra din amfiteatru si nu a patit nimica nici zgariat nu a fost .
    Gorrila Glass rullz !

    Ce e si mai impresionant e varianta MAXX care are o super baterie pt un astfel de smartphone cu un astfel de ecran si chiar daca nu poti sa o schimbi se merita .

    Singura mea problema cu el e ca are 4.3 inch i mean wtf is with everybody mai faceti si voi telefoane mai mici !

    PS : Dabia astept sa vad cum se misca SONY Xperia S .

      (Citează)

  9. Nu inteleg de ce ai face un telefon atat de subtire. Ce avantaje are?

      (Citează)

  10. Off topic
    @sabotor, @linux: unde ati găsit iGo ?

      (Citează)

  11. Era la un moment dat pe market. Dar acum cica varianta de android nu mai e disponibila pentru end-useri ci numai pentru “business partners” – companii de telecom, producatori de telefoane. Parca aplicatia era gratuita si trebuia sa platesti pentru harti. Acum insa cred ca numai pe piratebay mai gasesti. Ma gandesc ca si astia se plang ca-s piratati…

      (Citează)

  12. telefonul arata superb, un review video ar fi bun

      (Citează)

  13. Telefonul arata interesant si, tinand cont ca Samsung si HTC n-as lua niciodata, cred ca e un bun rival pentru noul iPhone care se anunta (si-asa sunt foarte fragile si pretentioase). La partea de software, insa… Android. Brrr. Si 2.3. Ca tot vorbeai de update-uri, daca abia acum a iesit telefonul cu versiunea asta, cand crezi ca o sa scoata un update la ICS? Ca si tu te plangeai ca telefonul tau (care nu e cea mai proaspata capsuna de pe piata) nu e pe lista de update-uri. So… Cred ca mai bun e un Windows Phone, dar na… Zic si eu, nu comentez :)

      (Citează)

  14. @Andreea Eu am avut NOKIA si Ericsson pana acum, niciodata un Samsung sau un Motorola, insa am ales HTC cand a venit revolutia androidiana acum 2 ani. In afara de cateva inconveniente referitoare la lipsa de experienta a celor de la HTC in ceea ce priveste partea radio a telefonului Desire, sunt foarte multumit. Ok, da vreau sa il schimb pentru ca am o memorie interna pe nand de toaqta jena, sub 150MB cu ROM-ul stock si suficienta cu cele ROOT-ate care sunt instabile si mi-au mancat nervii. Insa, cercetand piata am decis sa ii acord o sansa gigantului corean. Nu spun ca Motorola e un brand prost, insa nu sunt aproape de ideile si de filozofia lor, mi se par exact ca masinile americane. De pilsa, americanii sunt innebuniti mai nou dupa automobile coreene (vezi Hyundai SantaFe) asa cum sunt si dupa Samsunguri (SkyRoket). Poate ne-a venit noua randul sa ne luam Motorole, sau poate numele de Razr il va duce pe culmile succesului cum a fost vechiul clamshell Razr la vremea lui. Cert e ca o carcasa mai ciudata nu ma face sa il aleg in defavoarea lui SGS 2.

      (Citează)

  15. E o porcarie. recomand galaxy nexus. am un tx910 si am reusti sa ii stric bateria…deoarece e cu cip pe ea si cu memorie. am stat 2 luni pana am facut rost de o baterie. mototrola europe a zis ca bateria e o componenta si nu un acesoriu si nu s-au mai intalnit cu problema asta si nu poa sa imi trimita asa ceva ca nu au. deci motorola tot motorola ramane…de cacao

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus