un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Aici e iarnă grea, nu la noi

11 Feb 2012  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Uitați-vă la reportajul și la imaginile de mai jos ca să vedeți ce înseamnă iarnă grea și ninsoare adevarată. De cate ori se mai plânge cineva că în București nu sunt drumurile curățate ca vara sau că prin cartiere se circulă nasol să-i arătați aceste imagini din Vrancea.

Oamenii aceia nu doar că au casele sub zăpadă, de au săpat prin ea ca să poată respira, dar nu mai au mâncare, apa le îngheață în sticlă, animalele le-au murit și nu văd cum s-ar putea încălzi dacă nu mai ajung la lemne.



via Realitatea și ProTV.

    9 comentarii

  1. Terminati fratilor cu iarna din 54 . Sau daca nu e in bucuresti insaemna ca nu s-a intamplat ? In judetul vrancea si buzau este jale , lumea merge pe case pentru ca le-a acoperit zapada… Este foarte dubios ce s-a intamplat acolo si Moise Guran zicea bine aseara ca s-ar putea intervenii mult mai repede daca se cereau utilaje de la judetele care nu au fost afectate de zapada aia .

      (Citează)

  2. @Linux:

    Moise Guran este un tip destept, insa nu tot spune are si sens. Problemele majore de acum sunt ca au fost acoperite localitati (intamplator nu si Bucurestiul), facand aproape imposibila (sau in orice caz foarte dificila) viata oamenilor in ele. Nu de problemele de deszapezire a strazilor s-au lovit, ca sa ceara echipamente din alte parti. Si, oricum, chiar si echipamentele alea ar fi trebuit sa isi faca drum pana acolo unde ar fi fost nevoie, deci ar fi deszapezit mai degraba distanta pana acolo, decat sa sara in ajutorul oamenilor.

    Ca sa nu zic ca multe astfel de echipamente nu sunt adecvate drumurilor lungi. Cam e acoperire poate avea un buldozer?

      (Citează)

  3. @L!nuX: eu nu faceam decat sa arat cum a fost cea mai rea iarna din Bucuresti. Zicea ieri unul de la ANM, anul asta au fost 19 cm de zapada in observator, in judetul Buzau (sau Calarasi), in 54 au fost 170. In observator, zic. Gandeste-te ce inseamna sa viscoleasca 20 de cm si ce inseamna sa viscoleasca 170 cm. Ce inseamna 20 de localitati si ce inseamna jumatate de tara plus capitala.

      (Citează)

  4. @nashu_mare: Haide mai, ca le aduceau pe platforma. Sa nu exageram, se putea face mai mult. Dar nici nu e dezastrul pe care vor sa-l inventeze diversi.

      (Citează)

  5. Pe platforma pana unde? Eu m-am referit si la distanta parcursa de un buldozer in timpul functiunii. Cat crezi ca acopera?

    Mai mult, cate buldozere crezi ca pot lucra concomitent in acelasi loc?

    Cand incerci sa pui in aplicare planuri de genul asta, vezi ca, de fapt, nu au cum sa fie puse in aplicare. :D Lumea reala nu este StarCraft sa pui mai multe SCV-uri la munca si sa te astepti sa mearga.

      (Citează)

  6. Eu zic să pregătești deja articolul despre inundațiile care o să ne ia prin surpindere.

      (Citează)

  7. Dezapezire nu se face cu buldozerul, ajunge niste vole si niste lame serioase. In cazuri extreme freze, dar e deja SF in Romania.
    De dimineata infloreau stirile cu – primele carari s-au facut spre carciumi. :D
    Sau – militarii si jandarimii dau la lopata, civilii stau pe margine, eventual la carciuma.
    Imi amintesc ca looooong time ago cand picau 30-50 cm de zapada curatam incontinuu trotuarele prin curte si in fata portii nu stateam in casa ca berila ca doar “nu a fost niciodata sa nu fie cumva” si alte idei din astea bune de culcat pe o ureche.
    A mai aparut in presa si articole despre speculanti care umfla preturile nesimtit in asemenea momente (dupa parerea mea cei care iau painea de la ajutoare si o vand merita batuti cu lanturi in public).
    Oameni de la conducere care au ignorat codurile de alerta – caz penal deosebit de grav – curte martiala ar fi cel mai potrivit.
    @nea_caisa – zici foarte bine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus