un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un an cu termopane

26 Jan 2012  ·

TEHNOLOGIE  ·

20 comentarii

Acum aproximativ un an am înlocuit vechile ferestre ale camerei cu unele tip termopan. Nu ceva super-super, ci un model cu 3 camere, low-e luat de la Aplast. După ele mai am oricum şi un balcon pe care costă prea mult să-l închid.

Ce-am observat după un an de testare? (review de termopane… suuuper). Temperatura medie în cameră a crescut cu 2, hai 3 grade. Adică dacă înainte erau 21 de grade şi-mi era frig, acum sunt 23 şi ceva şi îmi este mult mai bine. Nu s-a transformat dintr-o dată din peştera în saună, n-au fost alte efecte senzaţionale, ci două grade în plus, dar care se simt.

Poate cel mai mare avantaj este liniştea. Ştiţi cum sunt termopanele, nu se mai aude nimic prin ele. Nu mai aud claxoane, nu mai aud petarde, nu mai aud zumzet de copii mici atunci când ies de la şcoală, nu mai aud vântul sau ploaia sau viscolul care este acum afară. Dacă nu poţi să dormi din cauza zgomotului stradal, pune termopane, diferenţa este imensă.

Dacă ţin bine minte, am dat 1100 de lei pe o fereastră de 900 x 600 cu deschidere dublă şi pe o uşă de balcon de 2000 x 800 cu deschidere normală, plus plase de ţânţari.

    20 comentarii

  1. 23 de grade ?!? la mine e 19 grade si cateodata mi se pare cald :)). de altfel in Franta temperatura “reglementata”, dupa care se fac toate calculele termice pentru locuinte noi este de 19 grade iarna (19 in living, 17 in camere). peste tot ai afise ce te indeamna sa incalzesti la 19.
    la birou stam la 20 si sunt in camasa/tricou.
    faza misto e ca de fiecare data cand vin in Romania iarna, la ai mei acasa, ei zic ca e ok iar eu mor de cald…

      (Citează)

  2. Diminuarea zgomotului intr-adevar este ceva de apreciat. Probabil nu stiai ce-i aia liniste inaite de termopane :))

    La mine e crunt. Daca am un geam deschis, aud tot ce e afara. Daca inchid tot, pur si simplu se face liniste. De iti vine sa urli :)

      (Citează)

  3. Dar de ce ai stat atâta timp fără termopane?

      (Citează)

  4. Eu nici la 23 nu am fost multumita, acum am 25-26 si e perfect. :)

      (Citează)

  5. Eu a trebuit sa pun umidificator la calorifer dupa ce s-au instalat termopanele, aerul a devenit prea uscat.

      (Citează)

  6. Inainte de termopane vedeam cum flutura pe mine hainele largi cand batea vantul afara (nu, nu e banc).

      (Citează)

  7. @enzo: serios? De obicei e invers…

    @nwradu: mai castigi vreo doua grade daca schimbi caloriferele comuniste pline de moloz cu ceva panou din otel cu transfer termic ridicat si suprafata radianta mare.

    Testat de mine.

      (Citează)

  8. Nashu – da. Blocul e foarte solid construit si am o aerisire excelenta, nu se face deloc condens, mai ales in camere. Am fereastra impartita in 3 si 2 parti se deschid, una e crapata pana seara cand ma pun la somn.
    La bucatarie e geamul crapat tot timpul, il inchid doar daca e vijelie afara.
    Pe toamna am programat o renovare la casa din zona rezidentiala :D. O sa pun termopane desi ferestrele clasice sunt ok, facute acuma 30-40 de ani la comanda.

      (Citează)

  9. Enzo, atunci ar fi bine sa iti iei masina de uscat rufe. Sa vezi ce misto creste umiditatea in camera! :))

      (Citează)

  10. Radule, esti avocat ? :))

      (Citează)

  11. dupa 10 ani am constatat ca termopanele mele trebuie schimbate pentru ca nu mai ofera protectie termica si fonica! nasol

      (Citează)

  12. @io – s-au uzat ?

      (Citează)

  13. @IO
    te sfatuiesc sa contactezi o firma din zona ta pentru a-ti oferi un sfat de specialitate, poate se pot inlocui garniturile sau schimba feroneria… astea sunt componente ale tamplariei care se deterioreaza cel mai repede din tot ansamblul unei ferestre.
    altfel… investitia va fi destul de mare…

      (Citează)

  14. E diferenta foarte mare, cu geamurile termopan se simte altfel. E o investitie ce merita facuta.

      (Citează)

  15. Daca doriti sa vizualizati oferte diverse ale producatorilor si comerciantilor de tamplarie pvb si geam termopan din Romania, puteti intra pe http://www.magazin-termopane.com

      (Citează)

  16. Da,sunt o achizitie buna mai ales ca piata este in plina crestere,dar conteaza foarte mult si firma de unde faci achizitia pentru ca in mare,indiferent de grosime sau nr de foi de geam ele confera aceeasi izolatie termica si fonica dar nu toate sunt durabile si de calitae,ma refer mai mult la tamplaria metalica.

      (Citează)

  17. Stiri Targoviste

    01/02/2015 la 2:40 PM

    Abia acum am aflat care este diferenta dintre tamplaria PVC si cea ALUMINIU. Se parea ca cea de PVC este mai buna, insa paradoxul este ca cea din ALUMINIU este mai scumpa. Plus ca cea din PVC nu permite formarea condensului.

      (Citează)

  18. Cred ca la acea vreme Aplast lucra cu profile pvc Rehau. Iti poti face o idee despre “afacerea” facuta calculand preturile termopanelor pe siteul nostru, http://www.termopan.org/termopane-preturi.html . Usa de balcon este considerata a fi o fereastra mai mare.
    In general lumea considera ca ferestrele cu geamuri termopan au rolul de a pastra caldura, insa la achizitie se ia in considerare si izolarea fonica si impiedicarea caldurii sa “navaleasca” vara in apartament (geamuri 4S = 4 anotimpuri).

      (Citează)

  19. Cel mai probabil ce ai cumparat in acea perioada de la Aplast este Profil Rehau 3 camere termice sau Aluplast Ideal 2000 cu geam termopan de 24 mm float+low e +argon. Daca ai ales varianta putin mai ieftina e clar profilul Ideal 2000. ( sunt fost angajat al Aplast-ului). Cand iti schimbi ferestrele vechi cu unele noi “termopane” sunt mai multi factori de influenta, nu numai cresterea temperaturii ambientale a apartamentului, ci si izolarea fonica, rezistenta la intemperii samd… Pentru mai multe detalii va stau la dispozitie pe http://www.facebook.com/daniplasttermopanebucuresti si pe http://www.daniplast.eu . Ganditi-va ca si ferestrele sunt un aspect important al caminului dvs. fie ca e vorba de o casa in renovare fie ca e vb de o constructie noua!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus