un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cardul Curaj

26 Jan 2012  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Mă uitam pe anunţul magazinului Koyos.ro despre noile “carduri Curaj“, în spatele acestui nume inedit (e pe ideea “curaj la cadouri”) ascunzându-se de fapt un card de cadouri. Vrei să-i faci cuiva cadou ceva de 500 de lei, dar nu ştii exact ce-şi doreşte? Dai acei bani pe un card Curaj de 500 de lei, îi faci cadou cardul respectiv şi cu el în mâna omul se duce şi-şi cumpără ce vrea de acea valoare.

Principiul nu este nou şi totuşi, gândindu-mă la practicile magazinelor online din România, nu este foarte răspândit la noi în ţară. Puţine magazine eliberează astfel de carduri cadou, iar cele care o fac în general nu bat monedă pe treaba asta, fiind doar o mică secţiune ascunsă într-un colţ obscur al site-ului.

Mie sistemul mi se pare foarte avantajos. Poate că e ziua unui coleg la muncă şi, în loc să primească acele bonuri cadou ce pot fi cheltuite doar prin Carrefour şi Cora, îi dai un card cadou la un magazin de IT&C, ca sigur găseşte ceva de luat. Sau la magazine de haine sau de articole sportive. Culmea mi se pare faptul că sistemul nu generează cheltuieli pentru magazinele online (e doar o chestie software, ca emiterea unui voucher), dar în practică magazinele fizice l-au implementat cu succes mai mare, aproape orice magazin de mall putând să emită aşa ceva la cererea clienţilor.

    7 comentarii

  1. În Băneasa parcă poți să iei voucher cadou pe care să-l folosești în orice magazin din mall (îți dau ei chiar mai multe vouchere de valori diferite ca să poți lua chestii de la mai multe magazine).

      (Citează)

  2. Nu prea e de success ca este mult prea impersonal pentru un cadou.

    E ceva de genu: “mai bine iti iei tu ce vrei ca pe noi oricum nu ne intereseaza de ce vrei tu, dar pentru ca suntem colegi avem obligatia sa iti dam niste bani de ziua ta.”

      (Citează)

    • Nu mi se pare impersonal. N-ai de unde sa stii daca cineva vrea un stick, un mouse smecher sau un media player, asa ca-i dai acest voucher. Se poarte foarte mult in strainatate (si la noi la fel, dar mai mult pentru magazinele de haine, ca sa-si aleaga direct persoana respectiva).

      @1nu: la foarte multe magazine se poate asta, direct din magazin.

        (Citează)

  3. @Ovi,
    Il poti personaliza cu un super mesaj, si in plus, ii poti genera o mare surpriza pentru ca putem trimite cardul si prin curier :)

      (Citează)

  4. Nu stiu pe nimeni care sa aiba un glob de cristal sau vreun alt ajutor la ghicit ganduri.

    Nimeni nu este in stare sa aprecieze corect ce isi doreste o persoana, nici macar cei care se presupune a fi apropiati (si de asta am avut parte de o groaza de momente nasoale pentru ca desfaceam cu mare nerabdare cadouri si cand vedeam ce am primit de fapt… ma dezumflam de tot).

    Nu mi se pare impersonal sa primesti bani/ astfel de carduri. Eu cel putin tin minte de unde au venit banii pentru cam toate cadourile pe care mi le-am cumparat singura.

      (Citează)

  5. n-am primit niciodata un card cadou, le exclud aici pe cele emise de companiile care “produc” bonuri de masă. Nici n-am oferit cadou pentru că până acum am reușit fie să surprind, fie știam ce și-ar dori.

    O idee bună, o să încerc în viitor

      (Citează)

  6. Eu ziceam de voucherul valabil în tot mall-ul pentru că așa nu ești limitat la un singur magazin.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus