un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Trei linkuri interesante

9 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

IGN vorbeşte despre jocurile pe PC în anul 2011. Articolul este interesant pentru că de fapt nu vorbeşte despre jocuri bune şi rele, ci despre evoluţia acestei pieţe. Am aflat, de exemplu, că tendinţa este de a oferi gratuit jocuri MMORPG. Chiar şi World of Warcraft am înţeles că suferă modificări şi va putea fi jucat gratuit până când ajungi la nivelul 20, ca apoi să ceară bani. Iar cele care nu cer bani probabil că îţi mai arată reclame sau încearcă să te taxeze pe servicii sau produse suplimentare.

Pe CNN am găsit articolul unei femei ce scrie despre “mobile tech”. E o mică analiză interesantă despre motivul pentru care codurile QR totuÅŸi nu prind la lume ÅŸi arată câteva statistici bune de ÅŸtiut, precum faptul că 8 din 10 studenÅ£i habar nu au ce e un astfel de cod ÅŸi cum trebuie citit.

TechShop este o firmă din SUA care îţi pune la dispoziÅ£ie spaÅ£iu în ateliere mecanice pentru a face… ce vrei tu. De obicei produse DIY, aÅŸa cum făceam ÅŸi noi în ÅŸcoala generală la orele de “Atelier”, dar din imagini aceÅŸtia par a avea scule serioase. Serviciul este “membership-based”, adică plăteÅŸti ca să poÅ£i avea acces la un astfel de atelier de câte ori simÅ£i nevoia să te relaxezi la traforat sau vopsit sau la vreun strung. Ca să vedeÅ£i din ce mai fac unii bani…

    6 comentarii

  1. World of Warcrat e gratis pana la level 20 de prin august.
    Am fost jucator inrait pe perioada Burning Crusade, dar m-am lasat. Am profitat de trial si mi-am dat seama ca jocul va muri. Un articol mai detaliat am scris aici: http://www.acsel.ro/2011/08/25/de-ce-va-muri-world-of-warcraft-motive/

    Tind sa cred ca PCurile vor deveni platforma de care vei avea nevoie ca sa te joci MMORPGuri, pentru ca deja vedem jocuri lansate intai pe consola si dupa portate, bine sau prost, pe desktop.

    Astept sa vina Microsoft cu suport oficial pentru Xbox 360 in Romania.

      (Citează)

  2. Interesanta ultima idee. Oare la noi o prinde?

      (Citează)

  3. Of. Wow, si ABSOLUT toate celelalte mmorpg-uri sunt free to play pana la un anumit nivel si cu anumite restrictii, dintotdeauna. Nu de curand, “ca asa e tendinta”, nu din august. Dintotdeauna. In 2002 m-a prins microbul cu Anarchy Online, stiu exact despre ce vorbesc. Nimic nou sub soare.

    Iar sa scrii un articol bolduit care se bazeaza doar pe cum crezi tu ca sta industria bazandu-te pe impresiile obtinute folosind un trial account si probabil nejucand jocul pana la capat este cel putin tras de par. Wow nu va muri, cel putin nu curand. Isi pastreaza aceeasi cantitate uriasa de paying subscribers constanta in ultimii 3 ani, iar end-game encounters sunt updatate periodic.

      (Citează)

    • @mihai: nici eu nu cred ca va muri, dar cica a ajuns la o limita superioara a abonatilor si de asta au facut tot felul de modificari. Oricum, Blizzard stie ce face. Se mai satura si lumea de WoW, e normal asta, dar apare Diablo 3 si tot asa.

      Sunt curios cum va fi acel Star Wars MMORPG. Mai ca l-as incerca si eu.

        (Citează)

  4. mda si io sunt curios de swtor. o well, te anunt pe 15. nu, nu l-am cumparat ca m-am cam acrit de cand cu rift, insa am acces la cel putin un early start account :D

      (Citează)

  5. Ce misto ar fi sa fie si la noi un TechShop. Desi nu-s mare indemanatic chiar m-as juca cu astfel de chestii :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus