un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Scandalul de la Monnet, partea doi

9 Dec 2011  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

M-am amuzat ieri privind ştirile ProTV şi evoluţia scandalului elevei de la Jean Monnet violată de profesorul ei de sport. Nu-i frumos, dar eu m-am amuzat de evoluția cazului, nu de faptele săvârșite.

Cică apărarea profesorului este că nu ştia că eleva cu care a făcut sex e minoră. Pare logic, nu? De unde să ştie un profesor ce vârstă are unul dintre elevii săi? Adică un elev de clasa a 12-a sau cât o fi fost respectiva elevă poate avea oricât între 8 şi 66 de ani, nu? Apoi, ce contează vârstă? E acuzat de viol, care e ilegal indiferent de vârstă, nu mai contează aici că avea peste sau sub 16 sau 18 ani.

Mai tare este că elevii liceului ţin cu profesorul, nu cu colega lor. La ştiri s-a zis că elevii vor să pună bani la un loc pentru a-i angaja profesorului un avocat de top. Păi cum vine asta? Fetelor, iată de ce trebuie să fiți populare în liceu, altfel la nevoie colegii vă înjunghie în spate.

Înţeleg că profesorul este deja reprezentat de Paula Iacob, o doamnă în vârstă pe care am mai văzut-o la televizor reprezentând oameni de afaceri în scandaluri de cel mai înalt nivel. Sigur are profesorul nevoie de alt avocat? Oricum, să o auzi pe Paula Iacob vorbind despre violuri şi sex cu eleve este foarte haios.

Chiar nu-i nimeni pe aici de la Jean Monnet ca să zică ce se întâmpla de fapt acolo?

    13 comentarii

  1. Aspectul 1: in clasa a 12-a sunt destui care au deja 18 ani impliniti. In catalog, din cate tin minte nu e indicata si data nasterii, CNP sau alte cele.

    Aspectul 2: se vorbea ca “minora” a declarat ca a fost violata de 3 ori in 2-3 zile. Ori dupa ce treci prin asa ceva, PRIMA OARA, si ai capul pe umeri, te duci si reclami direct, nu mai astepti si tura 2, 3; Ba chiar din reportajul de pe ProTv se spune ca a mers si in Disco dupa una din partide; zic si eu;

    Aspectul 3: something’s fishy; din moment ce elevii il sustin pe prof; din moment ce elevii zic ca nu pot face declaratii ca au fost intimidati de tacsu’ minorei; din moment ce au existat declaratii in presa ca era un fel de concurs intre “minore”, care si-o ia la scorbura mai repede si eventual de la mai multi profi.

    Cred ca si minora tine cu profu, doar ca tacsu’ are ultimul cuvant si ea nu vrea sa-si piarda mostenirea pentru educația fizică facultativă de la munte.

    Nu stiu cum e cu justitia la noi, dar din filme – cred ca avocatul profului vrea sa indrepte cazul spre “sexul a fost initiat de fata iar el nu stia ca e minora”;
    PS: minor e cineva si daca mai are 1 zi pana la majorat.

    my 2 cents

      (Citează)

  2. Si eu merg pe aceeasi idee ca tipa a vrut, profu si-a facut treaba, iar cand a aflat tacu, s-a lasat nasol.

      (Citează)

    • @acsel: am scos linkul cu fotografiile ei. Violata sau nu, nu mi se pare ok sa o arat si cum arata. Chiar si la televizor sunt obligati sa nu-i arate fața in clar si asta mi se pare o idee buna.

      @Andreea: ca profesor omul nu are nici o scuza. De asta a fost si dat afara si nu cred ca isi va gasi asa rapid un loc de munca. Acum insa discutam mai mult din punct de vedere juridic, daca a fost viol sau nu in acceptiunea legii. Daca tribunalul decide ca n-a fost viol, ci au facut sex consen.. xual sau cum se cheama cuvantul :D, tot nu poate fi scuzat intrucat era cadru didactic si are alte misiune in scoala.

      Bine, asta ridica si alta discutie. Daca se abtinea, iar dupa ce respectiva domnisoara termina liceul faceau sex 7 zile de 8 ori, ar fi fost ok? Asa, a doua zi dupa absolvire.

        (Citează)

  3. Ideea e ca ala, ca profesor si, se presupune, om matur, ar fi trebuit sa stie mai bine de atat. Putea frumos s-o refuze, s-o inchida intr-o camera, sa-l cheme pe taica-su la scoala, sa stie si ala ce poama e fii-sa. Asta cu “nu stiam ca e minora” e doar circ ieftin, nu conteaza cati ani are, conteaza daca a vrut sa faca sex sau nu si faptul ca el nu a fost in stare sa se abtina. Ce-ar fi acum sa te duci la doctor, sa-ti tranteasca o anestezie totala si sa te trezesti peste o ora ca cineva a facut sex cu tine fara ca tu sa vrei? Profesorii, doctorii, politistii, etc, sunt oameni cu putere (teoretic), ar trebui sa fie capabili sa ia niste decizii mai bune de atat.

      (Citează)

  4. @Ariel
    In catalog, la sfarsit, este un tabel cu elevii si datele acestora (domiciliu, data nasterii, telefon parinti etc)

      (Citează)

  5. @DevHell:

    Ar fi cam ciudat: un profesor care sa se uite la sfarsitul catalogului, “asta e minora, asta e minora, asta nu mai e, de abia astept excursia”.

      (Citează)

  6. Eu ma refeream la abtinut din ala total, all the way, nene. Ce crezi ca ar putea omul ala, care are 25-26 de ani, ca mine, sa gaseasca la o tipa de 17 ani?
    Ok, sex, e proaspata, e dispusa la o mie de chestii, dar mai departe? Chiar crezi ca ar putea avea aia doi o relatie, acum sau dupa ce da aia bacul?

    Poate peste 10 ani, cand se mai coace si aia si ala e dispus sa aiba o relatie serioasa, da, dar o relatie intre cineva de 17-18 ani si cineva de 26-27 nu prea cred ca ar putea avea succes pe termen lung.

    Ala trebuia sa stie ca rolul lui e sa predea si sa indrume copiii (ca asta sunt – copii, indiferent ca au 17 sau 20 de ani), nu sa-si caute partenera de sex (pentru ca, revin, nici nu pot sa cred ca poate fi vorba de o relatie in adevaratul sens al cuvantului).

    Dar da, ar fi fost oarecum mai moral sa astepte partidele de sex dupa absolvire. In aia urlau hormonii oricum, ala n-ar fi zis nu, mai ales ca era mult mai safe, in 2 luni isi dadeau seama ca de fapt fiecare vrea altceva si nimeni nu avea de suferit efectiv.

    Ca a fost sau nu viol, nu ma pot pronunta, dar ma deranjeaza ca ala si-a incalcat atributiile. Jobul lui e altul – in niciun caz nu cred ca scrie pe fisa postului ”sex cu elevele”. Ca nu-si va mai gasi acum un job, asta este strict problema lui. Cum iti asterni, asa dormi.

    PS: sterge, te rog, comentariul meu cu acea mica rectificare – am facut-o degeaba, nu stiu ce-am citit si am avut impresia ca ”si”-ul e in plus. Multumesc.

      (Citează)

    • Depinde, mie mi se pare adevarat si ce zicea piticigratis ca majoritatea condamna relatiile cu astfel de tinere mai mult din invidie, pentru ca ei nu au sanse.

      Dincolo de asta, vorbeam doar de relatii sexuale, nu de relatii-relatii. Nu cauta nici unul de acolo o relatie serioasa.

        (Citează)

  7. Da, no problemo, cine chiar vrea sa o gaseasca, o gaseste. Dar dupa ce o vezi si ce poze are, nu prea poti spune ca nu a vrut.

      (Citează)

  8. buna all,ca sa imi dau si eu cu parerea ,rolul unui profesor este sa predea nu sa umble cu limba scoasa cu elevele prin excursii la munte,daca vrea sa sedistreze sa o faca separat,si sa shi-o tina in pantaloni,si acu sincer fata era minora indifrent ca actul sexual a fost consimtit ori nu .profesurul a facut sex cu un minor,deci ar fi considerat si pedofil nu doar violator.si da eu cred ca aluat-o cu japca mai ales ca era si beata.si merita sa infunde puscaria mult si bine,pt ca prostia trebuie platita nu scuzata.

      (Citează)

    • @magiriano: faci o confuzie pe care o fac si majoritatea romanilor, necunoscand legea. AI VOIE sa faci sex cu un minor care are intre 15-18 ani, pedepsindu-se doar anumite cazuri restranse. Daca o femeie are intre 15 si 18 ani si a zis “da, vreau sa fac sex cu tine”, atunci e legal. La 18 ani deja ai voie sa te casatoresti fara consimtamantul altcuiva. Daca esti profesor, n-ai voie sa faci sex cu o eleva de-a ta, chiar daca are 15-18 ani.

      Uite mai jos din codul penal:

      Art. 198. – Actul sexual cu un minor
      Actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasi sex care nu a împlinit vârsta de 15 ani se pedepseste cu închisoare de la 3 la 10 ani siinterzicerea unor drepturi.

      Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza actul sexual, de orice natura, cu opersoana de sex diferit sau de acelasi sex între 15-18 ani, daca fapta este savârsitade tutore sau curator ori de catre supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori daca faptuitorul a abuzat de încredereavictimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia.

      Daca actul sexual, de orice natura, cu o persoana de sex diferit sau de acelasisex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea debani ori alte foloase de catre fãptuitor, direct sau indirect, victimei, pedeapsa esteînchisoarea de la 3 la 12 ani si interzicerea unor drepturi.

      Daca faptele prevazute în alin. 1-3 au fost savârsite în scopul producerii demateriale pornografice, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani si interzicerea unor drepturi, iar daca pentru realizarea acestui scop s-a folosit constrângerea,pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.

      Când fapta prevazuta în alin. 1 a fost savârsita în împrejurarile prevazute în art.197 alin. 2 lit. b) ori daca faptele prevazute în alin. 1-4 au avut urmarile prevazute înart. 197 alin. 2 lit. c), pedeapsa este închisoarea de la 5 la 18 ani si interzicerea unor drepturi.

      Daca fapta a avut ca urmare moartea sau sinuciderea victimei, pedeapsa esteînchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi

      Art. 199. – Seductia
      Fapta aceluia care, prin promisiuni de casatorie, determina o persoana de sex feminin mai mica de 18 ani, de a avea cu el raport sexual, se pedepseste cuînchisoare de la 1 la 5 ani

      De aici http://www.scribd.com/doc/50724858/20/Art-198-Actul-sexual-cu-un-minor
      Si articolele urmatoare sunt interesante.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus