un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Toate trei Kindle-urile noi ajung si in Romania

5 Dec 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Ca recapitulare, noile Kindle sunt în România astfel:

Kindle simplu, cu mai puţine butoane – i-am făcut review. Se poate lua de la eMAG la 499 lei, dar zilele acestea Groupon a tot avut o ofertă la preţul de 379 lei pe bucată (azi nu cred că este, dar nu se știe în viitor).

Într-un fel mă enervează aceste oferte de tip “doar azi” care apoi se repetă de mai multe ori. Adică ori e ocazie unică ori nu? Eu mă gândesc că aici sunt trei variante la mijloc:

 • magazinul care vinde de fapt produsul are pragul de profit (sau măcar de break-even) calculat la un număr X de produse vândute şi repetă oferta până când ajung la acel număr de vouchere date;
 • oferta este atât de bună încât statisticile spun că ar fi cumpărat-o şi mai mulţi oameni, dar n-au fost pe fază în acea zi sau n-au ştiut de ea, aşa că se repetă ofert pentru a da o a doua şansă (şi a treia, şi a patra…) altor cumpărători;
 • e doar o manevră de marketing şi ţi se spune “doar azi” ca să te convingă să cumperi pe loc, dar e de la început gândită promoţia pe mai multe zile.

Kindle Touch, cu touchscreen şi baterie mai mare – apare ca fiind disponibil la eMAG la precomandă, la următoarele preţuri:
eBook Kindle Touch Wi-fi – 589 lei la eMAG (5 decembrie 2011)
Ebook Kindle Touch Wi-fi 3G – 884 lei la eMAG (5 decembrie 2011)

Cred că e cel mai bun Kindle deoarece are şi baterie mai mare (dublă), poţi asculta şi muzică la el şi în plus, dacă îl iei pentru funcţia de pseudo-tabletă/cititor de ziare online/mapă de documente şi îl vei folosi foarte des şi în diverse moduri, atunci vei aprecia ecranul tactil.

Kindle Fire – e tableta lor color, cu Android şi preţ foarte mic în SUA, unde costă doar 200 de dolari. Cred că sunt primul din România care i-a făcut un review şi găsiţi acolo toate detaliile pro şi contra. La noi o aduce Evomag și recent i-au tăiat 50 de lei din preț.

  6 comentarii

 1. Buna asta: Kindle Touch ~600 ron. ~400 de ron pe Amazon US cu tot cu livrare. Haha, ha.

    (Citează)

 2. Nimic despre Nook si Kobo ?

    (Citează)

 3. Amazon livreaza Touch-ul. Cel putin cel din US.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus