un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung Galaxy Note!

8 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

E posibil să fi spus în review-ul lui Galaxy Nexus că acel telefon nu mi se pare foarte mare şi pentru că aveam la mine şi un Galaxy Note, un model cu adevărat gigantic: 5,3 inci în diagonală! Mi-a venit de la eMAG, unde este deja in stoc încă dinainte de lansarea sa oficială în România.

Note-ul rulează Android 2.3.5 (nu 4.0 ca fratele Galaxy Nexus) şi este cel mai mare telefon pe care l-aţi văzut vreodată. Este cu adevărat o paletă de ping-pong şi chiar şi eu abia îl pot ţine cu o singură mână. Totuşi, este surprinzător de subţire şi de uşor, ca şi în cazul lui Galaxy Nexus, iar bateria este de 2500 mAh.

Acum, mă gândesc că ar fi necinstit să spun că Note e un telefon. Este şi o tabletă, este şi un asistent personal. Are stylus, iar acesta deschide câteva posibilităţi foarte interesante. Poţi să desenezi, să schiţezi, să semnezi pe ecran, dar cel mai mult mi-a plăcut că poţi face foarte rapid un screenshot, pe care apoi poţi face notiţe sau modificări. Exemplu clasic este cel în care faci un screenshot în Google Maps, apoi cu stylusul încercuieşti ceva pe hartă şi scrii “ne vedem aici”, apoi din aceeași interfață trimiți imaginea prin email sau pe rețele sociale.



Am zis că este şi o tabletă pentru că la 5,3 inci de ecran Super AMOLED poate fi folosit şi pentru a citi cărţi, pentru browsing de lungă durată sau chat-uri pe messenger. Să nu uităm că una dintre primele tablete, Dell Streak, avea doar 5 inci. Iar asistent personal l-am numit pentru partea de stylus, memo-uri, notițe, calendar șmecher, tastatură cu swype în romană (varianta HD, nice!), toate fiind mult mai ușor de folosit pe acest ecran, nu doar o soluție de compromis până dai de un calculator normal, așa cum sunt pe majoritatea smartphone-urilor, .

Mai multe în review-ul care este pe “coming soon”.

    5 comentarii

  1. Imi place tare mult ca si mini tableta/agenda dar pretul ca si la Flyer e unul mare. Asteptam sa scada pretul sau poate vine un alt producator cu ceva mai accesibil :)

      (Citează)

  2. Frumos, o adevărată bijuterie marca Samsung.

      (Citează)

  3. Picasso! :P

      (Citează)

  4. Parerea mea este ca se adreseaza mai mult segmentului business

      (Citează)

    • @ipo: am talent, nu? :D

      @Shoptimist: asa este, da. Pentru majoritatea oamenilor e greu sa o tina in buzunar, la acea dimensiune, sau chiar si in mana.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus