blog demisec cu note fine de tehnologie

Înapoi la butoane! Urmăriți-mă și pe Instagram și YouTube.

Mare concurs cu Windows 7! Dau premiu un smartphone HTC Radar

7 Nov 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

79 comentarii

Update: concursul s-a încheiat, urmează să citesc ce ați scris și să aleg câștigătorului unui HTC Radar. Durează câteva zile.
___
Pornesc astăzi un concurs care are ca temă Windows 7, sistem de operare ce a împlinit 2 ani pe 22 octombrie, și trebuie să scrieți ce anume vă place la el și cum vă ajută în muncă sau distracție. Premiul pe care îl puteți câștiga este un smartphone HTC Radar, un model cu Windows Phone 7.5 oferit de Microsoft.

Ca o paranteză, nu-mi vine să cred că au trecut deja doi ani de la lansare. Eu folosesc Windows 7 încă de la o versiune release candidate, deci și mai de mult timp, şi parcă ieri abia scriam că am instalat-o şi că se mişcă extaordinar şi că are o grămadă de funcţii bune în ea. Acum, când văd XP-ul, parcă văd epoca de piatră şi Windows 3.11, aşa de urât şi de lipsit de eficiență mi se pare. Dar deja v-am zis asta în diverse review-uri la SkyDrive, shortcut-uri utile, software gratuit unu şi doi.

Bun. Concurs. Premiu un HTC Radar, care e un smartphone foarte bun, vă asigur. Dacă sunteţi din Bucureşti, câştigaţi şi un tur de onoare al sediului Microsoft, ceea ce va fi o altă experienţă interesantă.

Vă puteţi înscrie de astăzi şi până pe 21 noiembrie (2 săptămâni). Pentru a participa trebuie să scrieţi un text (sau video) despre Windows 7. Poate fi despre cum vă ajută această versiune să vă faceţi mai uşor treaba, ce feature vă place cel mai mult, ce noutate apreciaţi cel mai mult faţă de vechiul XP sau Vista sau, de ce nu, un tutorial despre ce utilizați mai des din Windows 7.

Dacă aveţi blog, scrieţi pe blogul vostru un post (dacă includeţi şi un link către nwradu.ro rămân recunoscător), şi apoi lăsaţi un comentariu aici cu linkul către articol, pentru înscriere, altfel n-am cum să știu că participați. Sunt sigur că bloggerii cu care am fost în Covasna acum câteva luni, la invitaţia Microsoft, vor avea idei şi inspiraţie, aşa că mă bazez pe De Ce, Denisuca, Ştefan, Nihasa, Hoinaru sau Dan Dragomir să dea tonul.

Dacă nu aveţi blog, puteţi scrie chiar aici în comentarii.

Cum aleg câştigătorul? Citesc tot ce aţi scris şi dau telefonul persoanei care a avut cel mai interesant post sau de la care am învăţat ceva nou. Total subiectiv.

Când aleg câştigătorul? Păi în funcţie de câţi se înscriu în cursa pentru un HTC Radar, poate dura câteva zile după data de 21 noiembrie până citesc totul şi fac un clasament şi aleg pe cineva, aşa că nu pot estima clar. În principiu n-ar trebui să dureze mult.

Un like pentru blog, în caseta din dreapta sau aici, e binevenit!

  79 comentarii

 1. Adaug si eu postul meu. Se gaseste aici, pe skydrive, în formatul în care l-am gândit (cu poze, aranjat)

  http://is.gd/win7_nwradu_entry_Ariel

  Windows 7 – sistem de operare (punct)

  Chiar dacă e concurs, nu înseamnă ca e lingușeală. Pornind de la temă: sistem de operare, pentru PC-uri, opțiunile acum disponibile “pe piață” sunt variate; însă datorită accesibilității, popularității și disponibilității variate de soft pentru această platformă, consider Microsoft = soluția cea mai abordabilă.
  Sistemul de operare, prin definiție, trebuie să-i permită utilizatorului acces la resursele hardware. De-a lungul timpului, am lucrat cu întreaga gamă – de SO – pentru PCuri (link, comentariu #2). Windows 7 este o revelație, deoarece îmi permite să îmi ating scopul mult mai repede, venind echipat ca nivel bază cu o serie întreagă de aplicații folositoare; anterior Win7 apelam la o multitudine de soft-uri suplimentare, care folosite împreună dădeau rateu, exact când aveam eu mai mare nevoie.
  Funcțiile de bază ale Win 7, odată descoperite pe lângă creșterea productivității muncii, m-au făcut să devin dependent complet. A reveni acum la oricare din versiunile anterioare (in ordine inversă): Vista, XP, 2000, ME, 98SE, 98, 95, 3.11 pentru mine e ca și cum ar trebui sa trec de la o mașină mică cu servodirecție la un camion cu transmisie mecanică (sau servo-mușchi). Acestea sunt, oarecum în ordinea importanței pentru mine:

  1. Funcția de căutare și lansarea rapidă a programelor din Start.
  2. Organizarea extrem de rapidă a ferestrelor în spațiul de lucru.
  3. Snipping Tool
  4. Problem Steps Recorder
  5. Tableta – pen input.
  6. Scurtăturile din taste și apelarea diverselor programe:
  7. Ca un adevărat SO, are implementată funcția de schimbat imaginea de fundal automat.
  8. Previzualizare în timp real și selecția instanței dorită a programului rulat.
  9. Windows XP Mode
  10. Driverele pentru periferice și alte dispozitive.
  11. Selectare imprimantă implicită în funcție de locație.
  12. Setare nivel volum independent de aplicație.
  13. Calibrare monitor pentru culori cât mai reale.

  Sper ca Windows-ul să evolueze și mai mult. Dacă mă uit în urmă și văd de unde s-a plecat și unde am ajuns, tind să cred că vom fi puși în fața unor schimbări destul de radicale, pt SO-uri, cât de curând.
  Trec aici – poate reușesc să-mi fac timp – anul acesta (2011) să apuc să testez Win 8.

    (Citează)

 2. Salut,

  Acasa folosesc Windows 7 x64 inca de la lansarea RC si pot spune ca a fost genial gandit. Felul in care se misca, felul in care se pastreaza in timp, felul in care iti gaseste orice instantaneu, toate sunt la superlativ, dar pot sa va spun toate aceste sunt si mai bune in Windows 8, pe care il am instalat intr-o partitie si ma joc din cand in cand cu el.

  La munca folosesc de asemenea Windows 7 x86 de aproape 2 ani fara sa il reinstalez in tot acest timp, cu mentiunea ca am avut parte de o surpriza foarte placuta din partea lui :). Am schimbat calculatorul dar am pastrat HDD-ul, eram convins ca va trebui reinstalat, dar cand l-am pornit, ce sa vezi, surpriza, si-a instalat singur toate driverele pentru noua configuratie de sistem, ne fiind nevoie de nici o interventie din partea mea.

  In concluzie Windows 7 e zeu pe treaba lui :)) pana la Windows 8.

    (Citează)

 3. @Gabi,
  ai win8 bootabil ? (deci nu in vreo masina virtuala?)

  intreb ca eu as fi un pic timorat sa mi-l instalez in boot, inca din faza asta…

    (Citează)

 4. Da este bootabil. Este adevarat ca nu se merita instalat pentru a lucra pe el zi de zi, oricum se misca foarte foarte bine iar aplicatiile pornesc instantaneu si mai ales repornesc instantaneu pentru ca raman cumva pornite dar nu mai folosesc resurse.

    (Citează)

 5. Primul contact cu Windows 7 a fost de-a dreptul neplacut. Deoarece am ramas fara PC sora mea mi-a imprumutat notebook-ul ei cu windows 7 starter si spre rusinea mea trebuie sa recunosc ca m-am descurcat ca o pustoaica de 70 de ani ce vede pentru prima data un calculator. Recunosc ca in momentul in care l-am primit traceam printr-o pasa proasta (multe ore suplimentare la servici) si a trebuit sa stau 5 minute pana m-am lamurit de unde il pot inchide. Spre norocul meu in cateva zile mi s-a reparat PC-ul si am revenit la XP-ul meu cel de toate zilele.
  De ceva timp insa mi-am schimbat job-ul si surpriza ..laptopul pe care l-am primit are Windows 7, asa ca de voie sau mai bine de nevoie, am inceput sa lucrez cu el, sa-l explorez si mai ales sa-l plac :)). Meniul e destul de frumos structurat, imi place si caseta de search, nu pot sa nu ma minunez de rapiditatea cu care apar si dispar ferestrele, imi place rapididate cu care se misca si accesibilitatea comenzilor, nu am avut inca timp sa-mi bag nasul prin toate cotloanele sale dar voi avea ocazia si sigur o sa am mult mai multe de povestit.

    (Citează)

 6. Am văzut târziu concursul tău, sper că am şi eu o şansă, deşi mă-ndoiesc. Oricum, tema e fix pe gustul meu, mi-a plăcut Windows 7 de prima oară când l-am folosit.

  Am scris un post pe blog: http://andreim.com/2011/11/de-ce-windows-7/

  Baftă tuturor! :)

    (Citează)

 7. Win7 a beneficiat de un management de proiect foarte bun. Diferenta data de managerul de proiect este substantiala, si vedeti succesul lui Office 2007 versus Windows Vista. Win7 reuseste sa faca acel salt al experientei utilizator pe care, la vremea lor, l-au reusit Win98 si WinXP. De ce spun asta: pentru ofera o experienta consistenta atat utilizatorului de acasa (jocuri, multimedia, browsing), utilizatorului de la birou (office browsing, aplicatii office, lucru in retea) dar si profesionistului IT. Pe de alta parte, se preteaza atat infrastructurilor mari de calculatoare (deployment facil, fara cerinte de upgrade wks majore), dar si home userilor. Este in mod clar axat spre utilizatorii mobili, insa nici desktop-ul nu este de neglijat (functia Sleep de 10 secunde imi este utila mie, cand inchid/deschid laptop-ul, dar si secretarei care nu mai trebuie sa opreasca computerul la temrinarea programului). Un alt aspect: are acele facilitati care permit scurtarea uriasa a timpului de lucru; pentru un proiect practic lucrez acum de 3 ori mai putin timp decat pe XP, prin simplele functii de desktop si cautare. Pentru acasa, stiu foarte multi dintre voi. folositi tone de miniaplicatii, zeci de playere si codec-uri etc.; WHY? doar ca sa-i dau in cap lui Bill? Am Win7 de sase luni, RC0, si nu mai imi trebuie altceva decat Media Player, Photo Gallery si IE8. La job, acolo unde se vede adevarata capacitate a produsului, dragi miniadmini: nu mai trebuie sa instalati practic nimic in plus – utilizatori limitati, aplicatiile native si antivirusul gratuit (da, acum exista un AV gratuit care este perfect in aceasta situatie); pentru ca puteti lua amenda penala si pentru WinRAR. Ca si test, am facut in 2 zile o prezentare PPT folosind numai uneltele native si sa nu uitam ca pe XP as fi lucrat probabil 6 zile sau chiar mai mult. Componenta de conectivitate este excelenta chiar si cu stick-uri de telefonie mobila, reteaua merge incomparabil mai rapid, conectarea bluetooth este o alta viata s.a.m.d. Iar daca ai si un Windows 2008 in retea, totul capata alte dimensiuni.

    (Citează)

 8. Mă înscriu și eu la concurs, cam pe ultima sută de metri. :D http://blog.1nu.ro/windows-7-un-gigantic-salt-inainte-pentru-microsoft.html

    (Citează)

 9. mai ai nevoie de altceva cand te joci si navighezi cu windows 7?

    (Citează)

 10. Procesul de instalare a Windows 7 a durat cca. 17 minute, intervenţia utilizatorului asupra acesteia fiind minimă. Practic cel mai complicat pas al instalării este configurarea partiţiilor care, spre uşurarea utilizatorilor de Windows, se face în mod grafic şi doar din câteva click-uri. Totuşi procesul de instalare are şi bilele lui negre: în locul licenţei nu se regăseau decât câteva propoziţii prin care se făcea referire la un fişier de pe CD care ar conţine termenii de licenţiere ai Windows 7. Nu văd cum cineva ar putea citi licenţa şi să cadă sau nu de acord cu ea de vreme ce nu are niciun sistem de operare pe PC. Bănuiesc însă că acest lucru se va schimba totuşi odată cu lansarea produsului pe piaţă, aşa că licenţa va putea fi citită pe viitor direct din installer-ul sistemului de operare. Un alt punct în minus ar fi faptul că sistemul a trebuit repornit de două ori până ce să mă pot bucura de desktop-ul lui Windows 7, un dezavantaj faţă de majoritatea distribuţiilor Linux care sunt gata de funcţionare încă de la prima repornire a sistemului. De asemenea la finalul procesului de instalare am fost întâmpinat de un wizard care folosea la configurarea workgroup-ului (cred). După o primă tentativă eşuată de a introduce o parolă (care ar trebui să fie mascată şi nu afişată în clar) am descoperit butonul “Skip” care m-a scăpat de enervantul wizard. Sincer nu prea îi văd scopul acolo deoarece majoritatea utilizatorilor nu deţin o reţea proprie ci doar sunt conectaţi la un ISP care le face mai departe legătura cu internetul.
  În stilul clasic al Windows, instalarea acestuia mi-a desfiinţat bootloader-ul GRUB făcându-mi sistemul Linux instalat pe hard-disk inaccesibil. Păcat, Microsoft ar trebui să ia în calcul că unii utilizatori mai au şi alte sisteme de operare instalate pe lângă Windows şi ar trebui ca măcar să interogheze utilizatorul în privinţa rescrierii forţate a MBR-ului. Mi-ar fi plăcut de asemenea să regăsesc în installer posibilitatea de a selecta aplicaţiile pe care doresc să le instalez, aşa cum era odinioară în Windows 98.
  Aproape peste tot pe unde citeam despre noua interfață a Windows 7 găseam un cuvânt comun: KDE. Da, interfața din Windows 7 era acuzată că ar copia subtil cea din KDE. Sincer şi mie taskbar-ul înalt îmi aduce aminte de KDE, modul cum sunt afişate scurtăturile către meniu şi aplicaţii amplificând această impresie. Dacă tot s-a preluat modelul de la KDE mi-ar fi plăcut să regăsesc şi un taskbar pe două rânduri aşa cum eram obişnuit să găsesc în versiunile mai vechi ale acestui desktop manager (3.5 în jos). Modul actual de afişare a aplicaţiilor deschise mi se pare însă total idiot. Pe lângă faptul că te forţează să dai mai multe click-uri şi să plimbi mouse-ul mai mult atunci când o aplicaţie are mai multe ferestre deschise nici nu poţi vedea titlul acestora dintr-o privire, lucru important mai ales că unele aplicaţii trimit notificări prin intermediul titlului din decoraţiunile ferestrelor. Din fericire acest comportament poate fi corectat la metoda clasică prin accesarea setărilor taskbar-ului.
  Un alt punct în minus pentru Windows 7 e că nu mi-a recunoscut placa audio. Sincer modelul CMI8738 de la C-Media e unul destul de răspândit, aşa că lipsa driverelor pentru acest model de placă audio nu poate fi scuzat aşa de uşor. Din fericire am putut găsi o variantă beta a driver-ului pentru Windows 7 pe site-ul oficial al producătorului. Totuşi nu ar fi rău ca în Device Manager să regăsim denumirea şi modelul producătorului unui dispozitiv în loc de banalul “Audio Device” sau mai ştiu eu ce. Nu cred că oricine ştie cum să se uite după VID-ul şi PID-ul unui dispozitiv pentru ca mai apoi să caute drivere pentru acesta.
  Ţin să felicit Microsoft pentru modul în care a organizat meniul Start. Facilitatea de căutare a aplicaţiilor (da, ştiu că e prezentă încă de la Vista) e mană cerească pentru cei ce obişnuiesc să instaleze un număr mare de aplicaţii pe PC-ul lor. Totuşi un tooltip cu descrierea a ce face un anumit program nu ar fi stricat. Mă îndoiesc că mulţi ştiu la ce foloseşte “XPS Viewer” mai ales că acesta e un format de fişiere apărut destul de recent.
  Managerul de ferestre din Windows 7 este însă de-a dreptul primitiv. Nici după sutele de complângeri din partea utilizatorilor încă nu există posibilitatea de a menţine o fereastră deasupra celorlalte sau invers. Nici despre desktop-uri multiple nu poate fi vorba, Windows 7 neoferind o astfel de facilitate. Probabil că aceste lipsuri pot fi compensate folosind diverse aplicaţii 3rd party, însă ar trebui ca astfel de funcţionalităţi să se regăsească în mod implicit în cadrul sistemului de operare. Singurele îmbunătăţiri aduse la acest capitol faţă de Windows XP sunt efectele de umbre, blur şi transparenţă, chestii care mă lasă rece în comparaţie cu ceea ce oferă Compiz sub Linux.
  Meniul “Start” din Windows 7 vine încărcat cu diverse aplicaţii ce au scopuri mai mult sau mai puţin utile. Sincer majoritatea programelor incluse în Windows 7 mi se par a fi de prisos,în fruntea acestora stând aplicaţii precum Sticky Notes sau Desktop Gagdet Gallery. Chiar şi prezenţa lui “XPS Viewer” mi se pare inutilă, preferând în locul acestuia mai degrabă un dezarhivator RAR sau un vizualizator PDF. De precizat este şi prezenţa aplicaţiei Default Programs în partea de sus a meniului Start, aplicaţie cu care putem schimba browser-ul sau clientul de mail implicit precum şi asocierile extensiilor pentru diverse programe. Totuşi nu am reuşit să îmi dau seama lace foloseşte prima opţiune de acolo, anume Set your default programs. La prima vedere acesta nu pare decât o altă cale de a seta asocierile extensiilor, însă intuiţia mă face să cred că această funcţie este mai mult de atât. În mare sunt încântat de faptul că asocierile extensiilor nu se mai modifică din Windows Explorer, acest lucru dând impresia că setările făcute astfel nu se aplică la nivel global.
  Majoritatea programelor standard din Windows au suferit modificări majore în versiunea 7 a Windows. Windows Explorer, aplicaţia cu care administrăm fişierele din sistemul nostru a suferit încă din Vista modificări radicale asupra interfeţei. Totuşi noul layout provoacă mari dureri de cap mai ales atunci când vrei să modifici setări simple precum afişarea fişierelor ascunse sau a extensiilor fişierelor. În schimb avem posibilitatea de a filtra rapid după numele fişierelor folosind căsuţa de search din colţul dreapta-sus al ferestrei, exact aşa cum făceam odinioară în Konqueror-ul din KDE 3.5. De precizat că şi Paint a primit o grămadă de îmbunătăţiri, însă chiar îmi lipseşte vechea funcţionalitate a Paint-ului din Windows98 prin care puteam modifica dimensiunile unei unelte prin apăsarea tastelor + sau -.
  Deşi e dificil să te obişnuieşti cu el, noul aspect al Control Panel-ului mi se pare unul destul de reuşit. Nu trebuie să fii un utilizator experimentat ca să ştii ce trebuie să accesezi pentru a modifica o anumită setare a sistemului de operare. Totuşi deşi aparent noul Control Panel are un număr mic de opţiuni, vei fi surprins să constaţi că fiecare categorie este împărţită în alte categorii, fiecare cuprinzând un număr ameţitor de opţiuni. Din fericire pentru utilizatorii veterani, clasicul Control Panel poate fi readus oarecum prin modificarea valorii opţiunii “View by” din colţul dreapta-sus al ferestrei principale.
  În ciuda aspectului simplificat lucrurile se complică atunci când, ca fost utilizator de Windows XP, încerci să schimbi rezoluţia ecranului sau să configurezi ecranele multiple (dacă e cazul). Cel puţin mie denumirea de “Show desktop only on X” mi se pare cam neinspirată și aș fi preferat aici mai degrabă o setare gen “Turn X screen off”. De asemenea fereastra “Screen resolution” este prost organizată, spaţiul dintre butoanele Ok, Cancel, Apply şi extrema de jos a ferestrei fiind uriaş.
  Poate cel mai discutat subiect ce ţine de o anumită versiune de Windows este stabilitatea. Şi, ca toată lumea, voi folosi şi eu ca punct de referinţă la acest capitol sistemul de operare Windows XP.
  La prima vedere Windows 7 nu mi se pare cu nimic mai stabil decât Windows XP. Ba mai mult, în aceste 2 ore de când l-am instalat şi scriu despre el am reuşit să fac Windows Explorer-ul să crape de trei ori atunci când mă plimbam prin setările din Control Panel. Sunt dezamăgit de faptul că, la fel ca în Windows XP, nu toate iconurile din Systray sunt reafişate la reîncărcarea Windows Explorer. De asemenea am observat că aplicaţiile OpenGL au probleme atunci când sunt executate în Windows 7, însă am auzit că un update al driverelor video rezolvă această problemă.
  O altă caracteristică mult discutată a lui Windows Vista e consumul de memorie. Habar nu am cât consumă în medie un Windows Vista însă în clipa de faţă am 649 MB RAM ocupaţi cu 43 de procese în execuţie. Sincer nivelul de resurse consumat mi se pare mediu pentru un sistem de operare modern. Am fost puţin surprins însă să descopăr că în capul listei la consumul de memorie RAM se află svchost.exe, cei aproape 35MB RAM consumaţi părându-mi-se cam mult pentru un serviciu ce rulează în background.
  La fel ca Windows XP, Seven suferă de probleme de compatibilitate cu aplicaţiile vechi, mai ales cele de pe vremea răposatului MS-DOS. Sincer m-aş fi bucurat să regăsesc în Windows un emulator DOS cu care să fie executate aplicaţiile vechi ce nu pot fi rulate corespunzător pe kernelul NT. Totuşi cei ce rulează programe vechi pot folosi DOSBox, care este gratuit şi destul de eficient.
  Oooo, da. Principalul motiv pentru care am spus bye-bye sistemului de operare produs de Microsoft constă în securitatea aproape inexistentă pe care acesta o oferă. Bătrânul WindowsXP este atât de vulnerabil încât poate fi pus la pământ doar cu un script .bat de câteva linii, de cele mai multe ori indetectabil chiar şi de antiviruşi. Pe deasupra WindowsXP are şi mândria de a fi afectat de Conficker, acel vierme care exploata o securitate din serviciul RPC. Ei bine în Windows Seven (şi probabil şi Vista) se pot observa câţiva paşi înainte făcuţi în privinţa securităţii, însă lipsa unui antivirus preinstalat lasă totuşi sistemul descoperit în faţa pericolelor informatice. Pe deasupra observ că Microsoft se încăpăţânează să ascundă extensiile fişierelor care sunt asociate unei aplicaţii, aşa că în felul acesta un fişier cu denumirea de adrian.jpg.exe poate fi foarte înșelător pentru un utilizator neatent.
  Tot din punctul de vedere al sporirii securităţii observ că Windows interzice în mod normal accesul aplicaţiilor către diferite locaţii din sistem. În ciuda faptului că va cauza mari bătăi de cap (sau de biţi) aplicaţiilor care obişnuiesc să îşi salveze setările prin Program Files sau alte locaţii sensibile din sistem, această noutate este una binevenită deşi gradul de securitate din Windows nu este sporit prea mult în acest fel. Pe deasupra fereastra “User access control” cauzează probleme programelor de tip remote control (în special UltraVNC), deconectând utilizatorul aflat la distanţă la afişarea acesteia.
  În clipa de faţă Windows 7 este o alternativă reuşită la WindowsXP. Făcând o mică paranteză, nu pot să mă abţin să nu afirm că Windows 7 ocupă cam mult spaţiu pentru ceea ce oferă: 8.86GB.
  Progresul faţă de WindowsXP este unul uriaş, Windows 7 arătând acum de nerecunoscut faţă de ceea ce erau Windows-urile odată. Totuşi Microsoft ar fi trebuit să înceapă mai demult procesul pe care îl face acum: deschiderea faţă de utilizatorii produselor lor. Privit la nivel de întreg, Windows 7 e calea corectă pe care Microsoft trebuie să o urmeze în dezvoltarea acestui sistem de operare; privit însă în detaliu mai sunt încă multe probleme de corectat.

    (Citează)

 11. Sunt utilizatoare de pc de aproape un deceniu … am vazut toate distributiile de Windows. Dupa o vreme de utilizare Vista cautam pe net ce sa elimin din serviciile sistemului ca sa functioneze mai bine,asa ca evident am fost tentata de beta de windows 7.7000 …7100 etc.Chiar daca nu stiti nimic de windows 7 ganditi-va la oferta Microsoft aprope un an toata lumea poate folosi un sistem de operare legal ,modern … puteti sa renuntati la Windows XP piratat si sa descoperiti ceva nou.
  Stiu ca unii spun sa nu folosesti sisteme de operare Microsoft decat dupa primul service pack,dar 7 contrazice acest obicei inca din beta.Sa analizam un pic sistemul.Cati dintre voi in XP sau Vista cautati sa aveti kituri cat mai actualizate,instalare cat mai usoara,fără reupdatari, cu personalizari pentru driverele,softurile folosite in mod curent …cati ati folosit nLite,vLite?
  7 este primul sistem care are deja tools-urile realizate pentru deployment si facute chiar de Microsoft si facute bine ,avem: Microsoft Deployment Toolkit 2010 si Windows AIK.Cu aceste doua unelte puteti sa faceti kitul de 7 cu ce distributii doriti,sa unificati versiuni de 32 cu 64 biti si chiar cu Windows 2008 R2,instalare locala sau prin retea,update de kit,drivere,adaugare-eliminare de programe si functii etc.Instalarea sistemului in sine este simpla,facila,poti avea surpriza sa-ti recunoasca singur toate componentele pc-ului,sau respecti recomandarile producatorului daca iti pui hard SSD.Puteti sa faceti 7 fara probleme sistemul de operare principal mie personal upgradarea de la Vista la 7 Beta mi-a mers fara probleme si chiar intre diferite versiuni de beta.Pentru XP puteţi folosi User State Migration pentru a trece la 7.
  Primii pasi in 7
  7 este un sistem care optimizeaza mult mai bine resursele,laptopurile ii vor fi sigur mult mai recunoscatoare pe partea de management al bateriei.In general toata lumea care foloseste Vista va rula fara probleme 7 dar cum au mai confirmat si altii sistemul se bucura de o optimizare chiar mai buna decat XP.Sigur nu are cum sa va deranjeze ca la acelasi pc obtineti mai multa performanta.Ce va surprinde in 7:
  – localizare lingvistica mult mai buna,
  – UAC mult mai intelegator,
  – taskbar,jump list,aero shake,show desktop,dream scene eye candy,
  – calculator standard,stiintific,statistic,pentru programatori;conversii de date,marimi,
  – Wordpad super salveaza nativ in .docx si .odt
  – Paint evoluat pentru prima data nu descarc imediat Paint.Net
  – Disk Management permite creerea si atasarea de VHD printr-un simplu click dreapta
  – Data Collector Sets genial am uitat de Lavalys Everest
  – Problem Steps Recorder utilitar excelent daca vrei sa te explici rapid cu ce se intampla pe desktopul tau,Microsoft l-a gandit pentru help desk dar poti face cu el mai multe lucruri utile gen tutoriale.
  – Control Panel eficient gandit si customizat
  – Bitlocker to Go criptati acum si memory stick-urile,
  -IE8 este disponibil si pentru XP si Vista dar per ansamblu reprezinta si el un progres competitia Chrome si Firefox iata ca a avut un rol benefic.
  – Back-up usor disponibil si eficient
  – Lipsa unui client de email – Outlook inlocuit cu Windows Live online
  Beneficii ascunse in 7
  – Virtual PC & XP mode: fara costuri suplimentare poti creea masini virtuale,
  – IIS ,Windows DVD Maker,Media Center,Media Player > cati le folosim desi ele sunt acolo,
  – Capacitati pentru bussines:Direct Acces,Branch Cache,Search Federation,AppLocker,Windows PowerShell 2.Nu le detaliez, pentru ca ,unele dintre ele merg cu Windows Server 2008 R2

    (Citează)

 12. Salut,

  Cel mai mult îmi place la Windows 7 modul mai simplu de aranjare (făra softuri auxiliare) a ferestrelor, prin tragerea lor în partea stângă sau dreaptă a desktop-ului. Lucrul ăsta chiar îmi uşurează mult munca atunci când trebuie să urmăresc – şi să tastez – conţinutul din mai multe ferestre în acelaşi timp.
  Modul prin care se aranjau ferestrele în versiunile vechi – Tile windows vertically si horizontally – nu prea era ok deoarece aşa se reanjau toate ferestrele, inclusiv foldere sau alte ferestre a căror conţinut nu vroiam sa fie afişat.

  Un alt lucru care imi place la Windows 7 este faptul că atunci când copiezi -sau muţi- ceva dintr-un loc într-altul şi fişierul deja există acolo, ai opţiunea de a păstra şi fişierul care deja există la destinaţie. LOL, ce enervant e că în XP nu există opţiunea “No to All” în fereastra Confirm file replace. (btw, se pare ca ar merge cu Shift+Click pe No).

  E foarte util şi preview-ul aplicaţiilor deschise in taskbar. (Problemă între tema cu transparenţă si prewiew şi Adobe Premiere, se pare, sau doar la mine a fost problema. Am trecut pe tema basic şi s-a rezolvat.)

  îmi place tastatura Romanian (Programmers) inclusa, care nu schimba layout-ul tastaturii standard, dar permite folosirea diacriticelor prin apasarea AltDreapta+lieră.

  Microsoft Security Essentials e ok si el, e mic şi rapid şi işi face treaba. Sper să rămână aşa.

  Îmi place si IE 9. (Chiar e ok, LOL) Îmi place că se misca rapid şi asta e cam tot ce contează. Firefox începe sa fie greoi, nu mai e ce a fost, iar IE parcă recâştiga teren. Rămâne de văzut cum se vor comporta următoarele versiuni. De îmbunătăţit: Managementul bookmark-urilor şi lucrul cu RSS, sincronizarea între calculatoare.

  Să spun şi ce nu îmi place ? Păi nu îmi place că au scos pictograma aia standard a unui dosar sheruit, mânuţa. Ce faci dacă ai un dosar cu 50 subfoldere dintre care doar 8 sheruite? Cum le vezi rapid pe alea sheruite ? (fara consola de management).
  Nu îmi place parcă nici modul în care trebuie editat, daca e cazul, meniul de boot. Softul EasyBCD simplifică treaba. Librăriile nu le-am folosit nici o dată, nici folderele alea standard Music, Pictures, Downloads.

  Postat de pe Win XP. Desktopul e din 1900 toamna, însa pe laptop am dual boot Windows 7 si Xp sp2 (musai sp2, şcoala).

    (Citează)

 13. Am instalat Windows 7 si… m-am indragostit de el :) Am observat o multime de chestii care-mi plac la Windows 7:
  Chiar dacă nu face parte din Windows 7, mi-a plăcut faptul că în Office 2007 după ultimele update-uri se pot face automat PDF, Windows 7 având suport îmbunătăţit pentru OpenXML. Nu trebuie să mai instalezi add-in de PDF pentru Office.
  La Bluetooth mi-a descoperit HTC-ul din buzunar și m-a întrebat dacă vreau să-l folosesc ca modem sau partener de sincronizare.
  Viteza de scriere/citire pe disc este mai mare ca la Vista.
  Necesită mai puțină memorie RAM și spațiu pe disc.
  Îmi place tema cu Windows 7.
  Știați că dacă bootezi Windows 7 în SafeMode cu command prompt poți executa aplicații legacy adică foarte vechi… de DOS ca și cum ar fi în DOS?
  Mai ţineţi minte treaba cu caracterele Ro din Vista? În Windows 7 nu mai este cazul….
  La upgrade mi-a păstrat, istoricul, favoritele, toolbarurile, parolele salvate prin IE, configuraţia VPN-urilor, toate setările de Office şi mail precum şi fişierul text cu parole de pe desktop Stick out tongue, dar în Internet Banking nu mi-a adăugat nimic în plus în cont Sad
  Fără cuvinte: comparaţie consum memorie Vista / Win7
  În total am deschis toate aplicaţiile cu care lucrez (în special Office, IE şi RDP) plus 10 pagini de internet şi două word-uri de dimensiuni mari. Eu chiar nu prea înţeleg cum e treaba asta cu alocarea memoriei, de ce Win 7 consumă mai puţin? Poate este vorba şi de uptime în alocarea memoriei.
  Foarte faină şi utilă e opţiunea Pin to Taskbar sau Start Menu
  Timpul e la fel o problemă ca în tot Windows-ul de fapt: laptopul meu spune de jumate de oră că în 5 minute i se termină bateria. O fi consumând mai puţin curent pe 7? Ca o comparaţie pe acelaşi laptop în XP aveam 100% la 6 ore, în Vista 2:30 şi în Win7 3 ore, deci câştig de cauză pentru XP. Sunt convins că prin optimizare şi oprirea numitor servicii aş putea obţine mai multă autonomie şi pe Windows 7.

    (Citează)

 14. Prima senzatie wow cand treci de la Win XP (sau chiar Vista) la 7 este instalarea. Majoritatea isi amintesc de timpul dedicat instalarii unui xp care nu se termina cand bara ajungea la 100% si te intampina acel ecran scurt de prezentare al Win XP. Nuuu, atunci incepea instalarea de drivere, care de regula, daca nu era vb de calculatorul tau (caz in care probabil majoritatea luam driverele dinainte, macar pe cele de retea), dura ceva vreme. Acum toata instalarea dureaza vreo 20-30 de min, dupa care te intampina un Windows 7 cu toate driverele instalate (toate cele importante anyway), gata de actiune.

  Al doilea element care mi-a placut la 7 a fost search-ul foarte usor de utilizat. Nu exista zi in care sa nu folosesc search-ul macar o data, fie ca am nevoie sa gasesc un fisier mai vechi pe care nu mai stiu exact cum l-am denumit, fie ca vreau sa caut un program in start bar.

  Si nu in ultimul rand, toti care au jucat un joc cu cerinte mai mari pe Win XP stiu ca dura ceva dupa ce ieseai din joc pana se elibera complet memoria. Acum, acest proces se face de cateva ori mai rapid, in general aproape instantaneu dupa inchiderea jocului.

    (Citează)

 15. De câteva zile mă tot frământă creația în legătură cu acest concurs… Să scriu, să nu scriu… Am să câștig sau n-am să câștig… Dar dacă tot intervine factorul subiectivism hai să încerc să vă redau câteva momente din experiența mea cu Windows. Fără a începe a înșira din bogăția de funcții care mai decare mai interesante sau cu totul neștiute de majoritatea utilizatorilor mă las furat de amintiri. Și ce amintiri pot fi mai plăcute decât cele din adolescență. Printre acestea se numără și prima întâlnire cu Windows 95. A rămas o experiență de neuitat. De neuitat este și prima ștergere a sistemului de operare din fereastra MS DOS, rușinea care am tras-o. Să-l fi văzut pe domnul informatician cu brațul plin de dischete pentru al pune pe picioare…
  Dar anii au trecut iar pasiunea pentru PC-uri a fost de neoprit. De fapt nici nu aș putea spune ceva despre noul Windows 7 fără a trece prin toate experiențele Windows mai plăcute sau mai puțin plăcute… Vorba versurilor „ Și nu te-nalți până nu cazi…” Au trecut deja timpurile când instalarea era un adevărat ritual și în care aveai toate șansele să nu reușești din prima. Deja după câteva luni de utilizare trebuia să o iei de la capăt. Chiar devenise un sport. De Windows 7 doar cuvinte de laudă. O instalare plăcută, fără prea multe clicuri și care iese din prima. Munca de căutare a driverelor a luat sfârșit asta, bineînțeles, dacă ești conectat la net. Altfel tot la colecția de drivere apelezi…
  Ca să ajung la utilizarea lui Windows 7 a trebuit un șut în dos adică un pas înainte și o gaură în portofel. Vechea configurație nu mai făcea față cerințelor. M-am făcut cu o mașinărie mai performantă de care mă bucur și în acest moment, deci totul e spre bine. Sistemul de operare pe 64 de biți pune la bătaie toată puterea de care e nevoie. Deci experiența Windows 7 face parte din progres și e un punct de reper pentru viitoarele ferestre de la Microsoft. Tot un pas înainte a fost și pentru dezvoltatorii de soft care au trebuit să regândească aplicațiile, să le facă mai performante și compatibile cu noile standarde impuse de Microsoft.
  Ce poate fi mai plăcut dacă soția spune „Uauu!! Ce bine arată!” fără să știe măcar ce funcții noi are. A urmat munca de acomodare. De fapt a fost mai simplu decât am crezut: deschizi bara de căutare și scrii ce te doare. Am descoperit panoul de control mai simplificat în care nu mai găseam mausul  Întreaga viziune a sistemului e gândit după curentul „user friendly” iar eu eram învățat ca totul să fie mai complicat. Acum totul e o joacă de copii încât și elevii mei de clasa I și a III-a au înțeles cât simplu e să lansezi o aplicație chiar dacă nu o ai pe ecran sau să cauți un document ascuns cine știe pe unde prin calculator.
  Până la urmă impresia pe care ți-o faci despre Windows 7 e legată de starea care ți-o transmite. Eu îl asemăn unei mașini moderne căreia nu trebuie să-i faci nimic câțiva ani, doar să pui benzină și câteva revizii. În comparație, vechile windowsuri trebuiau mai tot timpul verificate, întreținute și reparate ca niște mașini de epocă. Bine că au fost și vremurile alea că altfel nu aveam de unde căpăta experiență sau să pot face o comparație cu actualul sistem de operare.
  Pe această cale vreau să transmit un omagiu unui fost coleg și prieten de liceu, Valeriu Mânzat, plecat dintre noi prea devreme, cel care într-o după-amiază a deschis un caiet în care avea notate câteva comenzi Qbasic și câteva noțiuni despre PC. De atunci a început toată aventura mea cu Windows!
  Cu stimă,
  Iulian

    (Citează)

 16. Buna Radu,

  Windows 7 a patruns in viata mea neinteresanta abia anul trecut, iar de atunci am incetat sa mai folosesc XP, Vista ori Ubuntu.

  Nu sunt o specialista intr-ale calculatoarelor, asa ca n-o sa pot face un review de specialitate al OS-ului, deci n-am prea multe sanse sa primesc premiul. Totusi, nu e nevoie sa fi terminat Politehnica pentru a remarca disparitia ecranelor albastre (care ma sacaiau teribil in versiunile anterioare), cat de usor se configureaza conexiunea PPPoE pentru netul prin cablu de la RDS sau cat de intuitive par toate in Win 7.

  Ce imi mai place la 7: taskbarul foarte dragut, aspectul vizual si – cel mai important – porneste muuuult mai repede comparativ cu Vista. E ca si cum ai avea de ales intre doua masini – una mai urata si plina de zgarieturi, cu un motor care porneste greu si consuma un rezervor intreg de benzina intr-o suta de kilometri si o alta masina impecabila, care porneste din prima pe frigul asta si cu care poti face turul tarii cu un singur plin de carburant. Pe care ai alege-o? :)

  In incheiere, o scurta povestioara: pana la Windows 7 nu am platit niciodata strict pentru sistemul de operare. XP-ul mi-l instala de pe un CD un vecin, Ubuntu il instalam singura iar Vista a venit gata instalat pe laptop. Totusi, multumita fiind de Win 7, am cumparat o licenta de la un magazin on-line in toamna cand am facut si upgrade PC-ului de acasa. Au cam ras amicii mei de mine pentru ca lor nu li se pare normal sa platesti pentru software, dar nu imi pasa: cineva a muncit mult pentru acest sistem de operare si e normal sa-i platesc (indirect) pe acei oameni.

  Ar mai fi destule de zis, dar trece ziua. :) O duminica placuta tuturor!

    (Citează)

 17. În primul rând, Windows 7, în opinia mea, este cel mai bun sistem de operare lansat până acum de Microsoft.
  Îmi place Windows 7 datorită următoarelor aspecte:
  1. Taskbar-ul – la celelalte versiuni de Windows se umplea de aplicaţii şi apărea acea săgeată pe care trebuia să dai click, ca să vezi celelalte ferestre deschise. Dar, la Windows 7 taskbar-ul este refăcut complet.
  Windows 7 aliniază aplicaţiile deschise sub iconiţe, în loc de taburi lungi care conţin numele aplicaţiei. Fiecare iconiţă a fiecărei aplicaţii conţine toate fişierele/ferestrele deschise de acea aplicaţie, cu posibilitatea de a selecta independent fiecare fereastră în parte, doar trecând cu cursorul peste ea. Acest lucru este extrem de util, mai ales când se lucrează pe mai multe proiecte în paralel şi cu mai multe programe deschise în acelaşi timp.
  Mai mult decât atât, taskbar-ul din Windows 7 are opţiunea de a scăpa de toate notificările de update din partea unor programe instalate sau chiar din partea Windows, pericole cu sistemul de operare, softuri care comunică prin baloane pop-up în drepta-jos. Se poate configura nivelul de notificări de la toate aplicaţiile – inclusiv cele interne Windows.
  Un alt lucru interesant al noului taskbar este “Recent Documents”, care a fost refăcut şi el. Acum în Start Menu apar programele cele mai recente, iar lângă ele, fişierele care au fost deschise în cadrul aplicaţiei. Extrem de util, atunci când lucrezi cu mai multe aplicaţii în paralel.
  2. Drivere preinstalate – Chiar dacă predecesorii lui Winodws 7, mai exact Windows Vista sau XP se lăudau cu o mare parte din drivere preinstalate, Windows 7 chiar vine cu totul la pachet. Încă de la instalare, toate componentele merg perfect deja. Extrem de util, mai ales dacă reinstalezi după ce ai avut un virus sau din orice alt motiv şi vrei să reiei munca imediat, asta înseamnă un câştig de timp de aproape 1 oră la fiecare instalare.
  3. User Account Control Windows 7 e mult mai util din perspectiva asta, în sensul în care User Account Control apare doar în momentul instalării unor dirvere noi sau a unor softuri (aplicaţii), nu şi la execuţii comune a unor aplicații. Dacă nu vrei să îţi apară nici acolo, pur şi simplu îl dezactivezi (nerecomandat celor neexperimentaţi – pentru că te poţi infecta cu viruşi).
  4. Viteză – atât la instalare cât şi în sistemul de operare în sine, Windows 7 se încarcă mult mai repede, rulează aplicaţiile mult mai bine, e mai stabil şi mai fluid (mai ales în interfaţa Aero, care la Vista se mişca destul de încet, deci încă un plus la acest capitol). Acum e destul de clar că e mult mai util să ai un sistem de operare rapid, mai ales că Windows XP începe să rămână în urmă cu hardware-ul. De exemplu, Windows 7 vede mai mult de 4 GB de RAM şi suportă până la 256 de nuclee independente de procesoare (QuadCore, OctoCore – cu 4, respectiv 8 nuclee, cu care XP nu poate lucra la capacitate maximă).
  5. Aplicaţiile incluse în Windows – Windows 7 vine cu minimul de aplicaţii necesare. Acum trebuie să descarci tu de pe internet, dacă vrei, gratuit, Movie Maker, Photo Gallery, Microsoft Outlook Express, dar şi multe altele. Dacă eşti fanul concurenţei, poţi să instalezi foarte bine un Adobe Suite , un Picasa sau un Thunderbird.
  Mai mult, Paint, Wordpad, Calculatorul, Media Player – toate au primit îmbunătăţiri. De exemplu – în paint chiar poţi să faci un pic de editare, după un printscreen, să zicem. Wordpad arată acum aproximativ ca Microsoft Word 2007 şi are cam aceleaşi funcţionalităţi de bază. Windows Media Player a primit un mod minimal de rulare a clipurilor, ca să nu mai stai foarte mult până ţi se deschid filmele preferate. Pe lângă tpate cele menţionate anterior, am scăpat de Microsoft Sidebar, a cărei utilitate nu era prea clară, dar ocupa resurse şi spaţiu pe ecran.
  6. Compatibilitate 100% cu XP – da, deşi pare de necrezut, Windows 7 nu omoară aplicaţiile vechi, aşa cum celelalte versiuni creau probleme din acest punct de vedere. Windows 7 vine cu un program de compatibilizare – XP Mode – care se descarcă independent şi gratuit de pe site-ul Microsoft. E extrem de util atunci când ai de lucrat cu un soft făcut special pentru XP – programe de contabilitate, programe de gestiune, etc.
  7. E pur şi simplu mai frumos – Au îmbunătăţit mult modul în care se comportă interfaţa Aero, nu doar la viteză ci şi la modul în care arată şi interacţionează cu utilizatorul şi au făcut-o User Friendly. Are, de asemenea, multe animaţii şi transparenţe, dar toate au o funcţie destul de clară. De exemplu, când iei o fereastră şi o tragi spre margine, ea se extinde până la jumătatea ecranului, dându-ţi posibilitatea să faci split screen. La fel, tot Aero este în spatele preview-ului de ferestre din taskbar – frumos şi util.
  Windows 7 vine cu o căutare mai inteligentă şi simplificată. Se tastează în meniul Start în caseta de căutare şi observi imediat rezultatele, grupate după categorie: documente, imagini, muzică, poştă electronică şi programe. Când cauţi într-un folder sau într-o bibliotecă ai posibilitatea să rafinezi căutarea cu filtre cum ar fi data sau tipul de fişier şi să utilizezi examinarea pentru a arunca o privire rapidă la conţinutul rezultatelor obţinute.
  Mentenanţa pentru Windows 7 este foarte uşor de făcut dar costisitoare în ceea ce priveşte timpul de lucru efectiv. O defragmentare lunară, sau cel puţin trimestrială te poate ajuta foarte mult şi nu trebuie uitat de ştergerea fişierelor temporare sau cele de pe Chrome, dacă foloseşti acest browser. De asemenea este foarte indicat să faci câte un disk clean-up lunar, pentru că Windows 7 ţine o groază de lucruri care nu sunt necesare.
  În urma testelor efectuate de mine pe Windows 7 am constatat că acesta are un timp de boot mai mic decât Windows Vista sau Windows XP.
  Dacă vrei să te aperi de atacurile viruşilor şi nu numai, atunci ar fi bine să configurezi BitLocker din Windows 7 astfel: 1) ca TPM-ul să ceară PIN şi 2) să opreşti maşina dacă nu o foloseşti. Pentru cei care încă nu ştiu, BitLocker este tehnologia de criptare a discurilor din Windows 7, Vista şi Windows Server, bazată pe un microcontroller hardware, numit TPM. Acest TPM se ocupă şi cu stocarea cheilor de criptare şi este capabil să se autoizoleze, dacă detectează o intruziune.
  Utilizând scuturarea, ai posibilitatea să minimizezi rapid toate ferestrele deschise de pe desktop, cu excepţia celei asupra căreia te concentrezi. Fă clic pur şi simplu pe bara de titlu a ferestrei pe care doreşti să o menţii deschisă şi glisează (sau scutură) rapid fereastra înapoi şi înainte, iar celelalte ferestre deschise se minimizează. La o nouă scuturare, se restaurează toate ferestrele minimizate.
  Ai posibilitatea să utilizezi fixarea pentru a aranja şi redimensiona ferestrele de pe desktop print-o singură mişcare de mouse. Cu fixarea, este posibil să aliniezi rapid ferestrele pe marginea desktopului, să le extinzi pe verticală pe întreaga lăţime a ecranului sau să le maximizezi astfel încât să ocupe tot desktopul. Fixarea poate fi utilă îndeosebi atunci când compari două documente, când copiezi sau muţi fişiere între două ferestre, când maximizezi fereastra la care lucrezi în prezent sau extinzi documente lungi, pentru ca acestea să fie mai simplu de citit şi să necesite o parcurgere mai redusă.
  Pentru a utiliza fixarea, glisează bara de titlu a unei ferestre deschise pe orice parte a desktopului pentru a o alinia acolo sau gliseaz-o în partea de sus a desktopului pentru a maximiza fereastra. Pentru a extinde o fereastră pe verticală utilizând fixarea, glisează marginea de sus a ferestrei în partea de sus a desktopului.
  Fundalul desktopului nu mai trebuie să cuprindă o singură imagine, ca la vechile versiuni de Windows. Cu Windows 7, ai posibilitatea să setezi mai multe imagini de background şi să setezi timpul în care să se schimbe între ele. Unele teme Windows includ o expunere de diapozitive, dar este posibil să creezi o expunere de diapozitive proprie dintr-o colecţie personală de imagini de pe hard-disk.
  Când introduci pentru prima dată o unitate flash portabilă sau alt dispozitiv USB, Windows 7 poate deseori să îl pregătească pentru utilizare în câteva secunde. Dacă l-ai utilizat înainte, timpul de aşteptare este şi mai redus şi asta e un mare plus faţă de celelalte versiuni, în opinia mea.
  Windows 7 deţine de asemenea ajustări interne care pot accelera viteza şi performanţa totală a computerului. Utilizează mai puţină memorie când este inactiv şi mai puţină memorie grafică atunci când lansezi ferestre şi comuți între ele. De asemenea, este proiectat să execute serviciile de fundal numai atunci când ai nevoie de ele.

  Combinaţii de taste:
  În Windows 7 cele mai multe funcţii legate direct de Taskbar pot fi realizate atât cu mouse-ul, cât şi din tastatură.
  Iată câteva dintre funcţiile Taskbar-ului şi nu numai pe care le poţi comanda din tastatură, în caz că nu le ştiai:
  – Win + o cifră de la 1 la 9 – Aceste combinaţii de taste permit lansarea aplicaţiilor prezente pe Taskbar. De exemplu, dacă apeşi Win + 1 vei deschide programul care ocupă prima poziţie pe Taskbar. Şi aşa mai departe.
  – Shift + Win + o cifră de la 1 la 9 – Deschide încă o fereastră a programului, dacă există deja o fereastră deschisă. Poţi, de exemplu, deschide încă o fereastră de Word în acest fel.
  – Ctrl + Win + o cifră de la 1 la 9 – Face trecerea de la o fereastră a unui program la altă fereastră a aceluiaşi program. Să presupunem că ai Microsoft Word ca prim program pe Taskbar şi că ai mai multe ferestre de Word deschise. Apăsând Shift + Win + 1 treci rapid de la o fereastră de Word la alta. Este un fel de Alt + Tab pentru un singur program.
  – Alt + Win + o cifră de la 1 la 9 – Deschide Jumplist-ul unui program din Taskbar. Pentru cei care nu ştiu, Jumplist este mica fereastră care apare în Windows 7 când dai click dreapta pe o iconiţă din Taskbar. În Jumplist pot fi afişate diverse elemente, precum cele mai frecvent accesate foldere, fişiere ori site-uri.
  – Win + B – Mută focusul pe zona System Tray de lângă ceas. Astfel, poţi folosi săgeţile pentru a selecta o iconiţă şi Enter pentru a deschide programul respectiv.
  – Win + T – Mută focusul pe Taskbar. Poţi folosi săgeţile pentru a trece de la un program la altul şi Enter pentru a-l deschide.
  – Alt + F6 – Dacă ai lăsat mai multe ferestre deschise, această comandă rapidă la îndemână îţi va permite să comuţi rapid între ele, astfel încât nu trebuie să pierzi timp făcând clic în jurul valorii de căutare în fereastra din dreapta.
  – Shift + Ctrl + N – Windows 7 a făcut un pic mai uşor să creezi noi foldere în Windows Explorer. Acum poţi face asta doar din Shift + Ctrl + N, în orice folder pentru a crea un nou subfolder. Folderul nou va apărea cu numele de “New folder” şi ai posibilitatea să tastezi un nume propriu pentru el.
  – Win + M – Apasă pe Windows + M pentru a minimiza instantaneu toate ferestrele curente în taskbar. Atunci când vrei ca toate ferestrele să apara din nou, apasă Windows + Shift + M .
  – Win + Space – toate ferestrele deschise vor fi transparente, astfel încât poţi vedea chiar prin ele. Aceasta funcţionează chiar şi cu ferestre maximizate şi full-screen.
  – Win + Shift + Săgeată stânga sau dreapta – va muta ferestrele de pe un monitor pe altul Dacă ai un singur monitor, această comandă va andoca fereastra deschisă spre partea desemnată a ecranului.
  – Win + (+ sau -) – Pentru a mări tot ce doreşti de pe ecran. Windows şi – face zoom out.
  – Win + Home – Pentru a minimiza toate ferestrele, cu excepţia ferestrei active în prezent. Apasă din nou tasta siglă Windows + Home pentru a restaura toate ferestrele.

    (Citează)

 18. cel mai valabil motiv pentru mine: http://goo.gl/LHAjk

    (Citează)

 19. Salut,

  Personal, sunt un fan al sistemelor de operare Windows, schimband de-a lungul anilor mai multe astfel de produse.
  Fie ca este vorba de windows 3.0, windows 95,2003 server, xp, vista sau cea mai recenta versiune, windows 7, toate sistemele pe care le-am testat, mi-au lasat o impresie buna despre brand, insa, experienta mea de lunga durata cu acesta companie este cea care pune stampila calitatii, in ceea ce ma priveste. Astfel, am putut testa numeroase OS-uri si am simtit la fiecare update cum nevoile mele IT, considerate la vremea lor actuale, imi erau treptat satisfacute. Fiecare produs a adus imbunatatiri nete si indubitabile fata de precedentele versiuni facandu-le extrem de apreciate, la momentul lansarii.
  Daca ar fi sa remarc, insa, si un “defect” al OS-urilor Microsoft, ar fi stabilitatea precara a sistemelor, care adesea lasa mult de dorit comparativ cu Apple sau Linux, un adevarat cosmar pentru proprietarii de servere. Multa vreme, faimosul “blue screen of death” ne-a dat batai de cap utilizatorilor, fie ca era pe XP sau win95 ori alte versiuni precedente, si toti stateam pe ace, asteptand un nou update, care sa rezolve aceasta problema. Si a venit!
  Odata cu windows 7, acest obstacol pare sa fi fost doborat odata pentru totdeauna, noul OS vindecand acesta rana care a costat companiei Microsoft foarte multi clienti in favoarea concurentei. Datorita acestui nou sistem de operare, Windows a reusit sa intre inca o data in gratiile consumatorilor sai, ridicand stacheta in lumea platformelor OS, cum numai un lider adevarat de piata poate face.
  O alta “surpriza” placuta pentru “devoratorii de IT” ar mai fi recentele zvonuri privind noul OS windows aflat in stadiul de proiect, care ar imbunatati semnificativ stabilitatea si viteza de lucru, prin cateva feature-uri noi, creand multa zarva si anticipare pe piata.
  In concluzie, sunt recunoscator pentru produsele de care am avut parte, si sper sa vina in continuare, cu aceeasi calitate cu care ne-am obisnuit toti consumatorii.

  Cu stima,
  Lazar Mihai

    (Citează)

 20. Ce imi place la windows 7?
  Imi place ca:
  1.Windows 7 este conceput în jurul a cinci piloni ( de specialitate pentru laptop-uri, concepute pentru servicii; personalizate pentru toata lumea; optimizate pentru divertisment, proiectat pentru “usurinta de proprietate”}.
  2.Windows 7 este o actualizare minora la Vista
  3.Windows 7 permite utilizatorilor sa ruleze aplicatii mai vechi in modul virtualizate pentru a minimiza problemele de compatibilitate.
  4.Windows 7 este mult mai strans integrata cu serviciile Windows Live. Windows Live devine metoda preferata a actualizări Microsoft existente, pe baza de PC functionalitate şi adaugă biti între noi in versiuni Windows.
  5.Windows 7 este mai strans integrata cu Windows Mobile. mai multe conexiuni pentru Windows pentru telefoane mobile .
  6.Windows 7 a adaugat suport pentru “Grup de domiciliu” retea – succesoare a “grupurilor de lucru” conceptul , asemanatoare cu functia numele de cod “Castle”.
  7.Windows 7 a adăugat suport nativ pentru Virtual Hard Discuri (VHDs) – o caracteristica Microsoft oferă deja în Vista, sub formă de Backup Complete PC.

    (Citează)

  • Gata, s-a inchis concursul. Alte comentarii nu vor fi considerate inscrise. Citesc ce ati zis si aleg un castigator in urmatoarele zile.

     (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus