►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄
Second Cup este cel mai mare lanţ canadian de cafenele, întins apoi prin francize în restul lumii. În Bucureşti s-a deschis una pe Bd Decebal, lângă restaurantul Ruby Tuesday, iar recent am vizitat-o şi eu.
Cafeaua este bună. Pe lângă soiurile tradiţionale de espresso şi cappuccino, mai au şi “signature lattes”, adică nişte cafele cu reţetă mai complexă, aşa cum are orice cafenea modernă. În fotografie este un Caramel Corretto, foarte bun. Am băut şi una numită Maple Late, deoarece vroiam să văd ce gust are siropul de arţar; e o altă cafea excelentă.
Cafeaua în local se serveşte în căni, aşa cum şi trebuie. Cel mai tare mă enerva la Gloria Jean când încă nu băgaseră căni şi beam cafeaua din carton, iar la Starbucks trebuie să ceri la cană, că altfel default vine la pahar. La Second Cup, în local, e direct la cană. Îmi place forma ei şi mânerul uşor de prins cu degetele. În afara cazului în care vreţi să beţi un butoi de cafea, nu vă recomand dimensiunea mare, cea medie fiind suficientă pentru oricine. Preţurile sunt de forma 11/13/15 lei, uneori mai mici în funcţie de ingrediente.
Am mâncat un sandviş Quesadilla, la 15 lei. Au venit patru bucăţi făcute după reţeta clasică de tortilla cu caşcaval topit, pui, roşii, ceapă şi ardei amestecate între ele, plus câţiva nachos şi un dip servite lângă. Apoi am trecut la prăjituri. Mascota e un fel de amandină, dar cu o glazură de alune în partea de jos; mai bun a fost tortul de ciocolată cu portocale, o combinaţie care a mers mai bine la cafea. 11 lei prăjitura.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
5 comentarii
01/11/2011 la 4:30 PM
Daca esti curios ce gust are siropul de artar si in cantitati mai mari (eventual langa niste clatite) sa stii ca gasesti in Mega Image. Un pic piperat ca pret, dar nu moare nimeni de la o sticla.
Mr. Cabo(Citează)
01/11/2011 la 9:59 PM
@Mr. Cabo: am vazut candva sirop de artar acolo, asa este. N-am luat tocmai pentru ca era cam scump si intra la categoria “produs care nu se gaseste si la recipient mic, ca sa vad cum este”. Am vazut prin filme ca e popular, dar eu mananc prea rar clatite sau dulciuri acasa incat sa merite luat.
@NetulLiber: da, normal. Nu cred ca la o cafenea te duci ca sa bei doar o cafea, ci tocmai pentru ceva cu nume complicat, reteta complexa, poate si o prajitura sau un cookie. Daca mi-ar fi somn sau ar fi dimineata cu siguranta n-as bea acelasi lucru.
nwradu(Citează)
01/11/2011 la 7:58 PM
Poti sa spui ca espresso este bun, ca si cafea. Orice alta bautura ce are la baza espresso, dar care contine lapte, siropuri si alte arome, nu mai poate fi numita cafea.
NetuLiber(Citează)
01/11/2011 la 10:28 PM
Eu am mancat caramele si ciocolata cu sirop de artar. Am baut sirop de artar. Ceai din frunze (sau esenta…naiba stie) de artar. Toate aduse…de diversi de prin Canada.
@Radu…nu cred ca ai pierdut cine stie ce:) In fine..e o chestiune de gusturi :P.
Alex(Citează)
02/11/2011 la 12:58 AM
radu, cafeaua in forma ei “pura” exista deja in sute de combinatii, arome si moduri de preparare. in general ce gasesti in “cafenelele” de tipul asta sunt combinatii 5% cafea + mizerii artificiale, in mare parte 50% zahar. exemplul perfect este starbucks, la ei pana si sandwich-urile au un gust dulceag.
stefan(Citează)