un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Testez un Celestron NexStar 130SLT

6 Oct 2011  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Misterul cutiei mare pe care cu greu am cărat-o în casă pentru review se rezolvă în clipul de mai jos.


Telescopul este gigantic şi cam greu (vreo 8 kg), dar măcar are telecomandă şi poate fi mişcat şi poziţionat cu mare precizie din aceasta, ba chiar poate fi controlat și din calculator cu cablu și soft special. A venit cu două obiective pentru vizualizare, un “low-power” şi altul cu zoom de vreo două-trei ori mai mare. Instalarea nu este dificilă, iar după ce îl poziţionezi spre Lună sau vreo stea din telecomandă şi motorul telescopului nu-ţi rămâne decât să focalizezi imaginea.

Iar Luna se vede ca mai jos. Nu pare cine ştie ce, dar nu am putut să o fotografiez prea bine. Am dus aparatul la obiectivul telescopului, dar eram în balcon şi îl ţineam într-o poziţie foarte incomodă, aşa că fotografiile n-au ieşit foarte bine. Cu ochiul meu am văzut însă detalii incredibile ale Lunii, lanţuri muntoase și zeci de cratere şi formaţiuni din relieful lunar. Încă sunt sub impresia acestui moment “wow”, fiind pentru prima oară când văd aşa ceva.

Am îndreptat apoi telescopul spre cea mai strălucitoare stea de pe cer. S-a dovedit, după cum bănuiam de fapt, a fi o planetă, căci am văzut inele în jurul ei, plus 3 sateliţi. Google Sky Map mi-a spus că este Jupiter. Am văzut Jupiter cu ochii mei!

Preţul este pe măsură, dar există la eMAG diverse modele care încep de la 300 de lei, în funcţie de zoom şi optică. Uitați-va prin toate categoria.

Telescop Celestron NexStar 130SLT, reflector newtonian, computerizat – 2400 lei

Nu, la vecine încă nu m-am uitat.

  9 comentarii

 1. Roverul l-ai vazut?

    (Citează)

 2. Da….deci vreau sa vad fotografie cu vecina :-D

    (Citează)

 3. Cum l-ai pornit au inceput sa se auda latraturi, lasand impresia ca amplifica si sunetul :)

    (Citează)

 4. Me Want ! Mai ales ca stau mai departe de oras si de mic copil vreau asa ceva.

    (Citează)

 5. sa vezi la vecine lanturi muntoase si depresiuni…. :)

    (Citează)

 6. vai cat te urasc

    (Citează)

 7. super fucking awsome :|
  Asteptam imagini si cu Jupiter si alte planete :D

    (Citează)

 8. Și cu venus. De la scara 2.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus