un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tablourile din camerele de hotel sunt spatiu publicitar irosit

10 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

Spune-ți părerea

corfu_plaja_paradisului_1Am plecat în Corfu fără să ştiu mare lucru despre insula şi ce este de făcut pe acolo. Ştiam că există un parc acvatic pe insulă, dar nu şi unde, iar prima informaţie despre el am văzut-o pe un panou publicitar stradal, pe un drum local. Am stat în camera mea din hotel şi am privit cele trei tablouri de pe pereţii ei, toate înfăţişând nişte flori pictate.

Trei fraze fără o legătură aparenta, dar poate fi făcută una. Vedeţi, stăteam în camera de hotel şi mă uitam la florile din tablou şi mă întrebam cine o produce aceste tablouri pentru hoteluri, de mereu par a fi la fel. Aproape că puteam jura că mai văzusem anterior aceleaşi flori în alt hotel. Şi atunci mi-am dat seama că aş fi preferat ca cele trei tablouri să fie trei reclame sau trei postere informative despre ceva real.

Aş fi vrut să-mi arate unde e un parc acvatic în Corfu. Să-mi recomande un restaurant bun în localitatea de lângă hotel sau în Corfu City, că tot urma să merg acolo peste câteva zile. Să-mi arate o vedere de sus a staţiunii, ca să văd cum arată sau poate să mă convingă să dau 15 euro pe o tură de paragliding. Vreun obiectiv turistic, ca să nu uit să-l vizitez. Bella Vista. O discotecă bună şi la ce distanţă este. Ar fi fost atâtea alternative.

Nu m-ar deranja reclama sub această formă. În străinătate totul este nou pentru mine, chiar şi publicitatea. Cea informativă chiar este binevenită, atunci când sunt turist. Decât să am pereţii “pătaţi” de culoarea unor tablouri anoste, la care oricum nu mă uit, aş prefera să am nişte reclame pe care le pot ignora la fel de simplu, dar care uneori chiar pot fi de folos cuiva.

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus