un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Realitatea de groaza despre cainii maidanezi din Bucuresti

5 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

  • – În Bucureşti există peste 50.000 de câini fără stăpân, grupaţi în 7.000 de haite
  • – Peste 20.000 de oameni au fost muşcati de câini în ultimii 2 ani
  • – Există 350 de locuri în adăposturi ocupate
  • – În stradă se lucrează cu 3 şoferi şi 3 prinzători (hingheri), iar deocamdată nu se fac angajări
  • – În Capitală, doar 5 oameni (3 de la Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor din Bucureşti şi 2 de la Poliţia Animalelor ) se ocupă de prinderea maidanezilor
  • – Din cauza acordului cu FMI, de reducere a numărului bugetarilor, nu se pot angaja hingheri
  • – Oamenii sunt de vină pentru existenţa câinilor, pentru le dau de mâncare. 50.000 de câini mănâncă tone de mâncare. Încercăm să îi descurajăm pe oameni şi să nu le mai dea de mâncare câinilor
  • – 110 câini fără stăpân bolnavi sunt eutanasiaţi în fiecare an

Cinci hingheri pentru întreaga capitală, superb!

Am văzut şi un mare adevăr la care până acum nu mă gândisem. 50.000 de câini maidanezi mănâncă tone de mâncare! Aşa este. Dacă fiecare mănâncă 500 de grame de mâncare pe zi, înseamnă că aceşti câini consuma 25 de tone de mâncare zilnic. De unde atâta? Chiar şi la 100 de grame zilnic (deşi la ce câini zdrahoni am eu prin cartier, mă îndoiesc că mănâncă mai puţin de 1 kg pe zi) tot înseamnă 5 tone de mâncare. Tone!

Iar hingheri sunt doar 5 pentru tot oraşul?!?

via Realitatea

    13 comentarii

  1. Pe mine ma sperie cifra cu 20.000 de oameni muscati de caini maidanezi in ultimii 2 ani. Asa ceva e incredibil pentru o capitala europeana.

    Si daca nu se pot angaja noi bugetari nimeni nu a venit cu ideea de a externaliza acest serviciu unor firme ? Se pare ca ai nostrii mai au de invatat in ceea ce priveste spalarea unor bani publici.

      (Citează)

  2. “- Oamenii sunt de vină pentru existenţa câinilor, pentru le dau de mâncare. 50.000 de câini mănâncă tone de mâncare. Încercăm să îi descurajăm pe oameni şi să nu le mai dea de mâncare câinilor”

    cate scandaluri cu tot felu de babe duse cu sorcova am avut…of of

    am fost aproape sa intru intre cei 20.000 dar am noroc de reflexe bune…si picioare puternice :)

    mai grav e ca multi dintre cei 20k sunt copii

      (Citează)

  3. Nu mai pot angaja hingheri pentru ca nu vor sa dea afara pilosii din alte parti ale primariei.. ca nu zice nicaieri “nu mai angajati hingheri”, ci “micsorati bugetul de salarii”, adica “dati afara pe aia care stau degeaba, reorganizati-va modul de lucru, depasiti evul mediu odata!”

      (Citează)

  4. Mda.. eu nu sunt de acord cu concluzia :) Adica nu oamenii care dau de mancare sunt de vina pentru existenta cainilor. Doar “o mana de caini” din totalul de 50 000 sunt hraniti direct de oameni. Restul cotrobaie prin deseuri. Asadar tot ar ramane macar 40.000 (to say the least) in viata.

    Exista si… “sector privat” daca pot sa-i spun asa care se ocupa cu ridicarea cainilor de pe strazi. Se pot redirecta cei 2% catre ONG-uri care se ocupa de animalele fara adapost. Sau dicutati direct cu un ONG si vedeti cum puteti face sa-i ia de pe strada voastra. Probabil vor avea nevoie de fonduri pentru asta :) Dar daca va implicati, discutati cu vecinii, etc. se poate rezolva intr-un final.

      (Citează)

  5. Simplu, adunati toti, si dusi in munti, asa acolo nu vor rani pe nimeni. E rusinos, ca in ziua de azi in plina zi, in centrul Constantei(pe langa Tomis Mall de exemplu) sa iti faci loc cu dibacie printre cei 15-20 caini stransi gramada, din care daca ai ghinion vreo 1-2 vor latra la tine, daca grabesti pasul sau esti mai infofolit asa!! Sincer si eu ma iau de babele care dau de mancare cainilor(chiar mancare cumparata de la petshop, nu asa oricare, sau carnati). Dar cu nebunii si senilii nu te intelegi! Cautati cate cazuri de hingheri sunt, linsati de iubitorii de caini vagabonzi.

      (Citează)

  6. Oamenii sunt de vina, intr-adevar, dar nu pentru ca ii hranesc, daca nu ar gasi oricum de mancare pe strazi ma indoiesc ca solutia pentru eliminarea vagabonzilor este sa ii lasam sa moara de foame, foamea inraieste orice animal si ar ataca oamenii mai mult sau s-ar manca intre ei.
    Solutia logica este sa fie dusi si castrati (pe bune, nu doar capsati cum am auzit ca au facut “adaposturile” – daca mizeriile alea pot fi numite adaposturi pentru animale), si in timp ar disparea, asta este singura metoda civilizata de a aborda problema unor animale care nu sunt de vina pentru ca practica obiceiul natural de a se imperechea!
    Iar eu as linsa cu constiinta impacata orice om care este dispus sa trateze un animal asa cum sunt tratati vagabonzii de hinghieri si mai departe in adaposturi… Sa scapam de vagabonzi, dar sa num totusi mai animale decat cainii just because we can

      (Citează)

  7. @Matilda – decat sa donez cei 2% unor ONG-uri care “se ocupa” de cainii vagabonzi mai degraba i-as dona unor asociatii de vanatori, nu stii ce porniti sunt vanatorii pe cainii vagabonzi din paduri/campuri cum apare ….cum dispare :) asa as sti ca banii investiti se transforma in munitie si nu fac burta mare diversilor Xulesti din ONGuri de “protectia animalelor”

    auzisem la un moment dat ca numarul cainilor vagabonzi din Bucuresti ar fi pe undeva la 60k – 100k , mie mi se pare mai apropiata de realitate.

    s-o luam pe partea cealalta , ce faci cand iti intra vreun sobolan in casa, ai termite, gandaci, furnici …etc ? pui mana pe matura/lopata/spray de insecte si ii aranjezi. Orasul e casa noastra pana la urma , trebuie insistat pe legea cu eutanasierea pentru ca e clar ca nu se mai face fata , nici chiar cu externalizarea serviciilor.

      (Citează)

    • Cu ONG-urile nu faci nimic. O gramada de oameni dau 2%, exista ONG-uri… si ce se intampla? Tot 50.000 de caini, tot 350 de locuri in adaposturi.

        (Citează)

  8. partea cu mancarea: imagineaza-ti cata mizerie ar ramane fara ei :P
    plus sobolani si pisici

      (Citează)

  9. @NW: Stii cand iti ziceam ca ti-ai putea diversifica demograficele cu reviewul la virbatoare? Eh, dupa articolul asta, pot sa spun ca ti-ai pastra niste comentatoare, in cazul ala…

      (Citează)

  10. Eu zic ca ar merge eutanasiati (si asa e destul de scumpa si aceasta procedura). N-am nimic pana la urma cu aceste animale, insa sa auzi ca se cheltuie anual peste 3 milioane de euro pentru servicii de strangere / starpire a acestora, mi se pare incredibil. Iar in ultima vreme efectiv sa vezi ca numarul lor a crescut?! Ma gandesc ca poate cu acesti bani s-ar fi putut indrepta o strada, aduce canal in anumite zone bucurestene, etc. Cred ca in curand nu ne ramane de facut decat sa iesim la “vanatoare”, cu pusti, pistoale, tot arsenalul. O groaza de bani “cheltuiti”, caini din ce in ce mai multi, iubitori foarte multi, cine stie….peste vreo 70-80 de ani…nu m-ar mira…sa fie mai multi caini decat bucuresteni :P. Si ne mai laudam cu titlul de capitala europeana…

      (Citează)

  11. a dat curatenia si “civilizatia” peste voi!Ar trebui sa va sperie dictatura care s-a nascut deja! Mai ganditi=va si la dozele de vaccin anti (de tot soiul) care trebuie consumate raportate de Strainu Cercel vezi gripele “ucigase” (ha ha ha)
    De ce sa nu raportam si antitetanos antirabic de la muscaturi in lant
    vai de bietii caini care nu se pot apara de cruzii oameni! Omul cel mai mare pradator!

      (Citează)

  12. Rosemary (herb) – Rosemary has been shown to promote increased circulation as well as help remove dandruff and sebum accumulations on the scalp. It is these organs, thyroid, adrenal, thymus, and pancreas that control the function of your body’s health by the hormones that they release. These dietary tips have been clinically verified time and again and are derived from the vast experience of treating a large number of patients over more than 35 years.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus