un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Primul espresso!

5 Oct 2011  ·

GÂNDURI  ·

15 comentarii

Iată prima cană de espresso scos din aparatul meu. Am luat până la urma modelul Philips Saeco HD8323 la 390 de lei, ca să încep de undeva. Când am citit manualul m-am speriat când mi-a spus de câte butoane şi comutatoare trebuie să rotesc și să deschid și să bag filtre în filtre ca să fac o cafea, dar în practică este totul simplu şi logic şi rapid. Trebuie să filmez nişte clipuri demo.

Philips Saeco HD8323/09 – 389 lei la eMAG.

    15 comentarii

  1. Cana e mortala :) Enjoy!

      (Citează)

  2. Nu stiu daca esti fan caffe latte… dar daca bei asa ceva, eu sunt foarte curioasa cum functioneaza. Vreau sa imi iau un espressor strict pt asta, dar nu stiu cat de usor e pt un noob sa foloseasca pannarello.

      (Citează)

  3. Si unchi-meu a luat-o razna cu astea, vezi ca e boala grea. El e deja la alt nivel :)

      (Citează)

  4. Ar trebui sa ne povestesti si despre “Costurile reale ale unui espressor” :)

      (Citează)

    • @Jen: inca nu l-am folosit pentru a obtine spuma de lapte. Cum descopar ce trebuie facut, fac un clip.

      @Wideblog: deja 25 de lei pe 18 capsule illy in sistem ESE, ca sa vad cum merg si alea. Desi la 1,40 lei o cafea Illy, nu e rau.

      @Mr. Cabo: da, si e si destul de rezistenta, o iau cu mine si prin calatorii.

        (Citează)

  5. ala nu e espresso. la ce portafiltru ai, mai mult de 40ml nu as lasa sa curga. la tine in cana aia [cel putin in poza] sunt vreo 150ml. decat sa arzi cafeaua pt a obtine acea extractie, mai bine faci un espresso scurt cu apa, adica americano.

      (Citează)

  6. cafea nu pui multa sau putina dupa cum ai dorinta din acel moment. pui 7 gr [sau de cat este portafiltrul tau] de fiecare data. daca o vrei mai ‘lunga’ o combini nu apa fierbinte sau lapte.

      (Citează)

  7. Raduleee, tuma ce am luat si eu aparatul asta. La acelasi pret ca tine. Mai era si la 400 lei, isna am gasit la media galaxy la 390 lei.
    Ma rog, l-am luat de acolo ca tuma terminam de facut turul magazinelor dupa diverse si s-a nimerit sa il luam pe asta la pretul asta.

    Ai vreun pont ceva ? Personal nu-s foarte fericit cu cafeaua pe care o face initial.
    Am bagat spuna de lapte si s-a mai schimbat ceva.
    Insa tot nu-s multumit. Si manualul ala ma omoara.
    Bonus, filtrul se monteaza destul de greu si nevasta ma trezeste dimineata sa-l montez eu.
    Pentru cafea macinata folosesti cupa aia mai mare ?
    Am incercat si aia mai mica, insa am impresia ca aia e pentru capsule.

      (Citează)

    • Cupa mica e pentru capsule si sub ea trebuie pus si cauciucul ala, care umple tot spatiul.

      Cupa mare e pentru cafea normala. Lasa-l doar 25-30 de secunde sa scoata cafea, nu mai mult, chiar daca pare putina. Asa e espresso-ul.
      Aia cu filtrul nu o inteleg, am vazut pe multi plangandu-se ca e greu de scos, dar na… bagi coada de la o lingurita in crapatura lui si il scoti si gata.

      Aparatul e chiar simplu de folosit dupa ce faci 2-3 cafele. Manualul zici ca e in chineza, dar in realitate are doar un buton la care umpli si inca un robinet pe care directionezi totul spre pana…celo ala de scoate abur. Te obisnuiesti rapid.

      Despre calitate… cat dai, atata face. Nu uita ca sunt masini si la 1000 si la 2000 de lei. Conteaza si cafeaua, evident, si cum e macinata.

        (Citează)

  8. Uitai sa spun ca eu compar cafeaua cu aia facuta de maica-mea la ea acasa. Are unul mai smecher si parca e mai buna cafeaua la el. Poate o fi cafeaua de vina.

      (Citează)

  9. Nu ziceam de fapt chiar de filtru. La ala da, bag o coada de lingurita si iese. Si la toata aberatia aia de miner cu tot cu filtru. Ala intra destul de greu pe pozitie.
    Cred ca o sa incerc si alte marci de cafea.
    Capsulele ce tip sint ? Si pe unde le gasesc ?

    ps: mersi de lamurire. Cafeaua iese destul de ok, mai ales ca bag si putina miere in ea.

      (Citează)

    • Capsulele sunt de tip E.S.E. (asa se cheama standardul, vine de la Easy Serving Espresso) si am gasit prin hipermarket-ul de la Illy pe la 25 de lei pentru 18 capsule.. Nu m-au impresionat insa, cred ca iese mai buna cu cafea macinata si pusa manual in filtru, chiar daca faci mai multa mizerie.
      Au sigla asta pe cutia metalica http://www.eseconsortium.com/eng/

      Filtrul se misca mai usor dupa un timp. Nu mi se pare chiar asa problematic sa-l infigi acolo, trebuie sa tii si de aparat ce-i drept, dar isi mai da el drumul in timp.

        (Citează)

  10. Am achizitionat si eu acum de la emag, ti-am folosit linkul de afiliere :P

    De unde cumperi capsule Illy ? Nu am vazut la Real/Carrefour.

    Alte sfaturi ?

      (Citează)

    • Ba da, din Carrefour cred ca am luat sau alt hipermarket. Se gasesc la cafea, arata fix ca si cafeaua normala Illy, tot o cutie metalica argintie cu rosu in partea de jos, dar scrie ESE pe ele si 18 servings. Sunt si mai mari, dar te sfatuiesc sa nu te arunci la cantitate mare pana nu descoperi daca-ti place sau nu.
      http://images.gizmag.com/gallery_lrg/4529_3090511703.jpg

      Vezi sa le folosesti cu celalalt filtru, adica montezi in “cupa” acel cauciuc adaptor si filtrul care este un pic mai conic decat cel cilindric (suna aiurea asta). Lasa apa sa curga 25 de secunde (iese o cafea mica mica, dar asta e espresso), dar tare si gustoasa.

      Gasesti cafea normala si la Domo, culmea. Multumesc pentru clickul afiliat!

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus